Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

2020 – egy esztendő, mely nem törlődik a memóriá(nk)ból

Benkő Péter összeállítása | jbsa.mil vagy Publicdomainpictures | 2020.11.25. |
2020
2020 – egy esztendő, mely nem törlődik a memóriá(nk)ból
Nyomasztóan kihalt közterek, kényszerűségből bezárkózott emberek, félelem, pánik világszerte – egy időre véget ért a megszokott élet. Valóban véget ért? Nem tudhatjuk… Azt azonban igen, hogy milyenek a néptelen utcák, boltok, bezárt kávézók, szállodák, éttermek – bizony drámaian idegenek. Viszont vannak, akik a rosszban is meglátják a jót: sokan értékelték pozitívan a zaj, a különféle szennyezések és a forgalmi dugók átmeneti szünetét.
Ami idén a világban lezajlott, azt talán soha nem felejtjük, s ha újra támad a vírus, muszáj lesz átgondolni a politikusoknak a nagyvárosok és a kisebb települések „okosabbá tételét”. Ebben bizonyultak hasznos bevethető eszközöknek a megfelelő drónok és robotok, melyeknek már a járvány első hullámában felértékelődött a szerepük: több helyen és több fronton segítették-óvták az embereket a karantén ideje alatt.
A drónok adatgyűjtésnél is jól alkalmazhatók. Néhány példa a sok közül: a levegőminőség változásának nyomon követése, a gépjárműhasználat ellenőrzése, forgalomszámlálás vagy az emberek mozgásának dokumentálása.
Na persze nyilván azt mondjuk, ne legyen ezekre szükség – de még jól jöhet az effajta technikai háttér. Érdemes tehát felkészülni a drónok és a robotok több célú bevetésére!
Még nincs értékelve