Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Közelebb a PICinyekhez

Összeállította: B.P. | NOGUCHI PORTER NOVELLI | 2019.06.18. |
koraszülöttek
Közelebb a PICinyekhez
Tatabánya perinatális intenzív centruma automata beléptető rendszert, Szekszárdé szoptatást és kényelmet segítő eszközöket kapott. A koraszülötteknél kiemelten fontos a meghitt, nyugodt környezet, hogy gyógyuljanak, gyarapodjanak, otthonosságra is szükségük van koraszüleik kényelme mellett. E nehézségekkel és aggodalmakkal teli időszakban szeretne támogatást nyújtani a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) és egy cég a családbarát eszközök átadásával.
A gyermek idő előtti érkezésével járó bizonytalanságok, kockázatok, viszontagságok miatt gyakran sokkos állapotban lévő szülők már könnyebben tudnak PICi babájukkal találkozni Tatabányán. A lassú és nehézkes bejutást január elején ugyanis új, automata beléptető rendszer váltotta: megszűnt a koraszülők elzártságának és elválasztottságának érzése kisbabájuktól. Saját kártyájukkal, várakozási idő nélkül bejuthatnak a koraszülött osztályra.
A szoptatás szerepe minden baba esetében közismert, de az idő előtt született gyermekek számára még kiemelkedőbb, hiszen az anyatej a legjobb intervenció, s a legjobb gyógyszer. A baba és a mama érintkezése szintén létfontosságú. A babák biztonsága és szüleik nyugalma érdekében a szekszárdi perinatális intenzív centrum 12 légzésfigyelőt, valamint 3 szoptatós fotelt, 2 szívópumpát és 10 szoptatós párnát, továbbá hőmérséklet-stabilizáló redőnyszerkezeteket kapott.
A családtagokat és kapcsolatukat egyaránt próbára tévő időszak ellenére is az intézkedésekkel már egy kicsivel könnyebbé vált a koracsaládok helyzete a szekszárdi és a tatabányai PIC-en.
Még nincs értékelve