Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Érzik minden rezdülésünket

VITAL Oktatási és Referencia Centrum: együtt gyógyítanak testet és lelket

Balogh Zoltán | Kovács Zoltán | 2010.06.02. |
Érzik minden rezdülésünket
Az amatőr masters dzsúdós, Czentye Sándor makacs vállsérülése után - a VITAL Oktatási és Referencia Centrum kezeléseinek köszönhetően - újra egészségesen, sikerre éhesen készül a májusban, Budapesten megrendezésre kerülő világbajnokságra. A VITAL Oktatási és Referencia Centrumban egy biofizikai elveken működő komplex rendszerrel a szervezetben kialakuló betegség tüneteinek okait kutatják elsősorban.
[title-raw]A dzsúdóban nem probléma, ha valaki kiöregedett az elit mezőnyéből, a masters kategóriában bátran fojtathatja és rangos nemzetközi versenyeken, Európa- és világbajnokságon mutathatja meg felkészültségét. A budaörsi Czentye Sándor jól ismeri a tatamik varázslatos világát, ifjúkorában a kontinensbajnok Tuncsik Józseftől és Gyányi Ferenctől tanulta a szakmát, ám hat év után családi okok miatt kénytelen volt abbahagyni a gyakorlásokat. 2008-ban súly- és egészségügyi problémái miatt újra felkereste a dzsúdó-termet, s egykori sporttársa, Fazekas Csaba edző irányításával reaktiválta magát. A heti háromszori tréningek nemcsak jó közérzetet biztosítanak számára, de a nemzetközi masters versenyeken begyűjtött érmek azt is bizonyítják, szakmailag helyes úton jár. – A napi munka után feltöltődöm a tatamin, a kemény edzés öröm, kikapcsolódás számomra – vallott hobbijáról Czentye Sándor. – A családom maximálisan támogat, a lányaim, Dorottya és Boglárka büszkék rám. Nemrég nevetve jegyezték meg, hogy a versenyről ne aranyat, hanem ezüstöt vigyek haza, mert az még nincs. Motiválnak az eredmények, de elsősorban az egészségem megőrzése miatt járok edzésre.
A tréningeken kemény munka folyik, előfordulnak kisebb-nagyobb sérülések, melyek Czentye Sándort sem kerülték el. Több mint egy évig húzódó makacs vállfájdalmával több orvost is felkeresett, de a teljes gyógyulás felé a VITAL Oktatási és Referencia Centrum kezeléseinek köszönhetően indult el. – Egy ismerősöm ajánlására kerestem fel a budapesti központot – mondta a 45 éves sportember. – Mivel más nem tudott a bajomra gyógyírt, utolsó lehetőségként kipróbáltam a módszerüket. A biorezonanciás felmérés utáni terápiás kezeléseknek köszönhetően a vállam számomra is meglepő módon, jelentősen javult. Így újra maximális erőbedobással végezhetem a tréningeket, készülhetek a budapesti világbajnokságra. A VITAL Oktatási és Referencia Centrum kezeléseit jó szívvel ajánlom mindenkinek!
[title-raw]– Amikor Czentye Sándor vállsérülésével felkeresett minket, először mindenre kiterjedően elbeszélgettünk vele – mondta Kovács Zoltán, a VITAL Oktatási és Referencia Centrum vezető terapeutája. – A kezeléseket mágneses géppel végeztük. A sportolóknál – Sándorhoz hasonlóan – személyre szabott terápiát állítunk fel, mely a már említett magnetoterápiából, pulzáló mágneses kezelésből és Bach-terápiából áll. Gyógynövényalapú információs készítményeket is alkalmazunk, figyelembe véve a szervezet ásványi anyag- és vitamin szintjét. Kizárólag doppingszernek nem minősülő növényi készítményeket használunk!
A VITAL Oktatási és Referencia Centrumban egy biofizikai elveken működő komplex rendszerrel a szervezetben kialakuló betegség tüneteinek okait kutatják. Egy számítógépes rendszer segítségével a szervezet anyagcsere- és szabályzó folyamatait, illetve a vegetatív idegrendszer működését tesztelik. – Rendkívül széles a betegséget kiváltó okok tárháza – vette át a szót Németné Czövek Katalin kineziológus. – Ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy felmérjük a páciens érzelmi állapotát, és megismerjük a múltban gyökerező okokat, például az elfojtott dühöt, szorongást, félelmet. [title-raw]Ilyenkor dr. Edward Bach orvosi rendszerét is segítségül hívjuk. Így képet kaphatunk egy régi, akár gyermekkori traumáról is, melyet az idegrendszer rögzített és a jelenben hasonló jelenetek aktiválhatják az érintett érzelm mintát, ami befolyásolja a központi idegrendszer vegetatív működését. Ha egy érzelemminta tartós, úgy a vegetatív pályákon ez tesztelhető, így láthatóvá válik a tünetek kialakulási sorrendje. Figyelembe vesszük a szabályozási folyamatokat és azok zavarainak következményeit, a különböző toxinok megjelenését a szervezetben, melyek nehezítik a test szabályozási rendszerének működését. Mindenki számára személyre szabott terápia állítható fel, hiszen a test nem hazudik, megfelelően kérdezve, pontos segítséget adhat a szervezet öngyógyító folyamatainak támogatásához. A fájdalommentes állapotfelmérés körülbelül másfél órát vesz igénybe, amit célszerű másfél havonta megismételni. A legszembetűnőbb változásokat először az egyén környezete észleli, mely egy nyugodt, kiegyensúlyozott viselkedésmintát tapasztal. Ha az okokat tárjuk fel, és személyre szabott terápiát alkalmazunk, a kezelés gyorssá és eredményessé válik.
                                                                                      
Átlag: 5