Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Elhunyt Isabelle Caro

Balogh Renáta | 2010.12.30. |
Elhunyt Isabelle Caro
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Isabelle Caro francia modell, akit sajnálatos módon súlyos anorexiája tett igazán híressé. A fiatal nő 13 éves kora óta kóros evészavarban szenvedett, majd később az anorexia elleni kampány reklámarca lett.

A modell halálát a 20Minutes.ch svájci honlap jelentette szerdán, eszerint Caro november 17-én, 28 évesen halt meg a kórházban, ahova tüdőgyulladással és krónikus fáradtsággal szállították. Halálának pontos okát nem lehet tudni, francia sajtóértesülések szerint egy tokiói kórházban halt meg.

A világhírt Isabelle Caronak a 2007-es Oliviero Toscani által elkészített fotósorozat hozta meg. A Benetton cég egy anorexia ellenes kampánnyal egybekötött reklámjának arcául választotta a modellt, a sokkoló képeket az olasz sztárfotós készítette. A No Anorexia nevű kampány reklámplakátján Isabelle Caro anyaszült meztelenül állt modellt. A fotó annak idején nagyon felborzolta a kedélyeket, hiszen a képek megmutatták a nyers valóságot: a zörgő csontokat és az összeaszalódott bőrt. Ezzel a fotósorozattal Caro kivívta magának, hogy úgy tekintsenek rá, mint a tiszteletbeli „anorexia elleni harc nagykövetre”.
Isabelle hatalmas küzdelmet vívott a súlyos kórral, többször is halálközeli állapotba éheztette magát. 2006-ban 1,65 méteres testmagasságához mindössze 25 kiló társult, ekkor kómába is esett. 2010-ben úgy látszott, Isabelle pozitív irányba indult el, idén már büszkén jelentette, hogy elérte a 42 kilós testsúlyt, és barátjával, Vincent Bigler svájci énekessel egy anorexiáról szóló klip forgatására készül.
Halála azért is okozott nagy meglepetést, mert a modell családja és barátai is úgy érezték, elkezdődött a gyógyulási folyamat, és javul a lány állapota. Most már csak találgatni lehet, mi történt pontosan. Oliviero Toscani szerint Isabelle Caro „egy nagyon beteg lány volt, de inkább fejben, mint testben".
Még nincs értékelve