Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fashion Video Festival Budapesten

Balogh Renáta | 2010.11.02. |
Fashion Video Festival Budapesten
Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre a Fashion Video Festival, az eseményre november 12-től 14-ig látogathatunk el a Ludwig Múzeumba.

A divatvideó teret hódított magának, sikerének titka, hogy képet kapunk általa a fontos eseményekről úgy, hogy nem vagyunk a helyszínen. Régebben elképzelhetetlennek számított, hogy otthon, a számítógép előtt nézzük meg kedvenc divatmárkáink bemutatóját. Ez mára természetessé vált, az élő online divatbemutatókkal próbálnak minél szélesebb közönséget megnyerni a tervezők. Potenciális vásárlónak számít mindenki, az érdeklődők a világ bármely részén megtekinthetik a legaktuálisabb divatot.

A Fashion Video Festival sokkal többnek ígérkezik, mint egy egyszerű videó nézegetés, az esemény keretein belül megrendezésre kerül egy nemzetközi digitális divathét, melynek kollekcióit videón tekinthetjük meg. A szervezők azt remélik, ezzel az újítással elérhetőbbé, liberálisabbá teszik a divatot, és a hazai tervezők munkáit is jobban megismeri a publikum. Továbbá a programok között szerepel a nemzetközi divatvideók vetítése, Kathryn Ferguson filmművész előadása, valamint a Fashion Pecha Kucha (fecsegés a divatról) keretein belül rövid és érdekes prezentációkat lehet meghallgatni a témával kapcsolatosan. Emellett interaktív installációk, divatmozi és fashion party színesíti az estét, és bonuszként, megnézhetjük a legendás fotográfus, Munkácsi Martin vintage divatfotó kiállítását is.
 
A pályázatra a hazai tervezők közül Abodi Dóra és Mojzes Dóra csapata is készít videót. A verseny másik része nyílt, ha elég kreatívnak érezzük magunkat, és otthonosan mozgunk a divatvilágában, ne habozzunk, küldjük el pályaművünket a szervezőknek, de igyekezzünk, mert november 8-án lejár a határidő. A beérkezett művek közül a szakmai zsűri választja majd ki a legjobbakat. A zsűrielnök Kathryn Ferguson filmművész, valamint a zsűri tagjai között megtalálható Maróy Krisztina a Glamour főszerkesztője, Zanin Éva divatkritikus, és divat bloggerek.
Átlag: 3