Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vizsgaetikett – Tedd, ne tedd

Gerber Petra | archív | 2013.05.06. |
vizsgaetikett
Vizsgaetikett – Tedd, ne tedd
Napokon belül megkezdődnek a szokásos tavaszi megmérettetések, rajtvonalhoz állnak mind a középiskolások, mind a felsőoktatásban tanulók. Kezdetét veszi minden középiskolás rémálma, az érettségi vizsga, illetve az egyetemisták mumusa, a vizsgaidőszak.

Ilyenkor alapvető dilemma, hogy mit ajánlott és mit tilos viselni. A régi követelményeknek megfelelően azt gondolhatnák a vizsgázók, hogy csak a fekete-fehér, mára már igencsak unalmas párosítás nyerő.  Mégis, amikor közeledik egy évnyitó, évzáró, illetve a fentebb említett vizsgák, senki sem készül örömmel és vasalgatja boldogan a formaruháját.

Presztízs Magazin

Azonban azt is be kell látnunk, hogy egy vizsgán igenis a tudásunkról kell tanúbizonyságot tennünk, erről a tényről pedig nem vonhatjuk el a figyelmet egy kirívó öltözékkel. Ugyanis a helytelen viselet olykor annyira rossz benyomást tesz a vizsgáztatóra, hogy akár nagyban befolyásolhatja a kollokvium kimenetelét.

Talán a probléma ott gyökerezik, hogy a hagyományos outfitekben roppant kellemetlenül érezzük magunkat. Kényelmetlenek, tapadósak és folyamatosan emlékeztetnek rá, hogy éppen megmérettetni igyekszünk magunkat. A 21. század velejárójaként és a szabályok fellazulásának következtében, azonban nem kell azonnal leírni a fekete-fehéret. Csak ki kell választanunk a megfelelő darabokat és azokat párosítani. Miért ne lehetne a stílusos komfortos is? A plázák kimeríthetetlen tárházának köszönhetően ki lehet választani egy elegáns, visszafogott, de mégsem egy hétköznapi szabású szoknyát illetve nadrágot – a cicanadrágot ildomos kerülni -, melyet párosíthatunk egy szintén kifinomult fehér, esetleg púder színű felsővel.  Dönthetünk egy gallérral megspékelt felső mellett is, ami máris merészebbé varázsolja szettünket, mégis megőrzi az alkalomhoz illő mivoltát.  Öltözékünket természetesen feldobhatjuk ékszerekkel is, ám ezeket gondos odafigyeléssel válogassuk meg, igyekezzünk a jó ízlés határain belül maradni.

Presztízs Magazin

Kiemelkedő fontosságú a smink, hiszen vizsga közben végig szemkontaktust tartva beszélünk a vizsgázatóval. A legnyerőbb egy üde, natúr smink, a kirívó make-uppal ugyanúgy ronthatunk az összképen, mint egy helytelenül megválasztott ruhadarabbal.

A cipő tekintetében a legmegfelelőbb választás egy magassarkú, ám ha valaki egyáltalán nem szokott és nem is tud ilyen fazonú cipőkben tipegni, nyugodtan választhat egy csinos lapos talpút is, csak ügyeljen rá, hogy a lábbeli sötét színű legyen.

Bár egy sikeres vizsga kulcsa talán nem az öltözék, mégis egy elegáns ámde kényelmes viselettel garantáltan szerzünk egy piros pontot.

Átlag: 5