Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vincze Ottó a street fashion híve

A sármos focista szerint a magyar nők legtöbbje „prototípusokat” követ

Balogh Zoltán | 2011.06.06. |
Vincze Ottó a street fashion híve
Vincze Ottó labdarúgóként egyéniség a zöld gyepen. Nemcsak a pályán van stílusa, azon kívül is tudja, mi a módi. A laza, sportos elegancia híve, öltözéke, megjelenése mindig kifogástalan. A futball mellett a divat és a gasztronómia szerelmese, nyitott az új trendekre, ízekre, a répanadrágot és a tökfőzeléket azonban nagyívben kerüli.

Az Ózdról indult futballista, Vincze Ottó eredményes pályafutást tudhat maga mögött. A magyar élcsapatok mellett több ország gárdáiban megcsillantotta tehetségét, de a magyar válogatott címeres mezét is magára húzhatta. Fifikás megoldásaival, bombaerős lövéseivel, vagányságával, állomáshelyein a szurkolók egyik kedvence volt. Képességekben a legjobbakkal állta ki az összevetést, kis szerencsével, és egy jó mentorral a háta mögött, aki a nehéz helyzetekben tanácsokkal látta volna el, talán még többre vihette volna. Az aktív labdarúgás utáni karrierjét most tudatosan építi. Sportmenedzseri diplomát szerzett, letette névjegyét televíziós szakkommentátorként, jelenleg a Győri ETO FC szakmai stábjában lát el fontos feladatokat. Az egykori középpályás egy számára nagyon kedves küldetésből is kiveszi a részét, az E'ON Családi Foci nagyköveteként járja az országot.

 
Nemcsak arról a két gólról szólt a karrierje
 
- Ha szóba kerül a neved, a legtöbb magyar futballszurkoló a Grasshoppersnek lőtt góljaidra emlékszik, amikor a Fradi tagjaként a Bajnokok Ligájában kétszer betaláltál a helvét gárdának. Biztos vagyok benne, hogy a sportbarátok még ma is szembesítenek a zürichi „tetteddel”.
 
- Ez nagyon érdekes, mert szerencsére, és sajnos szembesítenek. Szerencsére azért, mert azon a Bajnokok Ligája meccsen nemcsak nekem, hanem a csapatnak is nagyon kijött a lépés. Ám nemcsak a Grasshoppers elleni találkozó volt életem egyik felejthetetlen élménye, hanem az egész BL-szereplés. Abban az időben klubhovatartozás nélkül velünk lüktetett az ország, még az Újpest-szurkolók is gratuláltak a teljesítményünkhöz, a góljaimhoz. A sajnost pedig azért mondtam, mert szinte csak ezzel a meccsel kötnek össze, pedig sok jó mérkőzést játszottam pályafutásom során. Ennél a meccsnél kicsit többről szól az elmúlt 25 évem…
 
- Komoly szakmai feladatokkal bíztak meg a Győri ETO FC szakmai stábjában, a tehetségkutató program vezetője lettél, szerepet kaptál a nemzetközi kapcsolatok kialakításában, de a felnőtt játékosok szerződtetésében is kikérik a véleményedet. Diplomás menedzserként, ha visszaugorhatnál az időben, milyen tanácsot adnál a játékos Vincze Ottónak?
 
- Nagyon jól közelítetted meg a helyzetemet beszélgetésünk elején. Abban az időben pontosan egy bizalmi ember hiányzott mellőlem, aki egyes szituációkban vissza tudott volna fogni, és bölcsebb döntések meghozatalára sarkalt volna. Volt egy-két helyzet, amikor nem jól döntöttem, például Németországban. Amikor kellett volna, akkor nem váltottam csapatot, amikor pedig nem, akkor igazoltam máshová. Cottbusban, a német első ligában türelmesebbnek kellett volna lennem, tovább kellett volna küzdenem a helyemért. Aztán említhetném Barcelonát, ahol szintén volt lehetőségem, hogy bizonyítsak, ám sajnos, az is elúszott. Szóval, nagyon jó lett volna, ha van egy ember, aki azt mondja: Ottó, figyelj oda, vetkőzd le a felesleges dolgokat! Csak hát engem mindig a győzni akarás vezérelt, ez azonban sokszor nem párosult a megfelelő bölcsességgel. Másképpen alakulhatott volna a pályafutásom…
 
