Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Legyünk divatosak a vízparton is

Koltay Anna | archív | 2013.07.21. |
divat, strand
Legyünk divatosak a vízparton is
A strandszezonra való felkészülés már hetekkel a jó idő érkezése előtt megkezdődik az edzőtermekben. A legjobb formánkat akarjuk hozni, testünk formálása mellett a tökéletes fürdőruhára is évről-évre szert szeretnénk tenni. Azonban ha nagy nehezen rábukkantunk a nekünk való bikinire vagy egyberészesre, még nem vagyunk készek a strandolásra. Alábbiakban pár ötletet tárunk elétek, mire érdemes még figyelni egy igazi nőnek a vízparton!

Vízparti frizura

A napsugarak jótékony hatásának köszönhetően már mindannyiunk jókedve megérkezett. Ez azonban nem érvényes a hajunkra, amit az UV-sugárzás, a hőség és a klóros víz könnyedén tönkretehet. Ezért, hogy a nyári vakációból visszatérve se szembesüljünk ezekkel a problémákkal, érdemes megfogadni pár tippet. Ahogy bőrünket, úgy hajunkat is óvnunk kell az intenzív napsütéstől, amely feladatnak könnyedén eleget tesz egy kalap vagy egy kendő, amely magakadályozhatja a haj kifakulását. Ez nem csupán hajunk védelmét szolgálja, hanem a fejbőrét is. A kalapok egyébként is divatosak idén is, a széles karimájú fazontól a szalmakalapig bezárólag. Egy színes, feltűnő kendővel pedig egész biztosan magunkra vonjuk az egész strand figyelmét! További védelmet szolgál, ha a hajvégekbe masszírozunk egy kis ápoló olajat, amely amellett, hogy szép csillogást biztosít a hajkoronának, a klóros és a sós víztől is megvédi a frizurát.

Pedikűr mesterfokon

Presztízs Magazin

A nyári hónapok beköszöntével a zárt cipők ideje lejárt. Lábunk három hónapra kirakatba kerül, így különösen fontos, hogy mindig ápolt, szép lábbal és körmökkel bújjunk bele szandálunkba vagy flip-flopunkba. Első lépésként egy alapos radírozás ajánlott, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket bőröd felületéről. Bármelyik drogériában hozzájuthatsz egy kis bőrradírhoz, melyet körkörös mozdulatokkal masszírozz bele a lábad felületére. Ezután teafaolajjal, vagy bármely más bőrpuhító olajjal érdemes végigkenni a lábat. Be is áztathatod melegvízben 10 percig, majd jól masszírozd át az olajjal. A következő lépés a köröm formázása, majd a tökéletes lábfejre a korona a lakkozás során kerül. Idén a klasszikus francia pedikűrön és a nőies piros színen kívül a neonszínek hódítanak. Bátran kísérletezz lábadon a pink, a narancs, a lime és a menta színekkel. Mindenképpen két rétegben vidd fel a lakkot, a végén pedig egy átlátszó fedőréteget is kenj fel. A lábápolásra érdemes időt szánni, hiszen akármilyen csinosan vagyunk felöltözve, ha odalent valami nincsen rendben, például lepattogzott a körömlakk, az egész összhatást elronthatja!

Napozzunk? Ne napozzunk?

Presztízs Magazin

A barátságtalan, hideg téli hónapok után testünk és lelkünk egyaránt vágyik a napfényre, amely élettel telít bennünket, hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Igen ám, de ki ne tudná, hogy a túlzásba vitt napozás igen veszélyes lehet? Mi az igazság, most akkor mehetünk napra vagy sem? A szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a napsugárzás olyan károkat okozhat bőrünknek, melyek következményei évek múlva jelentkezhetnek. Nem kell azért a napozás örömeiről lemondanunk, ha okosan, a szabályokat betartva tesszük mindazt. Először is, napozás előtt mossuk le bőrünkről a parfümöket, kozmetikumokat, mert a napfénnyel együtt bőrgyulladást okozhatnak. Majd fél órával a tervezett napozás előtt kenjük be bőrünket fényvédővel, és ha időközben megmártóztunk a hűs habokban, ismételjük meg több alkalommal, hiszen a naptej csak 3 órán keresztül véd meg minket. A napozás egyes számú alapszabálya, hogy 11 és 16 óra között ne tartózkodjunk napon! Ekkor a legerősebb a földfelszínt érő UV sugárzás, különösen a déli órák kritikusak. Tévhit, hogy 11 előtt és 16 óra után már nem lehet lebarnulni. Sőt, a délelőtti és a késő délutáni órákban lesz a legszebb színünk, a kettő közötti napozás pedig csak leégést, később pedig csúnya hámlást eredményez. A megfelelő fényvédő kiválasztásához érdemes a patikus vagy bőrgyógyász segítségét kikérni. Ma már lehet zsíros, száraz és normál bőrre való készítményeket is kapni, sőt hypoallergén fényvédőket is kínálnak azoknak, akiknek a bőre különösen érzékeny.

Strandolás utáni teendők

Presztízs Magazin

A túlzásba vitt napozásnak látható következményei lehetnek, így különösen fontos a megelőzés. Már egyszeri leégés esetén is előfordulhat, hogy bőrünkön kerek, halványbarna színű pigmentfoltok, szeplők maradhatnak vissza. Ezek orvoslására gyógyszertárban specifikus készítmények kaphatók. A nyaralás nemcsak nekünk, bőrünknek is nagy kaland lehet. Az erős napfény, a sós tengervíz, az uszodák vize erősen szárítják a bőrt, ezért napozás, fürdés után távolítsuk el a sót és a naptej maradványokat bőrradír segítségével! A radírozással a barnaság is tartósabb marad. Esténként napozás utáni hidratáló krémmel kenjük jól át magunkat!

Még nincs értékelve