Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Coming out – Egy hedonista személyi edző vallomásai

Visky Bogi | archív | 2013.03.29. |
fitness, táplálkozás
Coming out – Egy hedonista személyi edző vallomásai
Sokan felteszik nekem a kérdést, hogy mégis mennyit szoktam edzeni, és miket eszem. Ilyenkor általában zavarba jövök, hogy vajon ha az igazat mondom, mennyire maradok hiteles? A kérdés az, hogy mi teszi az embert személyi edzővé. A kockás has? A diploma? Nekem az utóbbi van, az előbbi ... csak volt.... Hol ér véget a fitnesz edző, és hol kezdődik a gasztro őrült? Hol ér véget az ízek kavalkádja, és hol kezdődik az önsanyargatás? Van átfedés?

Szakemberként pontosan tudom, hogy genetikára fogni a plusz kilókat, önbecsapás....
Talán sokan magatokra ismertek ebben, amikor azt mondjátok, hogy már anyám/apám/nagyanyám/ nagyapám is túlsúlyos volt. Ez biztosan genetika? Nem lehet, hogy csak az azonos, helytelen életmódbeli szokások okozzák ugyanazokat a testi tünet együtteseket? A választ mindenki sejti. Tapasztalatból mondom, igenis lehet jókat enni úgy, hogy az ember lelkiismerete ( a konyhában legalábbis), patyolattiszta marad.

Presztízs Magazin

Persze valahol magamat is „mosdatom” és mentségeket keresek arra, hogyan lesz a fitneszből
gasztrofitnesz. Fontosnak érzem, hogy egy kicsit más szemszögből is megközelítsük az egészséges életmód témát. Mert ha az ember rászánja magát a változásra, akkor hirtelen elkezdik kockás hasak, feszes fenekek, hipertrendi edzőcuccok körülvenni. Az amúgy is hangyalábnyira töpörödött önbizalmunk ilyenkor hajlamos tovább zsugorodni. Esetemben sincs ez másképp, hiszen az ember körbe van véve tökéletesebbnél, tökéletesebb testű kolleginákkal, és így bizony felmerül a kérdés - ahogy már a bevezetőben is írtam- vajon hol kezdődik a hitelesség? Közhely, hogy az ember lánya tavasz közeledtével veti bele magát a különböző fogyókúrás cikkek, kozmetikai kezelések, és egyéb csodamódszerek tanulmányozásába. Eligazodni nehéz, teljesen felesleges köröket futni (na persze csak átvitt értelemben), nagyon könnyű. Pedig csodamódszerek továbbra sem léteznek. Azok, akik ismernek, pontosan ismerik beteges, már-már mániákus kötődésem a gasztronómiához, és a főzéshez. Egy személyi edző, aki imád enni, imád főzni, és mindene az ízek? Igen, létezik. Én vagyok az...hogyan is egyeztetem mindezt össze? Gasztromániám nem elégszik meg azzal, hogy meghámozza az almát, vagy felszeleteli az uborkát. Többet akar. Sütni, főzni, blansírozni, dinsztelni, befőzni. Reggelire képes vagyok pusztán önszórakoztatásból, nekiállni villásreggelit készíteni. Palacsinta, rántotta, frissen sült (szénhidrát csökkentett)zsemle. Minden a hozzávalókon, és persze a hozzáálláson múlik. Persze vannak ételek, amiket lehetetlenség „diétásan" elkészíteni, hiszen az az ételnek a lelkét ölné meg. Ilyenek a klasszikus magyaros ételek (paprikás csirke nokedlivel,töltött káposzta, stb ), az olasz tészták stb stb stb. Persze ezeket is el lehet készíteni low carb és/ vagy low fat változatban, és még finomak is lesznek. De lássuk be, kinek esik jól (a tudat), hogy egy jó hangulatú baráti vacsorán, a kitűnő hőmérsékletű és évjáratú chardonnay mellé teljes kiőrlésű fusilit, zsírszegény zöldséges mártás „kell" belapátolni. Egyébként finom ez, de van, amikor a lakoma, az lakoma. Én ebben hiszek. Adjuk meg a császárnak, ami a császáré. Figyelek arra, amit eszem. Figyelek a minőségre. Ha felszalad 1-2 kg plusz, akkor kicsit jobban odacsapok az étrendemnek. De akkor sem vagyok hajlandó a kedvenc éttermemben lemondani a királyrákos pad thai tésztámról és a rozémról, egy kellemes nyári estén, vagy a steak-emről, és a merlot-ról, egy még kellemesebb télin.
Másnap kicsit több edzés, kicsit kevesebb kulináris élvezet, és a világ (a kis lelkem meg pláne) máris egyensúlyban van.
Ki csatlakozik a gasztrofitneszhez?

Átlag: 4.2