Nem követi mindenáron a trendet
 
- A magyar élcsapatok mellett külföldi gárdákban is megfordultál, stílusos
Presztízs Magazin
játékosként tartottak számon. Ám nemcsak a zöld gyepen, de a civil életben sem tartozol a szürke átlaghoz, laza elegancia jellemez a hétköznapokban. Hol, mikor csipegetted fel a rád jellemző öltözködési stílust?
 
- Van önkritikám, nagyjából tudom, mi áll jól nekem. Hiába jön egy olyan trend, ami számomra előnytelen, azt nem fogom favorizálni. Évről évre nálam is változik egy-egy alapdarab, de megvannak az elképzeléseim önmagammal szemben, az ízlésemnek megfelelően szerzem be a ruháimat. Nem tudnám megmondani, mikor és mi alapján kezdődött az öltözködésem kialakítása. Három dolog érdekel nagyon, a futball, a divat és a gasztronómia, ezekben napi szinten benne vagyok. Az internetnek köszönhetően naponta juthatok friss információkhoz a hétköznapi emberek öltözködését illetően, több street fashion oldalon szét szoktam nézni. Hiába tervezik meg, dobják piacra a nagy divatcégek a kollekcióikat, úgy hiszem, az utca emberéről lehet legjobban „levenni”, mi a trend.
 
- Mi az, amit semmilyen körülmények között nem viselnél, s óva intenéd tőle férfitársaid?
 
- A mai világban már nincs ilyen, szinte mindent mindennel lehet kombinálni, formában, színben egyaránt. Inkább alkatilag közelíteném meg a dolgot. Például, akinek erős lába, combja van, az ne vegyen fel répanadrágot. Pláne egy focista, akinek ráadásul még ó-lába van, mint nekem, az kerülje a szűk nadrágokat.

Csak tökfőzeléket ne!
 
- Említetted a gasztronómiát, az egyik televíziós főzőműsorban megmutattad, nem idegen tőled a konyhaművészet, igazi ínyencségekkel kápráztattad el vacsorapartnereidet. Látszott, itt sem az átlagot képviseled. Vannak-e vonulatok, melyeket különösen favorizálsz, vagy multikulturális konyhakedvelő vagy?
 
Presztízs Magazin
- Abszolút az utóbbi, nincsenek kimondott favoritjaim. Szerencsésnek mondhatom magam, mert a labdarúgásnak köszönhetően sok helyen jártam a világban. Ízelítőt kaphattam a helyi konyhák specialitásaiból, melyeket megkóstoltam. A tökfőzelék kivételével nincs olyan étel, amelyet ne szeretnék, az arab konyhán át a japánig, a kínaitól a franciáig minden jöhet, és persze a fúziós ételek is!
 
- Nem titok, a világ egyik legjobb kézilabdázónőjével, a Győri ETO KC irányítójával, Görbicz Anitával alkottok egy párt. Gondolom, egy boldog párkapcsolatban élő férfinak van véleménye a hölgyekről. Érdekelne, mi fog meg téged egy nőben, milyen tulajdonságokat tartasz fontosnak a szebbik nemnél?
 
- Nekem nagyon fontos, hogy egy nőnek legyen belső kisugárzása. Lehet furcsa, amit mondok, de Magyarországon nagyon kevés ilyet látok. Az az érzésem, hogy a hölgyek közül sokan egy „prototípust” akarnak képviselni, s nem vállalják fel önmagukat. Lehet, ez az önbizalom hiánya miatt van így, vagy az őket körülvevő közeg kívánalma miatt. Elismerem, ebben a férficentrikus világban a hölgyek azt gondolhatják, nem nagyon van helye az egyéni stílusnak. Ám ez nem így van, én rögtön felfigyelek az olyan nőkre, akiknél megvan az a bizonyos belső kisugárzás.
Még nincs értékelve