Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Divathétvége a WAM Design Centerben

Just Creativ | Marie Claire | 2011.10.17. |
divat, életmód, WAM Design
Divathétvége a WAM Design Centerben
Zsúfolásig telt a VAM Design Center, a hétvégi Marie Claire Fashion Days programjaira a divat több ezer elkötelezett híve volt kíváncsi. Az immár harmadik alkalommal megrendezett divathétvége pénteken egy zártkörű, szakmai esttel vette kezdetét, ahol mindenki megjelent, aki számít a hazai divatvilágban. A magyar tervezők idén is felkérték a számukra leginkább inspiráló hazai hírességet, s az ismert, divatimádó énekesnők, színésznők, műsorvezetők boldogan viselték a fiatal, tehetséges dizájnerek izgalmas ruhakölteményeit.

A Marie Claire Fashion Days és a hazai divat mellett tették le a voksukat, s viselték a kedvenc magyar tervezőjük ruháját a hétvégén: Zséda, Görög Zita, Szekeres Nóra, Marozsán Erika (USE Unused); Erős Antónia, Schell Judit (Konsánszky Dóra); Dér Heni (NUBU); Demcsák Zsuzsa, Balla Eszter (Anh Tuan); Szalóki Ági (Je Suis Belle); Trokán Nóra (Nanushka); Tóth Vera, Pásztor Anna (Mojzes Dóra); Piringer Patrícia (Abodi Dóra); Kozma Orsi (Szegedi Kata). 

„Eddig még egy ilyen rendezvényre sem tudtam eljutni, mindig a szülés valamely fázisában voltam” – nevetett Görög Zita. „Most azonban boldogan mondtam igent a felkérésre, bár tudom, hogy ha jövőre is lesz lehetőségem viselni, az egyébként már külföldön is méltán sikeres és népszerű tervezőcsapat ruháját, biztos, hogy fürgébb leszek. Most ugyanis, kicsit későn érkeztem a próbára, s azzal fogadtak a showroomban, hogy ezt viseli Szekeres Nóri, ezt Marozsán Erika, ez pedig Zséda ruhája… És akkor nekem mi marad? A jó szemű tervezőtrió azonban tökéletesen tudja a dolgát, s pont azt az imádnivaló ruhát tették nekem félre, amit én is választottam volna, akkor is, ha a többiek szettjei még szabadok lettek volna.”
Schell Judit, a Nemzeti Színház művésze meglepte a tervezőjét, ugyanis az előzetes egyeztetések során nem esett szó arról, hogy Judit áldott állapotban csap fel modellnek.
„Nagy volt a riadalom, amikor is felhívtam a tervezőm, Konsánszky Dóri figyelmét, hogy az idén kicsit más kritériumok szerint válogassunk a kollekcióból” – mesélte a színésznő. „Dóri akkor elővett két rendkívül klassz ruhát, hogy próbáljam fel, majd hozzátette: ezt a pocakos-vonalat azért újra kell gondolnia egy kicsit. De nem lehet okom panaszra, ilyen izgalmas kismama-öltözéket még soha nem viseltem.”
Presztízs Magazin
A hétvégi divatnapokon minden érdeklődő megtudhatta, mik a legújabb irányzatok, milyen frizurát, sminket, színeket érdemes viselni, ha igazán naprakész kíván lenni.
„Sok párhuzamos trend figyelhető meg az idei őszi-téli szezonban, az egyetlen metszéspont a színek használata” – tudtuk meg a USE Unused egyik tervezőjétől, Füzes Esztertől. „Az avar- és fűszerszínek mindenféle árnyalata keveredik egymással, kialakítva ezzel egy harmonikus, de izgalmas világot, amelyben visszaköszönnek a ’60-as évek sziluettjei. Vannak ruhadarabok, amelyek különösen nagy hangsúlyt kapnak, ilyen például a párka, a ceruzaszoknya vagy a szmoking, és visszatérnek az olyan klasszikus luxusanyagok is, mint a csipke vagy a szőrme.”
Idén, a korábbi évekhez képest, újdonsággal is szolgált a Marie Claire. Meghirdették az „Év fiatal divattervezője” pályázatot.
„Legnagyobb örömünkre 240 pályamű érkezett, alig tudtunk válogatni zsűritársaimmal” – tudtuk meg a magazin főszerkesztőjétől, László Krisztinától. „Pataki Ágival, Laczkó Mónikával (a lap stylistja) és Füzes Eszterrel (USE Unused) kiválasztottuk a legjobb 25 pályázó munkáját, ennek pedig külön divatbemutatót szerveztünk, hogy a nagyközönség is megismerkedhessen a jövő reménységeivel. Emellett nemzetközi trendekről, a szezon domináns színeiről, minimalizmus és lázas szabadságvágy keveredéséről meséltek nagynevű hazai tervezőink a saját, őszi-téli kollekciójukkal. Mint kiderült, a hippikorszak és a magyar irodalom éppúgy inspirálta őket, mint ahogy a 17. századi Párizs, a ’20-as évek patinája vagy éppen a Star Wars sötét-futurisztikus világa.”
Még nincs értékelve