Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az élet megy tovább

Vannak dolgok, amikről a karanténban sem tudunk lemondani!

B.P. | Profimédia-Red Dot | 2020.08.31. |
Az élet megy tovább
Az ember társas lény, alapvető igényünk van arra, hogy közösségbe járjunk, találkozzunk, ingereket adjunk és kapjunk. Ezért viselik sokan nagyon nehezen a járvány miatti szükségszerű kijárási korlátozásokat, amelyek elvették a mindennapok szabadságát. Nincs mozi, nincs kocsma, nincs turizmus. Vagy mégis? A kijárást lehet korlátozni, de a kreativitást nem: bemutatjuk azokat a tevékenységeinket, amelyekről még a karanténban sem tudunk lemondani.
Karanténkocsma
Tegye fel a kezét, aki tudja, mi az a Karantini! Aki járt már karanténkocsmában, az most lebukott: így hívják az egyszerű Martinit, amit otthon iszol egyedül… Merthogy erről szól a karanténkocsma, hogy a társaság minden tagja otthon marad, a sört nem pultos adja, hanem magad veszed elő a pult alól, és közben videóhívással dumálsz a haverokkal. Egyedül isztok, de mégis együtt. Őrültség? Talán az, de kiváló módja annak, hogy rendszeresen összejáró baráti társaságok ne veszítsék el egymást ebben az időszakban sem, és közösen kieresszék egy kicsit a gőzt. Ráadásul – az okostelefonoknak hála – mindenféle matricákkal is el lehet látni a másik fejét, csak hogy még viccesebb filtert kapjon az este, mint akár a valóságban!
 
Karanténmaraton
Bár Magyarországon sportolás céljából ki lehet menni a szabadba, így a futók is hódolhatnak a szenvedélyüknek, máshol szigorúbb intézkedéseket is bevezettek. Ez sem szeghette az igazán elhivatott futók kedvét, amit a Franciaországban élő Elisha Nochomovitz be is bizonyított. A mindössze hét méter hosszú erkélyén lefutotta a 42 kilométeres maratoni távot. Mindez azt jelenti, hogy hatezerszer kellett oda-vissza pattognia, mint egy megvadult pingponglabdának. Nem is tudta követni, hogy hol tart, ezért a lépésszámlálóra bízta magát, miközben a barátnője innivalót hordott neki. Gyakorlott futó, de ilyen körülmények között 6 óra 48 perc alatt tette meg a távot. Tartott tőle, hogy a trappolása zavarni fogja a szomszédokat, akik végül megértőek voltak. Karanténban még a Nap is más!
 
Karanténkoncert
A zenészek nagy bajban vannak, hiszen pont akkor kezdődött a járvány európai terjedése, amikor indult volna a tavaszi koncertszezon, és nagy valószínűséggel a nyári fesztiválok is elmaradnak. Mit tehet egy munka nélkül maradt énekes? Például koncertezhet élőben, ha nem is személyesen, legalább az interneten keresztül. Rengeteg hazai és külföldi zenész élt ezzel a lehetőséggel, nem kezdjük felsorolni őket, mert lehetetlen mindenkit összeszedni, így csak egy grandiózus eseményt emelünk ki. Az amerikai popsztár, Lady Gaga nyolcórás karanténkoncertet adott több híresség vendégszereplésével, és kb. 41 milliárd forintot gyűjtöttek vele, amelyet a járvány elleni harcra fordítanak.
 
Karanténkondi
Van úgynevezett kondinemzedék, amelynek tagjai már elképzelni sem tudják az életüket rendszeres sport nélkül, ami jobb híján sokaknál a fitnesztermek látogatását jelenti. Ez a legegyszerűbb, mert szinte mindenkinek van a közelében, és mindenféle eszközt megkapunk egy helyen. Nem túlzás, hogy manapság a konditermek a legfontosabb közösségi terek közé léptek, azonban a korlátozások miatt most sokaknak otthon kell megoldaniuk az edzéseket. Kiderült, hogy a kreativitás ebben is sokat segít: súlyzó helyett jó a zsugor ásványvíz is. Rengeteg online edzéstanfolyam indult az elmúlt időszakban, mindenki megtalálhatja a maga stílusának tetszőt otthonról is.
 

