Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fesztivál trend

Lazán, de divatosan

Balogh Renáta | mifashionblog.com | 2010.07.05. |
fesztivál, kultúra, trend
Fesztivál trend
Hol vannak már azok az idők, amikor zenekaros pólóban, bakancsban, és saját készítésű gyöngy ékszereinkben indultunk el fesztiválozni. Ez a pár nap arról szólt, semmivel se foglalkozzunk, engedjük el magunkat, élvezzük a zenét, bulizzunk nagyokat, és bőségesen kortyolgassuk a boroskólánkat.
Mára fordult a kocka, ilyen lazaságot már nem engedhetünk meg magunknak, hiszen a hazai fesztiválokon is átvette az uralmat a divat. Ha ellátogatunk egy ilyen zenei rendezvényre, ugyanúgy a toppon kell lennünk, mintha a pesti éjszakába indulnánk bulizni. De talán még jobban is, hiszen rengeteg vetélytárs akad, és mindenki megpróbálja magára irányítani a figyelmet, úgy, hogy a lehető legjobban, vagy a legmeghökkentőbben néz ki.
 
A fesztivál fashion őrületet a külföldi celebek indították el, akik anyagi helyzetük révén, talpig dizájner cuccokban látogattak el a nyári bulikra, fel se tűnt nekik, hogy egy átlagember félévnyi keresetének összegét viselik magukon. A sztároknál nincs jelentősége annak, hogy egy luxus táskát hurcolásznak a porban, vagy egy középkategóriás darabot. Legutóbb a Harry Potter már nem is olyan kicsi Hermionéje kápráztatott el minket a Glastonbury-fesztiválon, ahol szegecses Christian Louboutin gumicsizmában és Louis Vuitton felsőben bulizott. De a nagy úttörőnek Kate Mosst nevezhetjük, aki, ex-pasijával, Pete Dohertyvel úgy rótta a köröket a fesztiválokon, mintha csak a kifutón lenne. Az emberek persze mindent átvesznek, amit a média mutat nekik, így amikor a lapokban Moss kisasszonyt és a delíriumos, kalapos rockert kaptuk az arcunkba, trendi, de mégis nemtörődöm cuccokban, elkezdett valami motoszkálni a női fejekben: én miért ne lehetnék ilyen menő?
 
Presztízs Magazin
Nem kellett sok időnek eltelnie, hogy ezután, mi is így parádézzunk a fesztiválokon, begyűjtve a férfibókokat, és a maradi nők utálatát. Akik valami ilyet mondhattak a hátunk mögött:” Úristen, nézd ezt a csajt, mit gondol, hol van? Biztos beképzelt, és tuti, hogy nagyon buta”.
 
Manapság nagyobb problémának számít a fesztivál szett összeállítása, mint, hogy kiválasszuk a rengeteg zenekar közül, kiket akarunk megnézni. A nagy rivalizálás közepette, kezdjük elveszíteni a fesztiválozás lényegét, ami elvileg a woodstocki békét idézné. Ehelyett mindenki szebb és divatosabb akar lenni a másiknál. Na de itt jön az a furfangos női észjárás: tegyünk úgy, mintha magasról tennénk a versengésre, és ne foglalkozzunk a többi lánnyal, találjuk meg egyéni, bájos stílusunkat és tartsunk be néhány alapszabályt, így nem kell feleslegesen görcsölni az outfit miatt.
 
Első lépésként állítsuk össze, miben szeretnénk megjelenni a fesztiválon (egy noteszbe is le lehet jegyezni napi bontásban). Gumi vagy wesco csizma nélkül egy tapodtat se tegyünk, ha nem akarunk a sárban csoszogni, egy nyitott saruban. Az időjárás olyan kiszámíthatatlan, hogy minden helyzetre fel kell készülnünk. Íme, egy minden helyzetben nyerő összeállítás: vagány csizma, hozzá egy kényelmes miniruha, amihez estére rocker, rövid bőrkabát dukál, ráadásként egy jól megválasztott virág a hajba, és kész is a tudatosan összerakott, de mégis lazán sikkes fesztivál szerkó. Ez a szett mindig nagy sikert arat. A férfiak bomlanak utána, és azt gondolják, milyen laza ez a csaj, csak felkapott valamit, és nem vacakol a divatozással. Amikor ezt a szemünkbe is elmondják, mi csak sejtelmesen mosolygunk, és őzike szemekkel azt mondjuk: Teljesen jól látod, engem csak a zene érdekel.
 
Ha tehetjük, egy kis apartmanban vagy szállodában húzzuk meg magunkat az év legbulizósabb napjain, de ha olyan bátrak lennénk, hogy sátrat állítunk, és a fesztivál alatt ki se tesszük lábunkat a területről, akkor szívleljük meg az alábbi trükköket, amivel rövid idő alatt, ápolt külsőt varázsolhatunk magunknak.
Mindenképp vigyünk magunkkal: fogkefét, tusfürdőt, száraz sampont, öblítést nem igénylő balzsamot, hajkefét, fejpántot, hajgumit, naptejet, kalapot, tükröt, vízálló szempillaspirált, napszemüveget, nedves toalett- és wc-papírt, zsebkendőt, kézfertőtlenítőt!
Jó tanácsok:
- Úgy induljunk el a fesztiválra, hogy a legjobb formánkban vagyunk, és elvégeztük a nagy tatarozást, így az első két nap biztosított a rendezett külső.
- Ne vacakoljunk a hajvasalással, bár manapság a fürdőkonténerekben a lányok, a konnektorokért képesek több tíz méteres sorokat is kivárni, mi ezt ne tegyük. Legyünk természetesek, és vizes hajunkat szárítsuk meg a napon, így fürtjeink laza hullámokban fognak tündökölni, olyanok leszünk, mint egy szörfös csaj.
- Hőség estén nagyon sok vizet (!) igyunk és ügyeljünk a napkrém használatra (egy leégés könnyen elronthatja bulizásunkat).
- Mindig mossuk le az esti sminket, mert ha elhanyagoljuk, a fesztivál végére csúnya lesz a bőrünk.
Ha reménytelen a helyzet, jöhet a kalap és a napszemüveg, ez a párosítás a lehető legjobb inkognitó!

 

Még nincs értékelve