Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Metilakohol-mérgezéses esetek Szlovákiában is

forrás: mti | 2012.09.16. |
mérgezés, Szlovákia
Metilakohol-mérgezéses esetek Szlovákiában is
Nyolc embert kezelnek metilalkohol-mérgezésessel az eperjesi kórházban - közölte Zuzana Cirmáriková, a szlovák egészségügyi minisztérium szóvivője vasárnap este.

Közlése szerint egy kelet-szlovákiai családi ünnepségen Csehországban vásárolt hazai főzésű szilvapálinkát fogyasztottak. Az ünnepség 17 résztvevője közül délelőtt négy embert, délután pedig további négyet kellett eredetileg súlyos fejfájdalmak miatt kórházba szállítani.
    A családi ünnepségen fogyasztott szilvapálinka laboratóriumi vizsgálata metilalkoholt mutatott ki. A szlovák rendőrség azonnal vizsgálatot indított az ügyben.
    Csehországban vasárnapig már húsz emberéletet követelt a metilalkohol-mérgezés, míg több mint harminc embert súlyos állapotban kórházban kezelnek.
    A cseh egészségügyi tárca péntek este azonnali hatállyal országos szinten betiltotta a húsz százaléknál magasabb alkoholtartalmú italok bármiféle forgalmazását. A hatóságok nagy erőkkel nyomoznak, de a mérgező alkohol eredetét eddig nem sikerült kideríteniük. Az üggyel kapcsolatban a prágai televízió vasárnap esti közlése szerint már 23 embert vettek őrizetbe.

Még nincs értékelve