Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Melegség az őszi napokra

Balogh Renáta | otthonosan.blog.hu | 2010.10.08. |
Melegség az őszi napokra
Legutóbbi pozitív élményemet a figyelmetlenségemnek köszönhettem. Egy hideg, esős napon edzeni indultam a közeli fitness terembe. Az öltözőben döbbentem rá, hogy az edzőcipőmet otthon hagytam, s mivel magassarkú csizmában nem igazán szerencsés a futógép használta, így csalódottan elindultam hazafelé. Már majdnem a kijárathoz értem, amikor megütötte a fülemet a tulaj kínos kérdése: öt perc alatt végeztél? Elmeséltem neki a történetet, és erre rögtön rávágta, akkor miért nem mész infraszaunázni, oda nem kell cipő, sőt még ruha sem!
Megfogadtam tanácsát, és pár perc múlva már a szauna melegét élveztem. Az elején kicsit féltem ettől a modern találmánytól, mert a wellnessközpontokban megszokott finn extraforró szaunákat nem igazán bírom. A hőségtől kiugrik a szívem a helyéről, és amikor hősiesen kibírok húsz percet, olyan vagyok egész nap, mint akinek leszívták az életerejét.
 
Az „infrában” azonban kellemesen éreztem magam, ellazultam a relaxációs zenétől, megnyugtattak a fények, és simán kibírtam félórát. Másnap pedig úgy éreztem magam, mint akit kicseréltek, sokkal energikusabb lettem, elmúlt az őszi depresszióm.
 
A saját pozitív élményeimre hagyatkozva előszeretettel ajánlom mindenkinek, ha lehetősége van rá, próbálja ki a szaunázás infrás változatát.
 
A felsorolt pozitívumok mellett lássuk, mi szól még az infraszauna használata mellett:
- Segít a testsúlycsökkentésben, kalóriákat éget: egy harmincperces infraszaunázás alatt akár 300 kalóriát is elégethetünk. A hő hatására a test keményen dolgozik, izzadságot termel, vért pumpál, azaz megpróbálja hűteni magát.
- Eltünteti a narancsbőrt: Az infraszaunák sugárzó hője háromszor mélyebbre hatol, mint a hagyományos szaunáké, ezért sokkal hatékonyabban veszi fel a harcot a zsírszövetekkel.
- Erősíti az immunrendszert: A mélymeleg megemeli a test hőmérsékletét, így előidézi a mesterséges lázat. Ahogy a szervezet immunrendszere harcol a (vélt) láznak a legyőzéséért, úgy erősödik.
- Javítja, erősíti a vérkeringést: Testünk megnöveli a verítéktermelést, hogy saját magát hűtse, ezért a szív keményen dolgozik, hogy minél több vért, minél gyorsabban  pumpáljon, így pozitív hatást gyakorol a vérkeringésre.
- Megtisztítja a szervezetet a káros anyagoktól: A felgyorsult vérkeringés arra ingerli a veríték mirigyeket, hogy felszabadítsák az összegyűlt méreg-, és salakanyagokat. Az izzadás segít méregteleníteni a szervezetet, mert megakadályozza, a nehézfémek és az alkohol, nikotin, nátrium, kénsav felhalmozódását a szervezetben.
- Megszünteti az ízületi fájdalmakat: Javasolt a ficamok, az izomgörcsök, az ízületi merevség és más izom-, és csontrendszeri panaszok hatásainak enyhítésére.
- Megszépíti a bőrt: Izzadás közben a szövetek mélyen beágyazott szennyező anyagokat és elhalt bőrsejteket is felszínre hozza. Elősegíti a pattanások, kiütések, égések, vágások gyógyulását is, kisebb heg marad utánuk.
- Feloldja a stresszt és megnyugtat
- Csökkenti a fájdalmat
- Erősíti az energiaszintet
- Növeli a testi-lelki és a szellemi teljesítőképességet
 
Néhány praktikus tanács az infraszauna használatához:
- Szaunázás előtt mindig igyunk vizet vagy teát, mert a melegben könnyen leeshet a vérnyomásunk az erős izzadás miatt. Miután végeztünk, pótoljuk folyamatosan az elvesztett vizet.
- A készülék használatakor mindig terítsünk magunk alá törölközőt, ez felfogja az izzadságot.
- Szaunázás után ajánlott azonnal lezuhanyozni. A melegtől ugyanis a bőr pórusai kitágulnak, ezért a verejtékezéssel távozó méreganyagokat, ha nem távolítjuk el gyorsan a bőr felületéről, könnyen visszakerülhetnek testünkbe.
- Tapasztaljuk ki, hogy számunkra mi a legmegfelelőbb idő és hőmérséklet. Célszerű alacsonyabb intenzitással és idővel kezdeni az infraszauna használatát. Amikor meggyőződtünk arról, hogy jól bírjuk, csak azután növeljük fokozatosan a hőmérsékletet és az időtartamot.
- Leggyakrabban az bizonyul optimálisnak, ha 55-58 fokon 35-45 percet töltünk a szaunában.
- Az infraszauna használata miatt ügyelni kell arra, hogy a szervezetéből ne távozzon hirtelen túl sok ásványi anyagés vízben oldódó vitamin. Ezért napi rendszerességgel szedni kell multivitamin tablettát, valamint komplex B vitamin tablettát is.

 

Átlag: 5