Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nagytakarítás a bolygónk körül

B.P. | Wikipedia/NASA employee | 2019.08.05. |
bolygó, föld
Nagytakarítás a bolygónk körül
Több mint 100 millió űreszköz és azok darabjai teszik ki a bolygónkat körülvevő, azzal együtt keringő űrszemetet. Ezek jó része régi műholdakból vagy rakétamaradványokból származik – tehát már nem használhatók, nincs rájuk szükség. Viszont ma már ott tartunk, hogy ezek az objektumok bizony veszélyeztetik az asztronautákat is – áll egy nemrég készült jelentésben. Minden, a régi eszközök feljuttatásában érintett ország más és más megoldást talált ki a helyzet felszámolására. Elsősorban az USA és Oroszország tehető felelőssé a fentiekért, de Kína és Franciaország is okolható a helyzetért, bár eddig nem volt egyértelmű, hogy elsősorban kiknek „köszönhető” a nagyjából 7500 tonnát kitevő hulladék.
Az oroszok például egy Földről vezérelt ágyúval, hatalmas teleszkópból kilőtt lézernyalábokkal semmisítenék meg a Föld körül keringő, felesleges technikai szemetet, sőt egy hálót is készítettek e célra.
Más elképzelése van a japán szakembereknek, akik egy hosszú, mágneses zsinór segítségével gyűjtenék be a különböző eszközökről letört vagy leesett darabokat, a hálót már tesztelték is, azonban kudarcot vallott a technika.
S hogy miért emlegetik egyesek időzített bombaként az űrszemetet? Azért, mert a szóba került államok használaton kívüli műholdjaikról nem adtak ki információkat. Így azok a cégek, melyek az űrbe készültek/készülnek, nem tudják, mire számítsanak, mivel találkozhatnak ott.
Még nincs értékelve