Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Gömbölyded divat – avagy íme, a plusz-size modellirányzat

Gerber Petra | judgmentofparis.tumblr.com | 2013.03.21. |
divat
Gömbölyded divat – avagy íme, a plusz-size modellirányzat
A plus-size modellek 2010-es berobbanásával, mely a V magazin meghökkentő fotósorozatának volt köszönhető, országunkban is megjelentek a plus-size ügynökségek. Mindemellett pedig az internetes szférában is egyre több fórumon bukkantak fel teltkarcsú modellek illetve bloggerek.

Tévhit, hogy a plus-size irányzat az elhízást hivatott támogatni.  Ezek az ügynökségek elsősorban a teltkarcsú formákat, az egészséges kisugárzást, az arányosságot és a szép bőrt figyelik, nem pedig az egészségtelen, mozgás nélküli életmódra ösztökélnek. Természetesen rengeteg bírálójuk, kritikusuk akad, miszerint a plus-size nem is igazán plus, hiszen a modellvilágban a 38-as méret is annak számít. Ugyanis egy normál manöken alkatból is hamar válhat pluszos méret, ha csípő vagy mellbősége pár centit is eltér a szigorú kritériumoktól.

Habár a sovány modellek kora még mindig nincs leáldozóban, mégis használható alternatíva a plus-size modellirányzat.  Ma már a legnagyobb ügynökségek sem tekintenek el egy plus-size divízió működtetésétől, a nagy áruházláncok katalógus fotózásainál igenis van igény a gömbölyded modellekre is.

A plus-size modellek pedig egyre többet hallatják a hangjukat és kampányolnak az egészséges női formákkal bíró testkép népszerűsítése mellett. Legfontosabb üzenetük, hogy ne a súlyunk határozzon meg minket, ne kilókban számláljuk a boldogságot, állandó koplalás nélkül is büszkén vállalhatjuk önmagunkat, a testünket. A boldogság záloga nem abban rejlik, hogy 34-es vagy nem 48-as –es a méretünk.  Ahelyett, hogy egész nap a kalóriákat számolnánk, élhetnék egy egészséges, boldog s kiegyensúlyozott életet.

A divatvilág állandó megújulásának köszönhetően pedig akár az is elképzelhető, hogy a plus-size irányzat még nagyobb teret hódít magának és felerősíti a köztudatban az egészség énkép kialakítását.
 

Átlag: 4.8