Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Házisárkányok nyomában, avagy hogyan védjük ki a tűzokádó amazonokat?

Ujvári Zoltán Szilveszter „Zola” | 2012.03.13. |
életmód, nők
Házisárkányok nyomában, avagy hogyan védjük ki a tűzokádó amazonokat?
„Hol voltál már megint? Ez ki volt? Ez milyen fotó? Mióta ismerősöd a Facebook-on?” Gondolom mindenkinek ismerősek ezek a kérdések. Zaklató és terhes kérdések. Mindannyian túlestünk a „hú, de rossz kapcsolat” és a „na, most érzem, hogy ez jó lesz”, illetve a „már nem bírom tovább” fázisokon. Az egész párkapcsolatosdi egy szerencsejáték. De vannak profi szerencsejátékosok, akik nem a szerencsében hisznek. Idealisták, de egyben realisták. Hisznek egy álomban – álomnőben – és egyben tudják, hogy mitől és mikor lesz jó egy kapcsolat, illetve az együttélés. Van, aki a nagyszámok törvényében hisz, vagyis sok nő, sok kapcsolat, megannyi tapasztalat, aztán majd lesz olyan, aki fennakad a rostán. Van, aki vár és amint jön valaki, azt hiszi, hogy Ő az, akivel bevégezheti.

De honnan tudjuk az összeköltözés szándékának pillanatában, hogy működik-e majd? Erre mondják az okosok, hogy nem tudni, hanem érezni kell. Nem véletlenül ők az okosok! Ők mindig azt hangoztatják, hogy a szerelem nem matematika. Vitába kell, hogy szálljak. Méghozzá egy egyszerű, alkalmazható technika az érvem. A lista. Kinek 10-es, kinek 8-as, kinek 5-ös, vagy 3-as. A lényeg, hogy legyen egy listád. Olyasmi, mint a bakancslista (dolgok, amelyeket még szeretnék elérni, megvalósítani, megtenni), de a kapcsolatra levetítve. Szemét dolog, de valahol mélyen, vagy éppen nyíltan mindenki így működik, gondolkodik. Szóval ott van a partner, a fejedben a lista, illetve a listán az „igényeid”. Vagyis az összeköltözés pillanatáig fel kell állítanod egy „követelménykódexet” és ha ez a lista 10-ből 10-es, akkor lehet továbblépni a következő szintre, vagyis az összeköltözés szintjére. Utána jöhet a következő lista, de az már az együttélésről szól.

