Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kiégve

Munkahelyi betegségünk: a burnout

dr. Miliosz Nikolett | Profimédia-Red Dot | 2017.08.31. |
burnout
Kiégve
Hosszú évszázadok teltek el anélkül, hogy a munkavégzéssel kapcsolatos ellenérzések szavakká formálódtak volna, hiszen senki sem akart hátrányos helyzetbe kerülni vagy a jövedelemforrását elveszíteni azáltal, hogy a munkájával kapcsolatos félelmeit, kételyeit kategorikusan megfogalmazza. Ennek megítélése – szerencsére – napjainkra sokat változott, elősegítve azt, hogy az őszinte kommunikáció felszínre hozzon olyan problémákat, melyek milliók gondjai szerte a világon. Többek között ilyen a kiégés, vagyis a burnout.
„Divatos” betegség?
 
– Egyáltalán nem új keletű problémáról van szó – kezdi Varga Mária pszichológus –, ugyanis a tünetegyüttest Freudenberger már 1974-ben nevesítette. Negyven évvel ezelőtt azonban még nem volt szabad beszélni a munkahelyünkön érzett stresszről vagy a munkával kapcsolatos ellenérzéseinkről, hiszen aki ezt megtette, azt krónikus munkakerülőként bélyegezték meg. Pedig a helyzet akkor sem volt más, mint napjainkban: a növekvő munkahelyi nyomás, a sokszor monoton munkafolyamatok vagy az állandó stressz gyakran válik szomatikus, fizikai vagy lelki betegségek forrásává.
 
Presztízs MagazinKiégtem?
 
A kiégés nem egyik napról a másikra alakul ki, hiszen kezdetben, amikor még a munkahelyünkön minden új, a figyelmünk is másra fókuszál. – Kiégésről akkor beszélünk, amikor a tartós stressz következtében az egyén elveszíti a munkájával kapcsolatos motivációját, amikor úgy érzi, elborítják a feladatok, és bármennyire igyekszik, nem tud megfelelni a rá nehezedő nyomásnak, eleget tenni a vele szemben támasztott elvárásoknak. Az egyénen elhatalmasodik a jövőbeli eredményeivel kapcsolatban érzett pesszimizmus és reménytelenség, egyszerűen érdektelenné válik. Olyan lelkiállapot ez, ami talán leginkább a szürke színnel írható le, amiben nincsen semmi színes, semmi érdekfeszítő. Olyannak érzi magát az ember, mint egy kifacsart narancs, amiből már semmilyen erőkifejtés hatására nem jön narancslé – magyarázza szakértőnk.
 
Presztízs MagazinAz a bizonyos kiváltó ok…
 
A kiégésnek számos oka lehet, egyénfüggő, hogy kinél mikor szakad el a cérna, és következik be a kiégésnek megfelelő állapot. – A burnout általában akkor jelentkezik, amikor valakiben tudatosul az, hogy az őt zavaró munkahelyi probléma nem fog megváltozni, ebbe viszont ő tudat alatt képtelen belenyugodni. Ennek a tipikus esetei, amikor az egyén ötleteit soha sem fogadják kedvezően, amikor a munkáját nem kíséri megerősítés vagy pozitív visszajelzés. Szintén kiégésre adhat okot az, ha valaki előtt kizárt az előrelépés vagy a fizetésemelés lehetősége, de a monoton, egyedüli munkavégzés is előidézheti a burnout tünetegyüttesét – mondja Varga Mária.
 
Nem kamu
 
Nagyon fontos, hogy aki a kiégés tüneteit észleli magán, ne halogassa a segítségkérést. – A legnagyobb baj az, hogy a munkánk egyben a kereseti forrásunk is, így nem tehetjük meg azt, hogy úri módon egyik napról a másikra kiszállunk belőle – magyarázza a szakember. – Ez pedig már elegendő ahhoz, hogy a kiégést megélő ember egyre inkább közreműködjön abban, hogy a tünetei súlyosbodjanak.
A kiégés több egy úgynevezett rossz passznál, amikor egy hosszabb periódust megélve nem jönnek össze a dolgaink, nem tudunk a maximumon teljesíteni. Ez egy olyan tartós állapot, amelyben sokszor a kétszeres energiabefektetés sem hoz olyan eredményt, mint korábban a teljesen átlagos figyelemmel végzett munka, ami további frusztrációhoz vezet.
 
