Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lekörözték a teljes svájci óraipart

Összeállította: B.P. | Goodfreephotos | 2020.06.29. |
Apple, óra, óraipar, watch
Lekörözték a teljes svájci óraipart
A Strategy Analytics tanácsadó cég kutatása szerint az Apple Watch 31 millió órát értékesített tavaly világszerte, míg az összes svájci óramárka együttesen 21 milliót. Az elemzők véleménye megoszlik arról, hogy ez vajon nem okoz-e problémát a többi svájci óragyártónak; mások rámutatnak, hogy a Svájcban tanúsított mechanikus órák továbbra is több bevételt hoznak, mint az Apple Watch.
– Az Apple Watch státusszimbólummá vált és versenyképes alternatívát kínál a középkategóriás svájci órák számára – mondta Steven Waltzer, a Strategy Analytics vezető elemzője. A márka termékei nyomon követik a fitnesz-eredményeket, alkalmazásaikkal gyorsabb bejelentkezéseket biztosítanak, ezért a fiatalabb generáció számára vonzók, míg az analóg órák az idősebb korosztály körében kedveltek.
– Az emberek az Apple Watch-ot olyan megoldásként fogadták el, amely összehozza a technikát és a divatot – jelentette ki Carolina Milanesi, a Creative Strategies kutató cég tech-elemzője.
A cég fejlesztéseinek előnyeit élvezik az iPhone, iPad és más Apple márkájú termékek is. A svájci órák gyártói a Google Android-alapú WearOS szoftverét használják, ami leginkább azok számára vonzó, akik már használnak Android telefonokat.
Az elemzők azt állították, hogy a tavalyi eladási statisztika nem jelenti a hagyományos svájci órák mint luxus státuszszimbólumok végnapjait, még akkor sem, ha elmaradnak a smartwatch versenyben.
Még nincs értékelve