Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Domináns divat

A macsók ideje végérvényesen lejárt

Balogh Renáta | Balogh Renáta | 2010.06.07. |
divat, életmód
Domináns divat
Az idei téli divatirányzatok tartogatnak meglepetéseket, de jelentős mértékben visszanyúlnak a 2008-as trendekhez. Fogalmazhatunk úgy is, amit tavaly megálmodtak a tervezők, azt most tovább fokozták. Az így napvilágot látott kollekciók merészebbek, sötétebbek és nem félnek megmutatni a 21. századra egyre erősebben jellemző feminizmust.

 

Manapság talán a divat az egyetlen olyan terület, ahol egyenértékűség van férfi és nő között, sőt a női nemet szeretik erősebbnek láttatni, és a férfiakat alárendelt szerepbe taszítani. Ez a domina-szolga szerepjáték az őszi kollekcióban is tükröződik. Az üzletekbe betérve néha olyan érzésünk támad, mintha szexshopba léptünk volna be. A legextrémebb cuccokból válogathatunk, ilyenek a latex-, lakk-, bőrruhák, leggingek, szoknyák és járásra alkalmatlan szegecses, extra magas tűsarkú cipők. A lényeg, hogy a szebbik nem erősebbnek, dominánsabbnak, függetlenebbnek tűnjön. Ezt a vonulatot követi továbbá a most nagyon divatos nadrágkosztüm, válltöméses zakó és az ehhez dukáló nyakkendő, ami egy csapásra teszi a nőket megközelíthetetlen, kemény üzletasszonnyá. Felmérések alapján, leginkább a vezető beosztású nők élnek ezzel a kis csellel, legalább külső jegyek alapján idomulniuk kell az erősebbik nemhez, hogy őket is egyenértékű társnak tekintsék. A boyfriend farmernadrág is egy további maszkulin darab. Lényege, hogy olyan hatást érjünk el, mintha egy átmulatott éjszaka után, a fáradtságtól kábultan barátunk kedvenc, szaggatott farmerjában indultunk volna útra. Kicsit direkt a dolog, de működik, hiszen a mai független nőt ez sem zavarja, mivel az individualitás és személyiség a divat fölé helyezkedett.
A pasi-részlegen ezzel szemben a lágyabb, nőies trend hódít. Manapság az angyalarcú, androgün modellfiúk a kellendő divatcikkek, valamint az általuk népszerűsített nagyon szűk, női fazonú gatyák, passzos bőrdzsekik, kézi táskák és kendők. A macsók ideje végérvényesen lejárt. Az eddig kizárólag nőknek szánt mintákat, motívumokat is átemelték a férfidivatba, ilyen például az ocelot- és a kígyóminta, ami első ránézésre talán kicsit túlzás, de ha jobban belegondolunk, egy férfi miért ne ébreszthetné fel a benne szunnyadó állatot?
A legújabb őrület a glamrock-korszak visszajövetele – mind zenében, mint divatban. Ebben a stílusban a legjobb, hogy egy földi halandó is úgy nézhet ki, mint egy vérbeli rocksztár. A recept nagyon egyszerű – márványkoptatott farmer, nagyon sok szegecs (öv, karkötő), szaggatott farmerkabát (lehetőleg nagyon sok kitűzővel és felvarróval, de úgy a leghatásosabb, ha valamelyik ’80-as évekbeli glam-banda neve díszeleg rajtunk), zenekaros poló (előny a Motley Crue vagy GNR), wesco-csizma és egy elmaradhatatlan, ocelotmintás sál. A nyolcvanas évek divatja tartogat még érdekességeket, melyeket nem árt becsempészni a gardróbunkba. Jó befektetés a denevér- és puffos ujjú felsők, fényes anyagok, szikrázó kiegészítők kombinálása, hiszen az idei trendekben a csillogást nem lehet eléggé túlzásba vinni. Nagy visszatérő még a tyúkláb minta, de persze mint minden, még nagyobb mintában és még erőteljesebb kivitelben.
Kiegészítők terén nincs számottevő változás, minden mennyiségben szegecsek, láncok díszítik táskáinkat, öveinket. Táskafronton nagyon sikkesek az XXL méretű darabok, melyekbe mindent beletömhetünk, ami egy nő mindennapjaihoz szükséges, és mint tudjuk, ahhoz sosem elég nagy egy táska! Emellett továbbra is alapdarabok a borítéktáskák, amik a hétvégi bulik alkalmával tesznek jó szolgálatot.
Cipőkből is nagy választék áll rendelkezésünkre a hűvösebb időkben. Stílusban, formában mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Az idei ősz-tél egyik legkedveltebb lábbelije a gumicsizma. Nagyon praktikus viselet esős időben, manapság minden létező mintában megvásárolhatjuk. Nagyon trendi a combközépig érő csizma. Még sose szöktek ilyen magasra a lábon, mint most, térdig érő „társaikat” kiütötték ezek a markáns darabok. A peep-toe kétségkívül a nyár slágere volt, akkor még nem hittük volna, hogy télen is elöl kivágott lábbelikben fogunk tipegni, ám újra bebizonyosodott, a nőknél az image fontosabb, mint a közérzet. A bokacsizma tavaly robbant be és még mindig tarol, nem lehet megunni.
Használjuk ki az alkalmat, míg nem köszönt be a hideg tél, bújjunk szoknyába, ruhába, és mutogassuk lábainkat harisnyába öltve. Ehhez a szetthez tökéletes választás a nagyon trendi ballonkabát derékövvel. A kis szőrmemellényt és kedvenc bőrkabátunkat se hagyjuk porosodni. Kapjuk magunkra, de ne feledjünk hozzá kesztyűt, sapkát, sálat, csizmát húzni. Ha ez mind kipipálva, akkor irány az erdő és egy nagy séta a falevelek között, és ha nem lennének elég melegek őszi darabjaink, igyunk egy bögre gőzölgő forralt bort!
Még nincs értékelve