Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fényes és dús haj egyszerűen

Baumgartner Anita | thesecret.hu | 2013.03.28. |
Fényes és dús haj egyszerűen
Ki ne vágyott volna még olyan hajra, amely dús, egészséges és a napfényben gyémántként csillog. A tél során, a mínuszok, a szél folyamatosan szárította és fénytelenné tette, esetleg rugalmatlanná is vált? Nyakunkon a tavasz és a jó idő, pont ezért nem szabad megfeledkezni a hajunkról. Sok házi praktika létezik, hogyan ápoljuk és védjük, de egy csodaszer mindet lekőrözi. Ez nem más, mint a ricinusolaj.

Mi az a ricinusolaj?
Maga a ricinus egy lágyszárú növény, amely a trópusokon terjedt el. Magja mérgező, ezért speciális folyamatokon megy keresztül, míg hozzánk eljut. A gyógyászatban leginkább belső használatra alkalmazták, mivel elsősorban hashajtó hatással bír. Csak később fedezte fel a szépségipar jótékony hatásait.

Hol tudod beszerezni?
Szinte az összes patikába megtalálható kisebb, illetve nagyobb kiszerelésben. Ahhoz képest, hogy milyen változásokat tudsz elérni vele és mennyi mindenre használható, árban kedvező. Egy 30ml-es kiszerelés mindösszesen 300 forintba kerül. Szinte nincs még egy ilyen termék a piacon, ami árban ennyire kedvező.

Hogyan használd?
Használata egyszerű, de időigényes. Hajmosás előtt jól be kell dörzsölni vele a hajadat, majd húzzál rá egy fürdősapkát. Ahhoz, hogy könnyebben dolgozz az olajjal, használhatsz hozzá felvert tojást. Körülbelül egy órát kell a hajon hagyni. Utána jó alaposan ki kell mosni az olajat, nehogy zsírossá váljon a haj. Szárítás után a haj könnyedebb és fényesebb lesz, ám rendelkezik még egy jó tulajdonsággal a ricinusolaj: serkenti a haj növekedését is. Aki azt utóbbi tulajdonsága miatt szeretné használni, annak hetente két alkalommal kell elvégeznie ezt a kezelést. Igaz, ez hosszabb folyamat lesz, mint a könnyedebb tartás és a fényesség elérése.

Mire alkalmazhatod még?
Sokan erőszeretettel használják a szempilla dúsítására és növelésére, így a hölgyek akár megspórolhatják a műszempillát. A gyors eredmény érdekében hetente többször kell alkalmazni, de óvatosan, hogy a szembe ne kerüljön belőle! Kiváló még nagyon száraz, érzékeny bőrre is, ha van egy kis bőrfelület, ami nagyon kiszáradt a tél során, nyugodtan bekenhetjük vele. Szebbé és puhábbá varázsolja. A gyenge a körmön is segít a ricinus: ha ecsettel felviszed a körmeidre, akkor hamar észlelni fogod a változást!

Átlag: 5