Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ahogy a mondás is tartja…

Bene Csilla | Erdély Bálint Előd és Melczer Zsolt | 2010.07.03. |
egészség, életmód, szex
Ahogy a mondás is tartja…
…férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, hiszen mindketten mást akarnak. A férfi a nőt, a nő pedig a férfit. A világban két alapvető felfogás és gondolkodásmód létezik. Az egyik az, ahogy a férfiak látják, a másik pedig az, ahogy a nők. Egy dologban azonban mindkét nem képviselői kétségtelenül egyet értenek: nincs élet, vagyis boldog élet szex nélkül. Így tehát alátámasztást nyer az a tény is, hogy egy jó kapcsolat alapja a szex.
De az, hogy mit takar az a bizonyos, mindent felülmúló és elsöprő élmény, már korántsem ennyire egyértelmű. Sőt! Már abban sem egyezik a két nem véleménye, hogy hogyan is nevezik azt az aktust, melynek végén, a legideálisabb esetben, a mennybe repül mindkét résztvevő. Hiszen a nők szeretkeznek, a férfiak pedig szexelnek, vagy időnként még alpáribb megfogalmazást használnak.
A szebbik nem képviselői joggal használják az előbbi kifejezést, hiszen a nőknek fontos, hogy a fizikai vonzalom mellett egy lelki kapocs is kösse a partneréhez. Persze mindig akadnak kivételek. Ebből adódik az is, hogy a nők szinte képtelenek pusztán testi kapcsolat fenntartására, hiszen ha a szeretkezés előtt nem is, utána biztos, hogy megmozdul valami, megdobban a szív. Nem véletlenül született az a kijelentés, hogy a nők teste nemi aktus közben egyfajta megmagyarázhatatlan eredetű hormont kezd termelni, melynek neve: kötődés.
A férfiak esetében ez homlok egyenest másképp van. Náluk a „beteljesedett szerelem” sokkal inkább jelenti a vonzalom végét, mint a kezdetét, mert a férfiak nagy része (tisztelet a kivételnek) egyfajta kihívásnak tekinti a (csupa nagy betűvel) NŐ megszerzését. És ugyebár, ha már megvan, sokkal kevésbé érdekes.
Presztízs Magazin
A hosszú, tartós és boldog párkapcsolat csak akkor lehet tökéletes vagy szinte tökéletes, ha a benne élők képesek eljuttatni egymást a csúcsra. Ha valaki ezzel nem ért egyet, az vagy hazudik, még önmagának is, vagy még sohasem élte át azt a bizonyos, hegyeket is megmozgató, tengereket is felkorbácsoló orgazmust. Mert ugyebár ez a lényeg. Ám egy tartós kapcsolat esetében hajlamos az emberek abba a hibába esni, hogy hagyják, hogy ellaposodjon, monotonná váljon a szexuális életük. Viszont köztudott, hogy ha valamit az ember otthon nem kap meg, bizony addig megy, amíg valahol igen. Gyakran azért siklanak ki kapcsolatok, futnak zátonyra házasságok, mert hagyják, hogy elmúljon a szenvedély és kialudjon a tűz. Ebbe a hibába soha nem szabad beleesni.
Mert egy kapcsolat elején mi is a fontos? Az, hogy jó legyen és természetesen sokszor. Hetente, sőt akár naponta többször is. Ilyenkor még minden pillanat egy igazi élmény, és a fő hajtóerő a kíváncsiság. A vágy aziránt, hogy felfedezzük a másik minden egyes porcikáját, minden olyan pontját, amelynek már a puszta érintésétől is megborzong. Igaz, ami igaz, a kapcsolatok elején is megvan a különbség férfi és nő között, hiszen a férfiak életében sokkal központibb téma ez, mint a nőkében. Ők ugyanis akár a nap 24 órájában képesek lennének a szexre, kisebb pihenőket beleiktatva. A nők számára sokkal inkább a minőség a lényeg, mint a mennyiség.
Aztán a hirtelen jött szenvedély után kezdetét veszik a dolgos hétköznapok. Már nem csak randevúk vannak, amelyekre órákig készül az ember, hanem valami sokkal komolyabb. Már nem csak akkor láthat a kedves, ha tökéletes minden, hanem reggel is és este, fáradtan és idegesen, hisztisen, szomorúan, csüggedten és izzadtan is. Az előrehaladó évekkel fordítottan arányosan csökkennek a heves egymásnak esések, a lopott pásztorórák és a romantikus, külvilágot kizáró összebújások. Pláne ha még ki is bővül a család néhány taggal.
Állítólag az esküvői torta íze elveszi a nők szexuális étvágyát. Ebben lehet
Presztízs Magazin
valami, hiszen ha egy nő magának tudja a biztonságot jelentő társat, gyakran esik abba a hibába, hogy már nem nyújtja ugyanazt az ágyban. Csakhogy a férfi megszokta és kész, kevesebbel nem éri be. És akkor elindul… Természetesen ez fordítva is megtörténhet. Bár a női házasságtörések hátterében általában az úgy nevezett egészséges kíváncsiság áll. Jön egy férfi, aki szebb és jobb, esetleg nagyobb autója van, vagy még több: gyönyörűnek hív és nőnek érezheted mellette magad.
De nem csak a monotonitás vezethet a szétválás ösvénye felé, hanem a családalapítás is. A férfiak nehezen viselik, ha már nem ők az elsők és a legfontosabbak. A gyerekvállalás komoly döntés, és csak akkor szabad beleugrani, ha mindkét leendő szülő úgy érzi, képes a toleranciára egymás iránt. A kapcsolatok egy (szerencsére nagy) része nem torkollik efféle katasztrófába. Párok, akik nem felejtették el, hogy milyen is volt az a bizonyos első csók a parkban vagy az első várva várt éjszaka, akár több tíz év házasság után is képesek örömet okozni a másiknak és ugyanolyan hévvel nekiindulni az éjszakáknak, mint az elején.
Hogy mi az ő titkuk? Erre roppantul egyszerű a válasz: a tűz. Ha ezt a tüzet nem hagyja kialudni az ember, soha nem lehet baj. A másik nem vágyik majd újra, hiszen a régi is folyamatosan képes meglepetésekkel szolgálni. Nem szabad hagyni, hogy ellaposodjon, hiszen az hosszú távon semmi jóra nem vezethet. Érdemes mindig kipróbálni valami újat. Na persze, nem feltétlenül segédeszközökre és játékszerekre kell gondolni. Elég egy új póz vagy egy kis szerepjáték, és az ember húsz, harminc vagy akár negyven év házasság után is képes lehet kihozni a vadállatot a kedveséből.
Ha a szexről van szó, mindenki elpirul és elmosolyodik. De miért? Mindannyian tudjuk mi az. Valamennyien űzzük naponta, hetente vagy sajnos még ritkábban, és ami a legfontosabb: szeretjük is. Az élet egyik alappillére, ami nélkül nem teljesedhetünk ki igazán. Így bátran merjünk beszélni róla! Főleg a partnerrel. Hiszen nem szégyen megkérdezni, hogy mire vágyik a másik. Sőt! Végül mindenkinek jó lesz, ha kiterítjük a kártyákat!
Átlag: 5