Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Gazdagok és szépek

Dübörög a szépségbiznisz: dr. Krasznai Zsolt fél évre előre be van táblázva

Szalay Attila | Vojcehovszkij Richárd | 2018.08.02. |
Gazdagok és szépek
Kevés olyan maszkulin foglalkozás van, mint a plasztikai sebészet. Aki férfiként jó benne, Istennek érezhetné magát, amiért naponta adja meg a nőknek azt, amire vágynak. Dr. Krasznai Zsolt az ország legismertebb plasztikai sebésze, mégsem játssza a felsőbbrendűt. Éppúgy feltalálja magát a gazdagok szórakozásának tartott golfban, mint a nép sportjában, a futballban.
Azzal tettük le a telefont, hogy másnap a klinikán találkozunk. Sejtettük, hogy a „klinika” szó alatt nem az egészségügy jól megszokott puritánságát kell értenünk, hiszen a plasztikai sebészet mégiscsak az orvoslás Eldorádója, ahol minden arany, ami fénylik. Felkészültünk a csillogásra, de megérkezésünkkor mégis meglepő volt az elénk táruló látvány. 
 
Dr. Krasznai Zsolt hűvösvölgyi klinikája inkább a menő dizájnhotelek bajnokságában játszik. Házig kanyargó ösvény a kertben, friss vágott virágok az asztalon, szakember segítségével megálmodott enteriőr. Miközben minderre rácsodálkozunk, Magyarország egyik hangos nemzetközi sikereket elért élsportolójával váltjuk egymást a liftben. Ő távozik a doktor úrtól, mi érkezünk hozzá – hogy kiről van szó, azt az etika kedvéért fedje balladai homály… 
 
A csinos recepciós hölgy felkísér minket a második emeletre, ahol úgy nyílik ki a liftajtó, hogy Zsolt már előtte várakozik, és a kezét nyújtva egyből üdvözöl minket. Tökéletesen szabott fekete inget visel hozzá passzoló szürke szövetnadrággal. Más esküvőre jár így, ő munkába. Minden élére vasalt, minden makulátlan, mégsem érezzük azt, hogy lélegzet-visszafojtva vigyázzba kellene állnunk, és mire helyet foglalunk az irodájában, már fel is ajánlja a tegeződést.
 
Van az a mondás, hogy a suszter cipője mindig lyukas. Erős a gyanúm, hogy nem értesz ezzel egyet…
De nem ám! Plasztikai sebészként testi adottságokat javítunk ki, természetes, hogy a saját megjelenésemre is odafigyelek. Végtére is fogatlan fogorvoshoz vagy rendezetlen hajú fodrászhoz sem szívesen jár az ember. Azt szeretem, ha a páciensek érzik rajtam, hogy meg tudom oldani az esztétikai problémájukat.
Reggelente mennyi időt töltesz a tükör előtt?
Nem sokat. Sokszor úgy fekszem le, hogy már akkor eldőlt bennem, melyik ruhát veszem fel másnap. Nem úgy van, hogy felkapom azt, ami kiesik a szekrényből. Fél hétkor kelek, de hét után öt-tíz perccel már készen vagyok hajmosással, -szárítással együtt.
Hajmosás minden reggel?
Nekem ez olyan, mint másnak a kávé. Képzeld, ha nem mosnék hajat, úgy érezném, hogy fáradt vagyok. Nemcsak azért mosom naponta, hogy jobb legyen a frizurám, hanem mert kívánja a fejem azt a vizet. Engem ez ébreszt fel, az tuti.
 
ÚGY GONDOLJA, EBBŐL MEG TUD ÉLNI?
 