Presztízs MagazinA kiégés fázisai
 
Mivel a kiégés nem egyik napról a másikra jelenik meg, ezért több szakasza egyértelműen elkülöníthető. – Az első az úgynevezett frusztrációs fázis, amelyben az egyén először éli meg azt, hogy a dolgok kezdenek kicsúszni a kezéből, s emiatt ösztönösen is arra törekszik, hogy növelje a teljesítményét. A megfeszített munka a magánélet és a pihenés rovására megy, az egyén egyre többet hibázik, ami miatt csökken az önértékelése, ezzel párhuzamosan viszont nő a bűntudata. Elveszíti humorérzékét, egyre stresszesebbé válik, befelé fordul – magyarázza szakértőnk. – A frusztrációs szakaszt az apátia követi, amelynek legfontosabb jellemzője, hogy az egyén igyekszik kitérni a feladatok, kihívások elől, megcsappant önértékelése ugyanis elhiteti vele, hogy azok megoldására ő már nem képes. Gyengül a koncentrációja, elmulasztja a határidőket, megnövekedett hibaszázalékkal dolgozik, amely miatt még inkább magába fordul. Reggel undorral indul munkába, alig várja a munkaidő végét. A következő szakaszban már lelki tünetekbe fordulnak át a burnout jelenségei, reményvesztettség és frusztráltság hatalmasodik el az egyénen, aki már nem is küzd ezek ellen. Depresszívvé és önpusztítóvá válik, egyre többször nyúl alkoholhoz, drogokhoz vagy egyéb tudatmódosító szerekhez, egyre több cigarettát szív vagy éppen pont ebben az időszakban szokik rá a dohányzásra. Az utolsó szakasz a testi tünetek megjelenése, amikor a mentális problémák testi tünetek okozóivá válnak. Ekkor többek között vérnyomásprobléma, szív- és érrendszeri zavar, ingerlékenység, fejfájás, migrén, szapora pulzus, testsúlyprobléma, emésztési zavar vagy émelygés is jelentkezhet.
 
Presztízs MagazinVan kiút!
 
A kiégéssel kapcsolatos legjobb hír az, hogy van kiút, ami azonban nem feltétlenül a munkahelyváltásban keresendő! Sokan esnek ugyanis abba a csapdába, hogy régi és új munkahelyük között csupán azok címe a különbség, az ott ellátandó, a korábbi kiégést előidéző munkafolyamatok azonban tökéletesen ugyanazok. Mit tehetünk hát? – Nagyon fontos, hogy ne csak munkahelyet, de kicsit munkát is váltsunk. Válasszunk olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinálunk, ha pedig erre nincs lehetőségünk, próbáljunk változtatni a munkavégzési körülményeinken – magyarázza szakértőnk, akitől megtudjuk, sok múlik az egyén beállítottságán is, hiszen az alapvetően pozitív életszemlélettel rendelkező emberek könnyebben jutnak túl a nehezebb fázisokon. Nagyon fontos, hogy merjünk segítséget kérni, hiszen a tartós gyógyuláshoz arra is szükség van, hogy egy külső szemlélő segítsen rávilágítani azokra a pontokra, melyeket a kiégésben szenvedő ember egyedül nem vesz észre! Az is sokat segít, ha felkeresünk olyan fórumokat, amelyeken a burnoutot megélt emberek osztják meg egymással a tapasztalataikat, de csak olyan mértékben olvassuk ezeket, amennyiben azok az épülésünket szolgálják.
 
 
Presztízs MagazinGyorstippek kiégés ellen
 
Sokszor nincs lehetőségünk arra, hogy munkahelyet vagy munkafolyamatot váltsunk, ilyenkor jönnek jól a gyorstippek, amelyeket érdemes már a kezdetektől fogva alkalmazni, hiszen a megelőzés itt is sokkal könnyebb, mint a kiégés kezelése és a teljes gyógyulás.
Járjunk megváltozott útvonalon munkába: a környezet változása megtöri a monotonitást.
Formáljuk szemléletünket: ha a kudarcok és sikertelenségek helyett az elért eredményekre fókuszálunk, erősebbnek érezzük magunkat, és nem sérül az önértékelésünk.
Alkalmazzunk relaxációs technikákat: akár a jógát, légzésterápiát, autogén tréninget, vagy a meditációt próbáljuk ki, segítünk szervezetünknek erősebbé válni a napi stresszel szemben.
Tartsunk pihenőt! Sokan nem szeretik pihenőidő közbeiktatásával megtörni a munkafolyamatokat, ám nagyon fontos, hogy óránként 5-10 percet mással foglalkozzunk. Ha ülőmunkát végzünk, álljunk fel, sétáljunk egy keveset, igyunk, kapjunk be néhány falatot.
Válasszunk olyan hobbit, ami ellensúlyozza munkánk monotonitását, és feltölti energiaraktárainkat.
Rendezzük át íróasztalunkat, cseréljük le számítógépünk háttérképét. Tartsunk egy számunkra kedves fényképet az asztalon, melyet időről időre váltogathatunk is. Ha szeretjük (és van helyünk), neveljünk az asztalunkon cserepes növényt.
Kiváló önbizalomnövelő trükk, ha munkavégzés közben fantáziálunk! Képzeljük el, hogy olyan munkát végzünk, mely nélkülözhetetlen az emberiség számára.
Gyűjtsünk vésztartalékot, hiszen annak megléte esetén csökken a munkahely és a jövedelemforrás elvesztésétől érzett félelmünk.
Ha vezető beosztásban dolgozunk, törekedjünk arra, hogy a beosztottjaink minél jobb körülmények között dolgozhassanak, a köztük lévő kapcsolat minél harmonikusabb legyen. Ennek kiváló módja a közös szülinapozások, csapatépítő tréningek szokásának kialakítása, ahol a munkatársak egymás személyiségét is jobban megismerhetik.
 
Még nincs értékelve