Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Óvatosan a cukorral!

Balogh Renáta | fogyokura-tipp.blog.hu | 2010.08.06. |
egészség, életmód, rák
Óvatosan a cukorral!
A legutóbbi kutatások során kiderült, a fruktóz szerepet játszik a rák kialakulásában. Emellett a túlzott cukorbevitel a cukorbetegség egyik fontos kiváltó tényezője lehet.

A kísérlet alapja az volt, hogy glükózzalés fruktózzaltáplálták a hasnyálmirigyben élő daganatos sejteket. Kimutatták, hogy a két anyag eltérően hasznosítja a szervezet: a kettő közül csak a fruktóznál figyelték meg, hogy elősegítette a tumor terjedését.

A Cancer Research kutatói azt remélik, a megjelent tanulmány segít megmagyarázni azon kutatások eredményeit, amelyek már korábban is összefüggést vontak a fruktóz nagy mennyiségű fogyasztása és a hasnyálmirigyrák kialakulása között.
 
A kísérletek remélhetőleg felhívják a figyelmet arra, mennyire fontos, hogy kiiktassuk életünkből a finomított cukrokat. Ezzel az étrendváltoztatással megakadályozhatjuk a tumor kialakulását és növekedését. Fontos, hogy figyeljünk táplálkozásunkra, így sok betegséget megelőzhetünk. Első lépésként kerüljük a szénsavas, cukros üdítőket és a készételeket!

 

Még nincs értékelve