Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Élőkép a világ édesvíz-készleteinek megóvásáért

sajtóanyag | sajtófotó | 2013.10.04. |
víz
Élőkép a világ édesvíz-készleteinek megóvásáért
A jövő heti Budapesti Víz Világtalálkozó alkalmából 400 diák és számos ismert ha­zai sportoló formált élőképet, hogy felhívják a figyelmet a világ édesvíz-készletei megóvására.

A Budapesti Víz Világtalálkozó óriási méretű logóját, és fő üzenetét rakták ki a budapesti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola Gimnázium és Zeneiskola, valamint a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium diákjai, számos ismert sportoló részvételével. Az esemény házigazdája Kovács Áron volt, aki a 17x8 méteres élő­kép résztvevőinek instruálása mellett a vízhez való személyes kötődésükről, a tudatos vízfogyasztásról kér­dezte a jelenlévő sportolókat. A résztvevők közösen énekelték el a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.

Presztízs Magazin

„Az ivóvíz legféltettebb természeti kincseink közé tartozik, amelyből a rendelkezésünkre álló készlet sajnos véges. Fontos, hogy mindannyian tegyünk megőrzéséért és ezzel is adjunk esélyt a jövőnek” – mondta Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára. „Erre és a jövő heti Budapesti Víz Világtalálkozó jelentőségére kívántuk felhívni a figyelmet a mai eseménnyel. Büszkék vagyunk rá, hogy Magyarország adhat otthont eme rangos nemzetközi eseménynek, amelyre számos vi­lágszerte elismert tudós, vízügyi szakember és döntéshozó érkezik fővárosunkba, hogy hosszú távú megol­dásokat találjanak a vízzel kapcsolatos kihívásokra.”

Az élőkép kirakásában a diákok mellett részt vettek Pap Bianka paraúszó, Vad Ninetta kajakos, valamint Kozman György kenus.

A Budapesti Víz Világtalálkozó óriási méretű logójáról, valamint az „Adj esélyt a jövőnek!” üzenetről légi felvétel is készült.

Még nincs értékelve