Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Az erőszaktól szenvedő nőkért táncolnak világszerte február 14-én

forrás:MTI | 2013.02.03. |
erőszak, nők
Az erőszaktól szenvedő nőkért táncolnak világszerte február 14-én
A One Billion Rising elnevezésű világkampány keretében február 14-én számos nőszervezet, egyesület és a hozzájuk csatlakozók világszerte óriási közös tánc keretében fejezik ki tiltakozásukat és felháborodásukat a nők elleni erőszak miatt. Magyarországon számos nagyvárosban és a fővárosban is megrendezik az eseményt.

Az egész világon átívelő programot Eve Ensler írónő, a Vagina monológok című mű szerzője indította útjára. A szerző arra kéri a bántalmazott nőket és a velük együtt érzőket, hogy lázadjanak fel és az összefogás és tiltakozás jeleként táncoljanak az erőszak megszüntetéséért - fogalmaz a One Billion Rising Budapest közleménye.
   
Magyarországon a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és tagszervezetei, nőszervezetek, aktivisták és magánszemélyek szervezésében és részvételével valósul meg a One Billion Rising Budapest esemény, amelyhez. Többek közt Bozsik Yvette táncművész, Kulka János színművész és Kepes András újságíró videóban fogalmazták meg az eseményt támogató üzeneteiket.
   
A szervezők arra kérnek mindenkit, aki egyetért a program célkitűzésével, csatlakozzon a tánchoz, amelyet Budapesten február 14-én 15 órakor tartanak a Mammut 2 Bevásárló- és Szórakoztató Központ földszintjén, vagy csatlakozzon a pécsi, veszprémi, edelényi, zalaszentgróti vagy gödöllői programhoz. A tánchoz a szervezők előzetesen próbákat tartanak, amelyek időpontjai az esemény Facebook-oldalán lesznek elérhetők az egyéb tudnivalók mellett (https://www.facebook.com/pages/Onebillionrising-Budapest/386519391435246?ref=ts&fref=ts).
   
Akik nem tudnak részt venni a központi rendezvények valamelyikén, bárhol táncolhatnak: utcán, munkahelyen, iskolában vagy villamoson. Táncukról készítsenek videót és küldjék el az esemény Facebook-oldalára - kérték a szervezők.
   
Egyúttal felszólították a magyar kormányt, hogy az állam felelősségét elismerve Magyarország csatlakozzon a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzéséről és hatékony kezeléséről szóló isztambuli egyezményhez.

Még nincs értékelve