Presztízs MagazinMikor alakult ki benned ez a fajta igényesség?
Már kamaszként szerettem a jó öltözéket. Anyu édesapja mérnök volt, és egyben a szabók réme, annyira precízen odafigyelt minden varrásmintára. Talán tőle örököltem a divat iránti fogékonyságomat. Aztán az egyetem alatt, harmad-negyedéves koromban egy párkapcsolat révén belecsöppentem a modellvilágba. Sokszor jártam divatbemutatókra, rengeteg időt töltöttem szép nők és stílusos férfiak között, ami javított az ízlésemen. Akkor döntöttem el, hogy a sebészetnek a plasztikai szakágával szeretnék foglalkozni.
Mennyire néztek rád furcsán emiatt? Hiszen a ’90-es években még gyerekcipőben járt Magyarországon a plasztikai sebészet.
Az én időmben csak akkor lehetett plasztikai sebész valakiből, ha előtte letette az általános sebészi szakvizsgát. Úgyhogy először sebészeti osztályon dolgoztam, ahol a gyomortól a vastagbélig mindent operáltam. Féltem elmondani az osztályvezetőnek, hogy plasztikai sebésznek készülök, mert attól tartottam, hogy kevesebb munkát kapnék. Emlékszem, november közepén szakvizsgáztam általános sebészetből, és csak másnap vallottam be, hogy mik a további terveim. Korrekt volt a főnököm, azt mondta: Zsolt, két lábbal kell a földön állni. Pechemre, egy évre rá vezetőváltás történt…
Az utód nem pártolta a törekvésedet?
Bemutatkozásként közölte velem, hogy hallom, maga plasztikai sebész akar lenni, ami nem fér bele a kórház profiljába, úgyhogy majd meglátjuk, mit kezdünk magával. Rögtön tudtam, hogy ebből nem sül ki sok jó. Amikor két évvel később szakvizsgáztam plasztikai sebészetből, csak annyit kérdezett: akkor most hogyan tovább, kolléga? Azt feleltem: Tanár úr, mielőtt még megkérdezné, nagyon jól sikerült a vizsgám, és már több állásajánlatot is kaptam, úgyhogy a mai naptól felmondok. Elismerem, volt bennem némi önelégültség, mert valójában egyetlen állásajánlatom sem volt… De nagyon jó érzés volt visszavágni!
Ő erre mit reagált?
Felsandított rám, majd azt kérdezte: maga tényleg úgy gondolja, hogy ebből majd meg tud élni?
 
TUDJA, HOGY MILYEN LENNE KOPASZON
 
Presztízs MagazinÚgy tűnik, az élet téged igazolt.
Édesapám elismert sebészorvos volt, és mindvégig támogatott a célomban, mert már akkor látta, hogy a plasztikai sebészet egy fejlődő szakág nagy lehetőségekkel. Azt persze még én sem hittem, hogy mostanra napi tizenkét órámat kitölti fél évre előre betáblázva.
A gyógyítás nem is hiányzik?
Olykor igen, de a kettőt együtt nem lehet csinálni. Egyszer volt nálam gyakorlaton egy lány, aki mondogatta, hogy ügyeletben visszamegy vakbelet operálni. Mondtam neki, hogy ha majd eljut odáig, hogy minden napját kitölti a plasztikai sebészet, nem fáj többé a foga a vakbélműtétekre. Érdekes módon már nem jár vissza… Öt évet dolgoztam általános sebészként, és amit a volt kollégáktól kaptam szakmailag és emberileg, azért a mai napig hálás vagyok. De a plasztikai sebészet új távlatokat nyitott meg előttem.
Mi az arány a női és a férfi páciensek között?
Nálam 90 : 10 a nők javára.
Szerinted eltolódhat ez a férfiak irányába?
Ebben biztos vagyok! A mostani harmincas korosztály már teljesen más, mint az én időmben, tele van ambícióval. A mai fiatalok mindenáron ki akarnak törni, és meg is van erre a lehetőségük. Nyelveket tanulva nőnek fel, az internet információáradatának köszönhetően sokkal nyitottabbak a világra. Ez meglátszik az igényességükön is. Ma már lehet kifejezetten stílusos férfiakat is látni az utcán, ami évekkel ezelőtt nem volt jellemző.
A nőknél a mellplasztika a legnépszerűbb beavatkozás. Mi a helyzet a férfiaknál?
Szoktunk végezni ránckezeléseket, orrplasztikát, zsírleszívást és hasplasztikát is férfiaknak, de legjobban a hajbeültetés dübörög.
Ha már hajbeültetés, mit gondolsz a kopaszságról?
Kevés férfinak áll jól. Nézzük csak meg a színészeket, köztük is nehezen találni olyat, aki kopaszon sármos lenne. Régen ott volt Telly Savalas főszereplésével Kojak, akit nem tartottunk igazán jóképűnek. Ma ott van Bruce Willis, akinél elmegy a kopaszság, de azért nagyon örült volna, ha megmarad a haja. Ha megcsinálnánk George Clooney-t vagy Brad Pittet kopasznak Photoshoppal, meghökkentő lenne az eredmény. Amúgy kíváncsiságból megszerkesztettem magamat, hogy milyen lennék kopaszon…
Megmutatod?
Gondolkodtam rajta, hogy feltöltöm az Instagramra, de nem volt merszem hozzá. Elég, hogy én láttam!
 