Van egy elmélet; miszerint ha valakivel együtt nyaralsz minimum 2 hétig, az eleget sejtet és sok mindent le lehet szűrni az együttélésre vonatkozóan – íme; remek lehetőség a listázásra. Egy másik elmélet a pubertáns kor után, de még nem a felnőtt kor közötti fiatal stádiumban alkalmazható; egy-egy szülők nélküli, együtt töltött hétvégéből a srácok – és persze a csajok is – leszűrhetik, hogy hányas a cipő. Megvolt? Na de kinek nem? Előbbi és utóbbi is! De a „vicc” az, hogy tényleg működött! Mindkét elmélet hozta a papírformát. A szülők nélküli hétvégéken is kiderült ez-az a választottról és a nyaralások is hoztak a haszonkonyhára. Ezeket az intervallumokat mindig tesztfázisként kezeltem. Bejött. Most a kedves olvasó azt kérdezheti, hogy én mindig tudtam, hogy melyik kapcsolat fog működni és melyikre fogom kitenni az „out of order” táblát? Nem tudtam, de figyeltem a jelekre.
Presztízs Magazin
Mik a jelek? Vegyük sorjában: Megvan a szándék, összebútoroztok, de már a bepakolás stádiumában nézet – és ízléseltérések vannak. A klasszikus „nemodadeodajóakkorhagyjukááá”jelenség, ami lehet komolytalan, de a hangsúly nem a nézet - és ízléskülönbségen van, hanem a kommunikáción. Ahogy lereagálunk egy-egy problémát. Van, aki a meggyőzésre, van aki a pofonra esküszik. Hogy is van ez? Megvan a listám, eddig a csajjal minden okés, most meg hirtelen összeveszek vele a váza és a polc helyén??? Itt jön be a képbe a „rejtett női idegesítő faktor”. Vagyis azon női dolgok halmaza, amiket eddig eltitkolt előttünk, mert Ő is tudja, hogy gáz. Ezen elmélet – na jó, tény - újabb kérdést vet fel: Minden nő tudja magáról, hogy gázos és inkább türtőzteti magát az összeköltözés pillanatáig? Mielőtt minden nő meggyűlölne és ellapozna, közlöm: ez nem tipikus és nem csak a nők ilyenek! Ránk, pasikra jellemző ugyanis, hogy minden negatív emberi tulajdonságot szeretünk csak és kifejezetten a nőkre testálni. Pedig az emberi, nem női. Női tulajdonság a birtoklási vágy, a féltékenység, a durci, a színjáték, a manipuláció, a düh, az irigység, a féltés, a rend - és tisztaságmánia, a hanyagság, a hiúság? Nem hinném. Sőt, egyáltalán nem! (Így lassan ott tartunk, hogy át kell írjam a cikk címét).
A legtöbb barátom azt mondta, ha összeköltözöm az általam nagy „Ő”-nek tartott áldozattal, összeomlik az álomkép és borzalmas valósággá válik az elképzelt idealista képzelgésem. Itt persze mindenki a szokásos klisékkel jön, hogy „lakva ismerszik meg az ember” és hogy „a hibák mindig idővel jönnek elő”. Jön a klasszikus hajgumi-fogkefe-zokni-sör-tampon-lámpakapcsolgatós szindróma, ami minden kapcsolat fekete csuhás kaszása. Kételkedtem a sztereotípiákban. Talán mert túlságosan hiszek az idealizmusban és abban, hogy a saját megérzéseink furcsa mód determinálják a sorsunkat. Szóval a barátok azért vannak, hogy figyelmeztessenek, hogy elriasszanak, hogy felkészítsenek minket. De mi van ha tévednek? Tényleg minden kapcsolat ott romlik el, amikor két ember összeköltözik? Miért rontják el sokan? A lista hiánya? Vagy nem figyelnek egymásra? Nincs meg a harmónia? Ez mind egyszerre. Sokan úgy vannak együtt, hogy nem is illenek össze. Mégis folytatják. Nem áldoznak elég időt, energiát, figyelmet arra, hogy megtalálják a párjukat. Összekerülnek olyanokkal, akikről „hiszik”, hogy passzolnak, de valójában erőlködések sorozata vár rájuk. A kérdés csak az, hogy mikor vesszük észre, hogy rossz irányba tartunk, hogy nem egy az utunk. Mehetünk együtt, csak könyörgöm, ne egy irányba! Ezt felismerni a legnehezebb. De ha már felismerés, ha ezeket tapasztaljuk női partnerünknél a megismerkedést követő időszakban, mindenképp meneküljünk:
- baráti társaságban mindig a középpontban akar lenni,
- nem tud sírni romantikus filmeken,
- mindig mindent jobban tud,
- tökéletesnek tartja magát,
- mindig magáról beszél,
- kerüli a gyerekeket,
- dirigál és nem kér,
- káromkodik,
- lusta,
- vagy bármi, ami téged zavar…
 
A vége a lényeg, hiszen, ha egy dolog van, ami zavar, tuti lesz több is, illetve ne felejtsük, hogy a látszólag apró, negatív dolgok a legfontosabb tényezői a problémáknak. A szerelem nem matematika. De talán mindenkiben ott van az a 10-es lista, amit felállít magában és az idő múlásával elkezdi pipálni. Ha a lista 10-ből 10-es, Ő az igazi és nem lesz gond az összeköltözéssel. Ha pedig mégsem, akkor forduljatok sárkányűzőhöz!
Átlag: 5