Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ingyen nikotintapasz a brit dohányosoknak

Tancsa Ágnes | 2010.12.28. |
Ingyen nikotintapasz a brit dohányosoknak
Átfogó dohányzásellenes és leszoktató kampányba kezd a brit kormány januártól. A program keretén belül 250 millió angol fontot kíván költeni a dohányzásról való leszoktatásra szánt ingyenes nikotintapaszok kiosztására a szigetország kormánya.

Nagy-Britanniában a becslések szerint a felnőtt lakosság több mint 20%-a dohányzik. A dohányosok kétharmada szeretne leszokni, ám akik ténylegesen meg is kísérlik, azok száma a felmérések alapján erősen csökken. 32%-ról 17%-ra esett az elmúlt három év alatt.

A briteknél eddig is létezett egy patikákban, egészségügyi intézményekben ingyenesen elérhető segélycsomag a leszokóknak. Ám ez a Quit Kit nevű csomag tényleges segítséget nem adott a dohányosoknak. A csomag tartalmazott jószerencsét kívánó képeslapokat, a kezeket lefoglalni hivatott „nyugiszalag- játékot” és egy segélyvonal telefonszámot.
A januártól induló akció 10-14 font értékben nikotintapaszokat fog tartalmazni. A brit kormány ettől a sikeres leszokások megduplázódását várja.
Egy brit internetes újság szerint januártól a kormány indít egy másik egészségmegőrző kampányt is, aminek a keretében ingyenes, vagy kedvezményes konditerem- és uszodabérleteket fognak kiosztani.
Még nincs értékelve