Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Így előzd meg az uszodai fertőzéseket

sajtóanyag | sajtófotó | 2017.10.10. |
Így előzd meg az uszodai fertőzéseket
Nincs is jobb érzés, mint egy fárasztó munkanap után utunkat az uszoda felé venni, hogy néhány tempós hossz leúszását követően a wellness-részlegben relaxáljunk. Ne feledkezzünk meg azonban az úszás-szauna váltakoztatása között sem az intim egészségünkről, hiszen az uszodák és környékük köztudottan a fertőzések melegágyai. Nem is annyira a klóros vízben, sokkal inkább a medencék mellett, a közös zuhanyzókban, öltözői padokon számos kórokozó található, amelyeknek a nyirkos közeg kiváló lehetőséget biztosít a szaporodásra. Azonban van néhány olyan óvintézkedés, amelyek betartásával szó szerint megúszhatjuk a fertőzéseket.
Annak ellenére, hogy az épített strandok medencéiben klórozott víz található, egyes baktériumok igen ellenállóak lehetnek, néhány pedig a medencék falán található biofilm rétegben rejtőzik el. Ezek a kórokozók komoly fertőzéseket is okozhatnak az egyszerű uszodai szabályokat be nem tartók számára. A közeg mind a medencetérben, mind pedig a wellness részlegekben ideális a baktériumok számára a szaporodáshoz, így amennyiben nem vagyunk eléggé körültekintőek, könnyen elkaphatunk akár gombás, vírusos, vagy bakteriális fertőzéseket is. Számos egyéb testrészt érintő tünet mellett jelentkezhet Humán Papilloma Vírus fertőzés következtében nemiszervi szemölcs, Candida okozta hüvelyi folyás, viszkető érzés, de az E.Coli baktérium is kialakíthat akár hasmenést, nők esetében pedig húgyúti fertőzéseket is.
Dr. Supák Dorina, a Neutromed szülész-nőgyógyász klinikai orvosa szerint néhány egyszerű szabály betartásával azonban elkerülhetjük a rendkívül kellemetlen tünetekkel járó fertőzéseket. A legfontosabb, hogy megbízható uszodát válasszunk fürdőzésünk helyszínéül, ahol tudjuk, hogy fokozottan odafigyelnek a fertőtlenítésre, a tisztálkodási helyiségek higiéniájára, a víz jó állapotának fenntartására. "Mivel a baktériumok és gombák szaporodásának a nedves, nyirkos környezet kifejezetten kedvez, ezért érdemes legalább két törülközőt magunkkal vinni, így egyet tudunk használni a medenceparton és a szaunában, illetve egy másikat pedig a zuhanyzást követő szárítkozáshoz "- mondja. 
A szakértő kiemeli azt is, mindenképpen zuhanyozzunk le, mielőtt elhagyjuk az uszodát, így az intim mosakodók segítségével el tudjuk távolítani a bőrön és szőrzeten megtapadt kórokozókat, eközben segít visszaállítani intim területeink optimális PH-értékét is. Ha biztosra akarunk menni, vásároljunk az egyik számunkra szimpatikus drogériában a tejsav termelő Lactobacillusokkal átitatott tampont, amely az intimmosakodók együttes használatával még hatékonyabbak, valamint ne felejtkezzünk el a probiotikumok sem.
"Ha nem akarjuk, hogy a nyaralásunkat az intim egyensúlyunk felborulása megzavarja és a kellemetlen tünetek tönkretegyék azt, fokozottan figyeljünk a női egészségünkre és higiéniánkra" - tanácsolja dr. Supák Dorina.
Az intim területek kortól és hormonszinttől függően 3,5-5,5 közötti pH-értékkel rendelkeznek. Kémhatásuk azonban könnyen felborulhat például sportolás, stressz, terhesség, menstruáció vagy menopauza esetén. A Neutromed termékei figyelembe veszik a hormonális változások okozta pH-értékek eltérését, ezáltal kínálva megoldást a különböző életszakaszban járó nők számára a belső egyensúly megtartásához. Az intim mosakodók között megtalálható az érzékeny bőr számára kifejlesztett gél mellett frissítő, hidratáló hatású, valamint szappan- és színezékektől mentes változat is.
 
Még nincs értékelve