A PÉNZ AZÉRT VAN, HOGY ELKÖLTSÜK
 
Presztízs MagazinLátsz olyan hírességet, akinek szerinted nem sikerült jól a hajbeültetése?
Hogyne! John Travoltának túl íves lett, középen túlságosan lehozták a hajat fordított hegyszerűen. De mondok pozitív példát is: Edward Norton a Birdmanben játszott először a hajbeültetése után, ő alakította a New York-i kis színház igazgatóját, amiért Oscar-díjra is jelölték. Annyira élvezte, hogy van haja, hogy egyfolytában beletúrt a filmben is.
Mi az, amit kifejezetten nem ajánlasz a férfiaknak?
Az arcplasztikát. Sokan keresnek meg vele, de mindössze talán 10-15-öt vállaltam csak el. Kockázatos eljárás, mert könnyen elnőiesedik tőle az arc. Ha engem kérdezel, egy férfinak kifejezetten jól állnak a ráncok, férfiasabbá teszik.
Sokan inkább a drága órában meg az autóban hisznek…
Azért én abban bízom, hogy egy férfi értékmérője nem merül ki abban, hogy mennyire drága autó kulcsát lóbálja a kezében.
Te hogy állsz az autókhoz?
Nem vagyok sebességmániás, őszintén szólva izgulok is, ha túl nagy a tempó. Ugyanakkor szeretem a belső kényelmet, amit én a Mercedesben találtam meg.
Tehetős embernek számítasz. Hogyan viszonyulsz a pénzhez?
Szerintem a pénzt azért verték a világra, hogy elköltsük. Ha nem élvezzük ki az értékét, akkor minek dolgozunk? Vannak ismerőseim, akikről tudom, hogy nálam is többet engedhetnének meg maguknak, de még egy kerti grillező vásárlását is tízszer meggondolják. Ezt nem értem, a cél nélküli pénzgyűjtésnek nem látom értelmét. Ettől függetlenül csak az észszerűség határán belül költekezem.
Mi az észszerűség határa?
Fenntartok egy felelősségteljes biztosítékot. Ha holnap bármi történne velem, a családom akkor sem maradna anyagi biztonság nélkül. Ez a tudat fontos nekem.
Az előbb említetted, hogy a pénzgyűjtés nem vonz. Valami mást gyűjtesz?
Élményeket. Két régóta meglévő szenvedélyem van: a sport és az utazás.
 
KVÁZI TÚSZUL EJTVE ISZTAMBULBAN
 
Presztízs MagazinAzt tudom, hogy szoktál golfozni. Ez illik a menő plasztikai sebész képéhez.
Merthogy urizáló sportnak tartják?
Nem az?
Csak itthon vélik annak. Amerikában játszottam egyszerű tűzoltóval vagy olyannal is, aki strandpapucsban és lyukas ingben állt oda ütni. Ott a golf tömegsport, vannak pályák, amelyeken már kilenc dollárért lehet játszani.
Oké, de te manapság rendszeresen golfoznál, ha nem forognál magas társadalmi körökben?
Megfordítanám a dolgot. Ha általános sebész maradtam volna, lehet, hogy ma ugyanúgy csorogna a nyálam a golf után, de nem tudnám megfizetni. Nem azért kezdtem el érdeklődni a golf iránt, mert megengedhetem magamnak, hogy több mint tízezer forintot kiadjak egy 18 lyukas menetért. Már jóval korábban megtetszett ez a sport, amelyben a precizitás ugyanolyan fontos, mint a sebészetben: millimétereket sem szabad hibázni az ütésnél. Ezenkívül a miliője fogott meg. Golfozás közben úgy érzed, mintha a világ legszebb kertjeiben labdázgatnál.
Mi a helyzet a másik szenvedéllyel, az utazgatással?
Régebben, amikor még nem volt annyi lehetőségem, akkor is törekedtem arra, hogy évente egyszer eljussak valahová. Most általában hathetente kiveszek egy hét szabadságot, és olyankor családostul elutazunk valahová a közelbe vagy távolabbra. Hajlamos vagyok kötődni helyekhez, ezért ami megtetszett, oda visszajárunk. Ilyen például Spanyolországban Marbella, ahová évente akár többször is ellátogatunk. A kedvenc éttermeinkben a pincérek szinte látták felnőni a fiunkat, Olivért.
Rossz élményeid sosem voltak?
Volt egy rémisztő szituáció még fiatalabb koromban, Isztambulban. Hatan elmentünk szórakozni, és csúnyán behúztak minket a csőbe. Kvázi túszul lettünk ejtve…
 
