Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Örök, de mégis mindig más

Kalandozás a táskák világában

Bene Csilla | Melczer Zsolt | 2010.06.03. |
Örök, de mégis mindig más
Egészen kicsi, boríték méretű vagy hatalmas már-már bőrönd nagyságú. Szinte mindegy. Hisz mindegyiknek megvan a maga praktikuma, szépsége, és mindegyik lehet divatos. A szép szó tudatos, hiszen egy női, de egy férfi táska is lehet igazán szemet gyönyörködtető látvány. A divat évről-évre, sőt évszakról-évszakra változik, ezért folyamatosan készülnek az újabbnál-újabb változatok, de természetesen vannak örök, felejthetetlen darabok. A bőrtáskák például soha nem mennek ki a divatból - talán, mert strapabírók, elnyűhetetlenek...
A divat évről-évre, sőt évszakról-évszakra változik, ezért folyamatosan készülnek az újabbnál-újabb változatok, de természetesen vannak örök, felejthetetlen darabok is. A táska minden igazi nőhöz hozzá tartozik, hiszen a szebbik nemnek szüksége van arra, hogy a létfontosságú dolgait mindig magánál tudja! Gondolok itt olyan nélkülözhetetlen tárgyakra, mint a szempillaspirál, a tükör vagy a kis fésű. Épp ezért minden nő kutat életében legalább egyszer a tökéletes darab után, és ha megtalálta, többé nem engedi. Innentől kezdve összetartoznak! A táskák örök darabok, hisz – a kedvenc farmerral vagy azzal a csinos kis blézerrel ellentétben –, nem lehet kihízni.
 
Az óriási még mindig sláger!
 
A tavasz a táskafanatikusok igazi Kánaánja. Ilyenkor a zord és komor tél elmúlásával előkerülnek a színek és végre nemcsak a fekete és barna daraboktól roskadoznak a boltok polcai. Az évszak kedvencei a korall, a türkiz és a vanília sárga. Örök klasszikus a fehér. Szinte bármivel hordható, a lényeg, hogy viselőjén legyen valami más is ebből a színből. Mindegy, hogy az egy öv, egy ékszer vagy egy pár cipő. Természetesen ez nem csak erre a színre érvényes, hanem az összes többire is. Az idei évben különösen a szegecselt, strasszos darabok lesznek trendiek. A fehér táskák esetében ajánlatos jó minőségű darabot választani, mert nagyon könnyen koszolódnak, így biztosan sokat kell majd tisztítani őket.
Idén is slágerdarabnak számítanak az óriási táskák. Ez a legtöbb nő kedvence – minden belefér, a sminkkészlet, a pénztárca, az esernyő, az ásványvíz és még egy jó könyv is. Ha a hatalmas méret mellett dönt valaki, strapabíró darabot kell választania, hiszen folyamatosan terhelve lesz. A nagyméretűeknél ajánlatos olyat választani, ami kisebb zsebekkel van elválasztva, hiszen nincs annál rosszabb, mint mikor legalul van a kocsi kulcs és hosszú percekig kell kutatni a hatalmas táskában az autó mellett állva. Ezt tetézheti, ha még az eső is esik…
De még ez a méret sem a csúcs! Van ennél nagyobb is. A shopper sem hiányozhat a kollekcióból. Legyen szó bevásárlásról, strandolásról vagy egy gyors, szaladgálós napról, szükség lesz rá! Ezekből aztán igazán hatalmas választék van a piacon. Színes, vicces, bohókás, virágos. Itt semmi szükség a komolyságra! Ha pár évvel korábbról maradt a szekrény alján egy military-stílusú darab, ideje elővenni, mert ez az idei év slágere!
Azoknak sem kell aggódniuk, akik az egészen pici laptáskákat részesítik előnyben, mert tényleg mindig csak a legszükségesebbeket akarják magukkal cipelni. Ezekkel mindig feldobható a kedvenc nyári kisruha. A válltáska sohasem megy ki a divatból, így idén tavasszal és nyáron is ugyanolyan trendi, mint eddig bármikor. Ezek általában többfunkciós pánttal készülnek, így ha unod már, hogy lóg az oldaladon, bármikor könnyűszerrel átalakíthatod egy kézi táskává. A mostani kedvenc a batyu alakú. Ezek nem csak helyesek, de praktikusak és biztonságosak is, mert felül összehúzhatók, így hiába is próbálna bárki megszabadítani a benne tárolt értékektől.
 
