Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A drogdílerek hazugságaira készítettek fel több tízezer budapesti lakost

sajtóanyag | sajtófotó | 2016.12.12. |
drog, prevenció
A drogdílerek hazugságaira készítettek fel több tízezer budapesti lakost
Mikulás napja apropóján 146 fehér ruhás önkéntes ment ki a hideg utcákra az eddigi legnagyobb drogmegelőző tájékoztató megmozdulás részeként. Az akcióval huszonnégyezer embernek adták át személyesen az Igazságot a drogokról.
A drogdílerek hazugságai nagy hangsúlyt kaptak a héten. Az Igazság a drogokról felvilágosító kiadványok ugyan egyszerűen vannak megfogalmazva, de kitérnek konkrét hazugságokra, amit drogdílerek mondtak droghasználóknak, hogy rászedjék őket. Mivel tartalmilag nincsenek túl bonyolítva, de tartalmazzák a téma valós tényeit, ezért tudják sikerrel használni rendőrök, pedagógusok, szülők. Így a fiatalok is könnyen megértik belőle, hogy a valódi kérdés az, hogy a drogokat, vagy az életet választják. A valós adatok megismerése után pedig a döntés általában a „NEM” a drogokra.   
 
Presztízs MagazinEgy vidéki kislány még évekkel ezelőtt mesélt az Alapítvány egy önkéntesének apja alkohol függőségéről.  Az önkéntesek úgy gondolták, hogy minden gyermek megérdemli, hogy a szüleikkel közös karácsonyi időszak józanul teljen. Nem véletlen, hogy megannyi önkéntesnek kiemelten fontos volt, hogy a felvilágosító füzetekben külön fejezet beszél az alkohol ártalmairól.
 
Az érdekellentét az első percben egyértelmű volt a drogdílerek, és a hatalmas önkéntesi csapat tagjai között. A drog biznisz napjainkban több milliárd dolláros kereskedelmet bonyolít minden egyes évben. Tekintet nélkül arra, hogy ezzel hány életet, családot tesznek tönkre, a drogokkal való kereskedelem napjaink legnagyobb illegális üzlete. Nem véletlen, hogy ilyen módon, amikor a drogmegelőzés hatására kevesebben akarnak drogokat fogyasztani, az rögtön érdekellentétet szül a drogmegelőzés, és a drogdílerek között. Valószínűleg a magyar drogkereskedők és lobbistáik nem is nézik jó szemmel a Drogmentes Világért Alapítvány tevékenységét. 
 
Presztízs MagazinA Drogmentes Világért Alapítvány tevékenysége már Magyarországon is évek óta zajlik. A tapasztalat, amelyet az Alapítvány 160 országban való jelenléte biztosít, a mostani budapesti megmozduláson is megnyilvánult. Épphogy elkezdődött hat budapesti helyszínen az Igazság a drogokról füzetek osztása, máris érdeklődők állították meg az önkénteseket. Volt, ahol egy iskolarendőr kérte meg a drogmentes Alapítvány önkénteseit, hogy küldjenek neki még füzeteket. Három helyen pedig pedagógusok rendeltek osztályaiknak az Igazság a drogokról füzetekből. 
 
 
Átlag: 5