Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

A gyógynövények királya: a ganoderma

PR-cikk | 2012.12.13. |
egészség, gomba, kávé
A gyógynövények királya: a ganoderma
A porított ganoderma gomba fogyasztása mindenki számára előnnyel jár, legyen szó megelőzésről, már meglévő betegség kezeléséről, kiegészítő terápiáról, vagy regenerációról. Legmegfelelőbb választás az organikus ganoderma, mely a lehető legtermészetesebb formában tartalmazza az összes hatóanyagot.

Ahogy őseink az éltető táplálékot, úgy a gyógyulást is a természetben keresték. Évezredes tapasztalatok bizonyítják a gyógygombák emberi szervezetre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatásait. A gyógygombák valóságos vitaminbombát jelentenek, nagy szerepük van az egészséges táplálkozásban, hasznosak az elhízás ellen, kiválóan támogatják a diétát, és rengeteg értékes tápanyaguk révén elősegítik a szervezet önregenerálódási képességének helyreállását. Különösen a mai rohanó világban, a modern kori betegségek és népbetegségek megjelenésének idején aktuális figyelmet fordítanunk a természet által kínált, szervezetünkkel tökéletes összhangban lévő gyógygombák természetes erejére.

Takács Ferenc kerészmérnök-gyógynövényszakértő elmondása alapján a legfontosabb gyógyító gombafajok a következők: a laska-, a csiperke-, a gyűrűs tuskó-, a tüske-, a petrezselyem-, a bokros-, a sün-, az oroszlánsörény-, a téli fülőke-, a gyapjas tinta-, az ízletes vargánya-, a barna gyűrűstinóru-, a júdásfüle gomba, az óriás pöfeteg, a bükkfa-, és a lepketapló, valamint az egyre ismertebb és elismertebb pecsétviaszgomba, vagyis latin nevén ganoderma lucidum.

A ganoderma gomba több ezer éves múltra tekint vissza a kínai orvoslás történetében. A kínaiak a ganodermát a gyógynövények királyának tartják, használata az uralkodók kiváltsága volt korábban.  Wu kínai császár a halhatatlanság gombájának nevezte. Értékes orvosságnak, az uralkodók gyógyszerének tekintették, és hittek abban, hogy a gomba fogyasztása elősegíti a fiatalság, az egészség és az életerő fenntartását. A keleti filozófia szerint a gomba értékes összetevői mellett mágikus erejénél fogva is alkalmas a legkülönfélébb betegségek gyógyítására, amire a gomba egyik neve, a „Ling Zhi” is utal, ami „spirituális erőt” jelent. Sheng Nong, a kínai gyógyfüvészet atyja 365 bevizsgált gyógynövény közül a ganoderma lucidumot helyezte az első helyre a Herbal Pharmacopeia című könyvében, melyet a gyógyfüvészetben a mai napig alkalmaznak.

Presztízs Magazin

A ganoderma lucidum – magyar nevén pecsétviaszgomba – több száz vitamint és antioxidánst tartalmaz az emberi szervezet számára legjobban felhasználható, természetes formában, mégis legfontosabb hatóanyagai a szerves germánium és a poliszacharidok. A ganoderma gyógyhatásait számos kutatóintézet eredményei támasztják alá, így az Angol Rákkutató Intézet felmérései (United Kingdom Cancer Research Institute), valamint a Taipei-i Orvostudományi Intézet két professzorának – professzor Ta-Cheng-nek és professzor Tung Ui-Chi-nak – kutatásai is a következőket támasztják alá: A ganoderma „orvosi ellenőrzést” végez a szervezetben, megtalálja a bújkáló betegségeket, méregteleníti a szervezetet, feltölti és regenerálja a sejteket és ezzel helyreállítja a szervezet természetes öngyógyító mechanizmusát.

A ganoderma  gomba orvosilag igazolt hatásai:
- segít helyreállítani a szervezet megbomlott egyensúlyát, megoldást jelent a túlsavasodás és a méreganyagok okozta betegségek sokaságára, mivel a panaszok okának megszűnéséhez járul hozzá
- erősíti az immunrendszert
- intenzíven tisztít és méregtelenít, a lerakódott és felhalmozódott méreganyagok eltávolításában jelentős szerepe van
- akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét, ezáltal segíti a szellemi és fizikai erőnlét fenntartását, a szervek normál oxigénellátottságát
- szabályozza a vérnyomást
- csökkenti a koleszterin- és vércukor szintet, segít a hasnyálmirigy normál funkciójának helyreállításában
- mérsékli a vérlemezkék felhalmozódását, ezzel jelentősen csökkenti a trombózis esélyét
- vértisztító hatású
- hatásos az agyi érelzáródások, a szívinfarktus, az agyvérzés és a szívtáji szorítás esetén
- növeli az ellenálló képességet a stresszel, fizikai megterhelésekkel, kimerültséggel szemben
- gyomorbántalmak, gyomor- és nyombélfekély kezelésében jelentős szerepe van
- vírus- és baktériumölő hatású
- hatékony ízületi gyulladások, fájdalmak esetén
- gyulladáscsökkentő hatású
- megakadályozza az antigének által okozott allergiák megjelenését a hisztamin termelő sejtek meggátlásával
- segít a hormonháztartás egyensúlyi állapotának helyreállításában és fenntartásában
- segít a rák megelőzésében
- kiemelkedő hatékonyságát számos rákos esetben bizonyították, hatékonyan pusztítja a rákos sejteket, és segít megakadályozni kialakulásukat
- csökkenti a kemoterápia mellékhatásait
- sejtszinten regenerál

organo kávé

A porított ganoderma gomba fogyasztása tehát mindenki számára előnnyel jár, legyen szó megelőzésről, már meglévő betegség kezeléséről, kiegészítő terápiáról, vagy regenerációról. Legmegfelelőbb választás az organikus ganoderma, mely a lehető legtermészetesebb formában tartalmazza az összes hatóanyagot.

A gomba íze igen keserű, ezért fogyasztása porított, organikus ganodermát tartalmazó kávé formájában kifejezetten előnyös, hiszen ilyen formában kellemes, finom, egészséges ital gondoskodik szervezetünk tökéletes regenerálódásáról. Az organikus ganodermát tartalmazó kávék és italkülönlegességek a kíméletes és szakszerű előállítási eljárásnak köszönhetően megőrzik a ganoderma összes értékes tulajdonságát, kiegészítve a kávé pozitív összetevőivel, mindezt a kávézás káros mellékhatásai – mint a savasítás, vagy a túlzott koffeinbevitel – nélkül.

Átlag: 5