Presztízs Magazin

Karanténrandi
Lehet az ember született szívtipró, a karantén akkor is erősen rontja az ismerkedési esélyeket. Szokták mondani, hogy a tehetség utat tör magának, és ebből kiindulva azt is mondhatnánk, hogy a szerelem utat tör magának. New York ma már a világ legfertőzöttebb városa, mégis onnan érkezett az internet egyik legfelkapottabb love story-ja, amióta tart a pandémia. Egy 28 éves fotós srác, Jeremy már hetek óta csak vásárlás céljából hagyta el a lakását, ám egyik nap unalmában kifelé nézelődött az ablakán át, amikor a szemközti ház tetején meglátott egy lányt önfeledten táncolni. Vett egy mély levegőt, és egy drónnal átreptette a telefonszámát, majd elkezdődött a különleges kapcsolat, amelyet videochaten folytattak. Karantén ide vagy oda, a randizásnak nincsenek korlátai!
 
Presztízs MagazinKaranténturizmus
Ennél ellentmondásosabb szó, mint hogy karanténturizmus, talán nem is létezik, nem igaz? Most, hogy nem lehet(ett) sehová utazni, a klasszikus után szabadon: a turizmusnak kampó. Vagy mégsem? London például a világ egyik leglátogatottabb városa, a magyar turistáknál is a legjobban kedvelt célpontok közé tartozik. Ugyan a máskor nyüzsgő Piccadilly Circus vagy Trafalgar tér most kong az ürességtől, a látványosságok mégis tele vannak. Mármint online… Robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés a legnépszerűbb brit látnivalók, köztük a múzeumok, paloták és állatkertek virtuális kínálata iránt. A British Museum honlapjának látogatószáma megduplázódott, a National Gallery online tárlatain pedig 800 (!) százalékkal emelkedett az érdeklődők száma.
 
Presztízs MagazinKaranténkvíz
Évek óta hódítanak a „quiznightok”, magyarul a kocsmakvízek. Ilyenkor kisebb-nagyobb baráti társaságok verődnek csapatokba, és jellemzően valamelyik romkocsmában szervezett kvízesten mérik össze tudásukat különböző témakörökben. Közben legurítanak néhány korsó sört, jól érzik magukat, és persze tanulnak. A kijárási korlátozás idején ezekről a rendezvényekről is le kellett mondani. Gondoltuk, egészen addig, amíg el nem kezdtek többen is online kvízesteket szervezni. A különbség csak annyi, hogy eddig mindenki a saját székén ült, most meg mindenki a saját szobájában, de a cél ugyanaz: a legtöbb kérdésre helyesen válaszolni, hogy a te baráti csapatod legyen a nyerő. 
 
Presztízs MagazinKaranténmozi
A tömegrendezvények korlátozásának első áldozatai között szerepeltek a mozik, de alig telt el egy hónap, és április közepére máris megszületett a megoldás: a távmozi. Filmezni persze eddig is lehetett otthon, mégsem gondoltuk, hogy a távmozizás lehetséges lenne. De aztán a karantén idejére a budapesti művészmozik bevezették, hogy online belépő megváltásával az interneten keresztül elérhetővé tesznek olyan filmeket, amelyeket eredetileg vetítettek volna, de a járványhelyzet miatt valószínűleg már sosem jutnak el a valódi vásznakra. Csak arra figyeljünk, hogy a vetítés előtt nekünk kell kipattogtatni a kukoricát a mikróban, és jó előre behűteni a kólát, de legalább senki sem zavarja meg a filmélményünket azzal, hogy be nem áll a szája az előadás alatt!
 
A cikk a Pannon Presztízs magazin 17/5 számában jelent meg.
 
Még nincs értékelve