Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A világ legszexibb női

Balogh Mia | 2012.10.04. |
divat, életmód, ideál, nők
A világ legszexibb női
Szépek, csinosak, szexik… mondogatjuk gyakran. Vajon mi tette vonzóvá a nőket évekkel, évtizedekkel ezelőtt, és miért, illetve mitől tűnnek ellenállhatatlannak a ma legnépszerűbb modellek, színésznők? Az iskolapadban mindannyian megtanultuk, hogy a nőideál koronként változik. Ám ez az utóbbi évtizedek során mintha egy kicsit felgyorsult volna: egymást követik a trendek, stílusok, ideálok, miközben az alapkérdés mindvégig ugyanaz marad. Mi teszi szexissé és ellenállhatatlanná a nőt?

 

A tökéletes nő divatja
 
A fenti kérdésre az 1980-as és ’90-es években még egyetlen szóval válaszoltak volna – a tökéletesség. Az akkori nőideál minden porcikájával ezt sugallta, mellette pedig gyönyörű volt, lehetőleg napbarnított bőrű, nőiesen karcsú, hosszú lábú és bájos mosolyú. Ezt a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején sokak számára Elle MacPherson testesítette meg, akit a divatszakma ma is „A Test” becenéven emleget. Akkoriban Cindy Crawford is hatalmas rajongótáborra tett szert. Ő azt hirdette, hogy egy nő legyen természetes, és egyediségét se féljen felvállalni – a szupermodell nem távolíttatta el ajkai felett lévő anyajegyét, ami később védjegyévé vált. Ez az időszak kedvezett az egyediségnek, és a legismertebb modellek azért lettek igazán népszerűek, mert mindegyikük igazi egyéniség volt, Linda Evangelistától Claudia Schifferig.
 
Szexi kilencvenesek
 
Presztízs Magazin
A kilencvenesek máig nagyon szexinek számítanak – nemcsak a korszakot, hanem a mellbőség méretét tekintve is. Ki ne emlékezne a Baywatch című sorozat sztárjára, Pamela Andersonra, aki hatalmas szilikonmelleivel elképesztő karriert futott be, és egyúttal hozzájárult a plasztikai sebészet, mint szépészeti iparág fellendüléséhez. Persze voltak olyanok is, akik teljesen más szépségideált helyeztek előtérbe. Sokaknak imponált például Nicole Kidman hűvös eleganciája, de ekkor váltak egyre népszerűbbé a szuper vékony sztárok is. Az örökké durcásnak tűnő, drog- és alkoholbotrányairól is ismert Kate Moss neve például ekkoriban került be a világ legkeresettebb szupermodelljeinek névsorába.
 
A túl sovány modellek és az anorexia
 
A 21. század első éveiben Kate Moss és a vékony modellek egyre népszerűbbek lettek. Hollywoodot pedig a csontsovány színésznők hajtották uralmuk alá: Megan Fox és Keira Knightley sorra kapták a szerepeket, amit a filmrajongók szerint nemcsak tehetségüknek, hanem „nullás méretüknek” is köszönhettek. Mivel a divat- és filmvilág ikonjai és a média is azt
Presztízs Magazin
kommunikálta, hogy aki nem nádszálvékony, az nem szép, a 21. század elején egyre több nőt ejtett rabul a soványság kultusza. A zörgő csontú lányok ellepték a kifutókat, a kevésbé vékonyak pedig zsírleszívásra jelentkeztek, túlzásba vitték a sportot, vagy épp a koplalást. Így egyre több fiatal lány egy súlyos táplálkozási zavar, az anorexia áldozata lett, melyből a szerencsésebbek kigyógyultak, a többiekre viszont a legrosszabb várt. Miután a betegség több modell életét is követelte, a divatvilág vezetői elhatározták, hogy többé nem engednek a kifutókra túl sovány lányokat. Sőt, a divatbemutatókon és a címlapokon néhány éve megjelentek az első duci modellek is.
 
A ducik és a nőiesség divatja
 
Sokak várakozásával ellentétben hatalmas szenzációt, később pedig nők milliói számára követendő példát jelentettek a duci, vagyis plus size modellek, akik igazából nem kövérek, csupán a korábban megszokottnál teltebbek, nőiesebbek. Manapság már plus size modellügynökségek szervezik számukra a legkülönfélébb munkákat és megjelenéseket. A legnépszerűbb divatmárkák bemutatói mellett részt vesznek minden olyan munkában, mint vékonyabb kolléganőik, például fürdőruhás és fehérneműs fotózásokon is.
A világ egyik legismertebb plus size modellje Chrystal Renn, aki sokáig próbált soványan karriert csinálni, végül mégis a nőies formáival vált ismertté. Bár a közelmúltban ismét sokat fogyott, rajongói szerint ez már nem az egészségtelen étkezési szokásoknak, hanem a sok sportnak köszönhető. Hollywoodot még mindig nem hódították meg a teltebb alakú művésznők, de a természetesség itt is egyre népszerűbb, ami kezdetnek talán nem is olyan rossz.
 
Vissza a tökéletességhez!
 
Presztízs Magazin
Napjainkban sokak számára a természetesség, az igényesség és a sportosság elegye jelenti a tökéletes szépséget, amit számos divatrajongó a Victoria’s Secret modelljeinek kinézetével azonosít. A lányok, például Adriana Lima, Anne Vyalistsyna, vagy Candice Swanepoel ugyanis megfelelő étrenddel és sok sporttal érik el, hogy testük izmos, sportos és szexi legyen, elmondásuk szerint eszükbe sem jutna éheztetni magukat. Mások számára manapság teljesen mindegy, hogy egy nő vékony-e, vagy teltebb idomokkal áldotta meg a természet, ha – például a Szex és New York Carrie Bradshaw-jához, vagy milliók kedvenc énekesnőjéhez, Katy Perry-hez hasonlóan – független, szexi, eléri a céljait és minderre büszke is.
Még nincs értékelve