Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rákellenszer az anyatejben?

Szilvási-Kassai Eszter | Baby Center | 2017.10.04. |
anyatej, rák
Rákellenszer az anyatejben?
A Lundi Egyetem kutatói a Daily Mailnek nyilatkoztak a még 1999-ben tett felfedezésükről és az azóta eltelt időszak eredményeiről. Mint ismert, közel húsz évvel ezelőtt az egyetem immunológusa jött rá arra, hogy az anyatej HAMLET nevű alkotóeleme segítheti a hólyag és bélrákban szenvedők gyógyulását úgy, hogy az anyag kiválasztja és elpusztítja a tumorsejteket, miközben az egészségeseket nem károsítja.
A HAMLET tulajdonképpen az az alfa-laktalbumin nevű fehérje, amely a bélbe kerülve rákellenszerré alakul át. A kutató most a napilapnak egy kísérletről is beszámolt, melynek eredményeként felfedezték, hogy az anyag több módon is támadást indít a rákos sejtek ellen. Elsőként kiiktatja a sejt külső védelmi vonalát, majd a sejtmagot célozza meg. Az attak eredményeként a tumorsejtek gyakorlatilag öngyilkosságot követnek el. 
A klinikai tesztelések során az is bizonyítást nyert, hogy a hólyagrákban szenvedő betegeknél az ily módon elpusztított rákos sejtek a vizelettel együtt távoztak a szervezetből.
Még nincs értékelve