CSINOS NŐ, KITŰNŐ TÁRS, JÓ SZERETŐ
 
Presztízs MagazinUgye, most csak viccelsz?
Sajnos nem, bár ma már jókat nevetünk rajta. Világsporthétre jártunk ki évről évre, az ikertestvérem is velem volt. Beültünk egy taxiba, hogy vigyen el minket valami jó helyre. Becsalogattak egy klubba, ahol ittunk hat kólát. Amikor kihozták a számlát 87 millió török líráról, gyorsan átszámoltuk: nagyjából 3000 német márkának felelt meg. Fizetni nem tudtunk, távozni meg nem hagytak. Három különböző helyiségbe cipeltek át, és mindegyik előtt arra számítottam, hogy az lesz a verőhely. Végül nem bántottak, viszont az egyik sráccal a beszervezett taxis visszament a szállásunkra a maradék pénzünkért. Szegényt leütötték, kiraboltak minket a kollégiumi szobánkban, és csak utána engedtek szabadon.
Volt következménye?
Mire visszaértünk a szállásra, a többiek már hívták a rendőrséget. Harminc rendőr razziázott a szórakozóhelyen, kiderült, hogy köze volt a török maffiához.
Ezek után visszatértél Isztambulba?
Igen, kétszer is voltam ott később, de nem mentem el újra az éjszakába. Ma meg már családos fejjel csak jól megszervezett utakon veszek részt, kerülöm az ilyen kalandokat.
Amikor a pénzügyi észszerűségről beszéltél, abból is látszott, hogy a családod biztonságát tartod a legfontosabbnak. Mennyit számít a családi háttér az életedben?
Stresszes a szakmám, hiszen nem lehet hibázni, és sokszor egyszemélyes küzdelmet folytatok a női szubjektivitással. De amikor hazamegyek, a nyugalom szigete fogad. A feleségem, Dóri, nemcsak társként, hanem üzleti partnerként is támogat, hiszen ő alapozza meg a klinika jogi hátterét.
Sok szemrevaló nő megfordul a praxisodban. Sosem volt ebből féltékenység?
Egy korábbi kapcsolatom éppen azért ért véget, mert a lánynak nem tetszett, hogy plasztikai sebészként nőkkel akarok foglalkozni. Dóri viszont kezdettől fogva mellettem állt. Ő az első nő, akivel együtt éltem. Vallásos családban nőttem fel, és bár nem vagyok bigott vallásos, természetes volt, hogy csak az igazival költözöm össze. Ez az esküvőnk másnapján történt meg. Nem volt szükség próbaidőszakra, mert szerelemből, biztos érzelmi alapokról házasodtunk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem találkozom szép nőkkel, de a feleségem gondoskodó anya, csinos nő, kitűnő társ és jó szerető. Hülye lennék ezt kockára tenni.
 
 
Presztízs MagazinNB III-as futballista volt
Sokan nem tudják, de dr. Krasznai Zsolt 18 évesen lett igazolt labdarúgó, és egész magas szintre eljutott. „Amikor elkezdtem az egyetemet, a gólyatáborban odajött hozzám az egyik leendő csoporttársam bátyja, mert hallotta, hogy szeretek focizni. Solymáron játékosokat toboroztak, és meghívott – mesélte Zsolt, akinek az alsóbb osztályokban volt olyan meccse, amelyen 13 gólt szerzett. – Később egy vendéglős vette át a csapatot, aki felvitte az együttest az NB III-ig – árulta el a doktor úr, aki a másodosztályú Soroksárnál is megfordult, igaz, ott csak az edzéseken vett részt.
 
 
Kedvenc… 
...öltönymárka: Canali, Zegna
...hétköznapi ruházat: Massimo Dutti, Boggi Milano
...ingmárka: Emanuel Berg
...cipőmárka: Salvatore Ferragamo
 
„Ha valaki megteheti, elkezd válogatni a márkák közt. De amikor ezt még nem engedhettem meg magamnak, akkor bementem a Zarába, és ott vettem meg az öltönyt. Abban is emberszámba vettek a luxusmárkákat viselő üzleti partnerek. Sokszor nem az a fontos, hogy milyen ruhát viselsz, hanem az, hogy milyen a kiállásod.”
 
Még nincs értékelve