Kinek az ilyen, kinek meg a teljesen másmilyen
 
Persze nem csak a szín és a méret a lényeg. Az sem mindegy, hogy miből készült az aktuális kedvenc. A bőrtáskák sosem mennek ki a divatból. Minden stílusban és árnyalatban kaphatók. Igazából határt csak a pénztárca szabhat, ugyanis a neves tervezőházakból kikerülő, valódi bőr kistáskák ára akár több millió forint is lehet. A bőr előnye a más anyagokból készültekkel szemben az, hogy nagyon strapabírók, így ezeket szinte lehetetlen elhasználni. A következő szezon elején tehát nem kell újat venni, ha csak nem szeretnénk.
A lakk nagyanyáink idejében extravagáns darabnak számított, ám ma már teljesen hétköznapi. Könnyen tisztítható, ezért nagyon szeretik. Ám ha nem minőségi anyagot választ az ember lánya, hamarabb búcsút kell venni a táskától, mint gondolná, hiszen a silány minőségű lakk hamar megtörik, elhasználódik. A szövet és vászon kreálmányok kimondottan a melegebb évszakok alaptartozékai. Nagy előnyük, hogy csak be kell dobni a mosógépbe és már tiszták is. Ezeket leginkább a hétköznapokon ajánlatos hordani, hiszen a legjobb ruha, a legdivatosabb szerelés is fényét veszti egy rosszul megválasztott kiegészítővel.
A táskák nem csak viselőjük stílusáról, felvilágosultságáról és szépérzékéről árulkodnak. Egy retikül sokkal több mindent elárul tulajdonosáról, mint azt gondolnánk. Kutatások bizonyítják, hogy egy női táska épp úgy fest belülről, mint a tulajdonosa lelkiállapota és gondolkodásmódja összetetten. Ha egy férfi megkérdezi, hogy „Ugyan minek hordasz ekkora bőröndöt magaddal? Halott német katonát rejtegetsz?”, a nők általában így reagálnak: „Csak a legszükségesebbek vannak nálam!” De mi az, ami tényleg ennyire szükséges?
Fogkefe, váltó alsónemű, smink, lejárt parkoló cetli, a család összes tagjának fényképe, és természetesen a szintén táska méretű pénztárca. Már a felsorolás is kimerítő. Hiába, a nőket és a táskájukat feloldhatatlan kötelék tartja össze!
 
Kész tanulmány…
 
Igen, a táska mindent elárul. Minden nő besorolható egy csoportba. A következő kategóriákat pszichológusok népes csoportja nevesítette meg. A rendezett csoportba azok a hölgyek tartoznak, akik mindössze 10-10 tárgyat hordanak magukkal naponta és ezeket rendszeresen használják is. A nők nem kevesebb, mint 40 százaléka ide sorolható, ami a korosztályok összességéből tevődik össze, tehát mind a huszonévesek, mind a negyvenévesek nagy része. A vezető beosztású üzletasszonyok az elegancia hívei. A maximumra törekszenek, igyekeznek a legtökéletesebb képet mutatni. Az ő számuk már kevesebb, 20 %. De ide sorolhatók azok a nők is, akik nem tehetnék ugyan meg, hogy luxuscikkekkel szépítkezzenek, mégis igyekeznek így tenni, és minden pénzüket a szépségükbe fektetik. A következő népes csoport a praktikumot tartja szem előtt. Ide leginkább az idősebb nők tartoznak. A táskájukban szinte csak egy zsebkendőt hordanak, és mindent, ami fontos számukra, inkább a zsebükben tartanak, nehogy lába keljen. Az örök aggodalmasok aztán mindenre felkészültek. Jöhet akár világvége is, ha a táskájuk velük van! Őket semmi sem érheti váratlanul. Mindig lapul náluk egy müzli szelet, egy ásványvíz, izzadás- gátló, fogkefe, váltás fehérnemű és esernyő. Rejtett félelmeiket mutatja a táskájuk. Ők lényegesen kevesebben vannak, mint az előbb említettek, hiszen mindösszesen a nők 5 %- a ilyen. Végül, de nem utolsó sorban ott vannak a tini lányok, akik sosem tudhatják, mikor lesz szükség egy óvszerre, vagy egy váltás fehérneműre. A másik fontos tartozék, ami sohasem maradhat el, az a mobiltelefon. A felkészültek sohasem tudhatják, hol virrad rájuk a reggel, ezért egy fogkefe is mindig megbújik az egyebek mellett.
Hölgyeim! Ugye, Önök is magukra ismertek valamelyik kategóriában?
Még nincs értékelve