Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Öt divattipp, hogy öko tudatosabb legyél!

Juhász Adrienn | static.koos.hu | 2013.04.08. |
divat, öko
Öt divattipp, hogy öko tudatosabb legyél!
Az ökotudatos gondolkodásmód, szemlélet, a környezetvédelem iránt sosem késő elkezdeni érdeklődni. Csak körbe kell nézni, hogy min lehet változtatni. Lehet a lakásunkat, az életmódunkat öko barátabbá tenni, és ez természetesen nincs másképp a ruhatárunkkal sem. Mire érdemes tehát figyelni?

Számít a minőség!  Elengedhetetlen, hogy vigyázzunk a ruhadarabokra. Jó minőségű ruhákat vásároljunk. Kifordítva, alacsony hőfokon mossuk őket. Ha nagyon alacsony az ára, akkor lehet sejteni, hogy a gyártás során sem a dolgozók munkakörülményére, sem a környezetvédelemre nem ügyeltek. Ilyen esetekben az sincs kizárva, hogy kevésbé fejlett országokban állították elő a ruhadarabokat, ahol alacsony a munkabér, és nincs kizárva a gyermekmunka sem.

Turkálásra fel! Van egy mondás, miszerint egy ruhát nem hordani, hanem viselni kell tudni. Lehet az bármilyen menő, márkás vagy a trendnek megfelelő, mindegy, ha nem tudjuk, hogyan kell viselni. A turkálóba járás manapság inkább életformának tekinthető, mint vásárlásnak. Rengeteg stylist is előszeretettel válogat megunt, de nem mindenesetben agyonhordott darabok közül. A turizás nagy kreativitást igényel és akár örömünket is lelhetjük benne, hiszen nem tudhatjuk, mikor akadunk rá egy igazi kincsre.

Csere-bere! Egyre több olyan alkalmat szerveznek, ahol a megunt ruháidat elcserélheted. Mindemellett nem elfelejtendő, hogy jótékonykodhatsz is, többfajta szervezet létezik, akiknek elajándékozhatod és a bevásárlóközpontban felállított ruhagyűjtő-konténerekbe is beledobhatod megunt darabjaidat. Valljuk be, a szívünk mélyén jó érzéssel tölt el bennünket az adakozás.

Csak a természetesség! Ha végiggondoljuk, akkor mindentéren a természetességet kedveljük. Legyen az egy stílus, smink vagy a külső megjelenésünk. Akkor miért nem figyelünk oda a ruhánkra, hogy miből készül? Ne vegyünk műszálas göncöket, természetes anyagokból készült ruhákat vásároljunk, ezeknek a termékeknek az az előnye, hogy miután eldobjuk őket, lebomlásuk során nem szennyezik a környezetet.
 
Alternatív! Ilyen például a pet palackból készült textíliák. Így a palackoknak is adunk egy újabb esélyt az életre.

Átlag: 5