Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

(Sz)ép lélek – ép test

Kineziológiai eljárással előhozhatók a betegségek valódi okai

Rédling Nikolett | Melczer Zsolt | 2010.06.03. |
(Sz)ép lélek – ép test
„Legmélyebb oka azoknak a lelkiállapotoknak van, amelyeknek látszólag semmi oka sincs.” (Blaga) A stressz, a depresszió, a meddőség és még jó néhány probléma visszavezethető egy-egy elfojtott, múltbeli negatív élményre. Az izomtesztelés módszerével a kineziológia megoldást jelenthet panaszainkra. A stressz korunk népbetegsége. Rohanó életformánk, a mindennapi gondok, az egyre jobban értékét vesztő világ miatt úgy érezhetjük, szétforgácsolódunk a hétköznapokban. Megjelenhet a depresszió, a rossz közérzet és a szorongás, az ebből eredő negatív gondolatokból pedig aztán a különböző testi tünetek. Orvoshoz rohanunk, aki megpróbálja megoldani a problémát, gyakran azonban csak a tüneteket sikerül enyhítenie. A legfontosabb, egyben a betegségből való végleges gyógyulást jelentő okot azonban a páciens előtt továbbra is homály fedi…

„Legmélyebb oka azoknak a lelkiállapotoknak van, amelyeknek látszólag semmi oka sincs.”
(Blaga)

Ma már számtalan alternatív lehetőség áll rendelkezésre, amelyek gyakran kevésbé vagy egyáltalán nem drasztikus módon igyekszenek megkeresni, megállapítani a „hibát” és magát a „meghibásodás” okát szervezetünkben. A legtöbb betegség lelki problémára vezethető vissza. Az alternatív gyógymódok lényege, hogy nemcsak a test fizikai gyógyítását tűzik ki célul, hanem a páciens szellemi és lelki állapotát is beleveszik a gyógyításba, azaz párhuzamosan gyógyítják a testet és a lelket.
Egyre többféle módszer lát napvilágot a hagyományosnak tekintett orvoslás mellett, sőt, egyre több orvos sajátít el valamilyen alternatív módszert és alkalmazza azt munkája során. A leggyakrabban igénybevett gyógymódok a homeopátia, aromaterápia, fitoterápia, kineziológia, ayurveda, biorezonancia, kognitív terápia, reiki, Új Medicina, akupunktúra, masszázs, méregtelenítés, sav-bázis egyensúly, asztrológia, fény-, szín-, pszichológiai terápia.
 
Lelki megközelítésből vizsgálja az egész embert
 
A kineziológia görög szóösszetétel. A kinesis mozgást, a logos tudományt jelent. A kineziológia megalkotója az 1960-as években egy csontkovács, dr. George Goodheart volt. Miután feltűnt számára, hogy páciensei a kezelés után ugyanazzal a problémával jelentkeznek nála, kidolgozta azt a módszert, mellyel az okot kezdte el keresni a panasz megszüntetésére. Az ő koncepcióját felhasználva dr. John Tie az 1970-es években összeállította a Touch for Health (Gyógyító érintés) rendszerét. Azóta a kineziológiának számos különböző, speciális ága fejlődött ki. Magyarországon legelterjedtebb az úgynevezett One Brain-irányzat, ami egy gyengéd eszközökkel dolgozó, nagyon hatékony módszer, lelki megközelítésből vizsgálja az egész embert. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami történik velünk, egész a fogantatásunktól kezdődően, hatással van további életünkre. Egy-egy múltban megélt megoldatlan, feldolgozatlan probléma elraktározódik a tudatalattinkban és egyfajta görcsként, energiablokként befolyásol bennünket jövőbeli döntéseinkben. A mozgás (változás), az állandóan átalakuló környezethez való alkalmazkodás az élet lényeges jellemzője, és ahol ez blokkolt, ott felborul az egyensúly, amire testi-lelki problémák hívják fel a figyelmet. Ezeknek a felderítését és oldását célozza ez a holisztikus gyógyító és személyiség fejlesztő módszer, a szervezet szabad energiaáramlását eredményezve.
Az orvosok által reménytelennek vélt esetekben is jelenthet megoldást a kineziológia, hisz meddő nőkön is segített már. Számos problémával lehet kineziológushoz fordulni, amiben pozitív változást szeretnénk elérni. Többek között, ha állandóan feszült, stresszes, gyakran fáradt, ha céljait nem tudja megvalósítani. Ha tartósan rossz a hangulata és nem talál rá magyarázatot, depressziós, félelmei, fóbiái vannak, és nem érti az okát, ha kényszeres gondolatokkal, szokásokkal küzd. Segíthet, ha rosszul alszik, esetleg kapcsolataiban problémák merültek fel vagy nehezen tud kapcsolatot létesíteni, vagy nem tudja az indulatait megfelelően kezelni, nincs elég önbizalma. Asztmától, allergiától szenved, ha nehezen kezelhető a gyereke, vagy ágybavizeléssel, körömrágással, magatartászavarokkal, tanulási problémákkal küzd, illetve ha "csak" önmagát szeretné jobban megismerni és helyét a világban megtalálni.
 
Kineziológia a gyakorlatban
 
Az eljárás folyamán a múltbeli negatív események visszakeresése, a hozzájuk kapcsolódó negatív érzelmek feloldása zajlik különböző gyakorlatokkal. A kineziológia az izomtesztelésre épül. Alapja, hogy bármilyen stressz negatív gondolatváltozást idéz elő a testben, így az izmokban, izomtónusban is. Ez az, amit a kineziológus az izomteszteléssel érzékel. Az eközben tapasztalt izomerő-változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő által feltett kérdésre. Hogy hány kezelés szükséges, az teljesen esetfüggő. Azon múlik, ki mennyire áll készen a változásra, mekkora, és milyen régóta áll fenn a problémája illetve mennyire tud gondolkodásmódján pozitívan változtatni, megtartva ezzel az elért eredményeket. Mivel azonban egy rendkívül hatékony módszerről van szó, a változás általában hetekben mérhető, és néhány alkalom elég egy-egy probléma megoldásához. Két oldás között általában 2-3 hét telik el, de persze, mint mindent, ezt is tesztelik, hiszen az is változó, hogy ki, mikor áll készen a következőre.
Számos városban dolgozik már kineziológus, és több helyen indítanak tanfolyamokat is a módszer elsajátítására.
 
Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.”
 (Einstein)
 

Egyesek még mindig kételkednek a természetgyógyászat valódi erejében, talán éppen a kineziológiában. A kézrátétellel való gyógyításban sem hisznek sokan, ám gondoljunk csak bele, milyen érdekes például az, hogy a kezünket mi magunk is automatikusan ráhelyezzük arra a testrészünkre, amelyik éppen fáj. Ne feledjük, ma már tudományos vizsgálatok is igazolják, hogy számos alternatív módszer valóban hatékony segítséget jelenthet.

Még nincs értékelve