Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Wellness – ne csak egy hétvégéről szóljon!

Reformáljuk meg életünket!

Balogh Renáta | 2010.05.30. |
Nap, mint nap hallhatjuk a 21. század egyik legjobban hangzó mondatát: „a hétvégén megyek wellnessezni”. Ez sokak számára ismerősen hangzik, de mit is takar valójában ez a jól csengő kifejezés?
 
 
A wellness lényege a testi-lelki jólét, és ennek összhangja, valamint egy jobb életminőség elérése. Egy kellemes wellness-hétvégétől úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna, kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak leszünk. Ez az érzés azonban a legjobb esetben is ideig-óráig tart, csak akkor válik hasznossá és tartóssá a hatás, ha egy ilyen kiruccanás után a hétköznapjainkba is becsempésszük ezt az életformát, és átalakítjuk eddigi egészségtelen szokásainkat. Fontos hogy rájöjjünk, a váltás csakis a mi érdekeinket szolgálja. Minden egészséges falatot, mozgást, relaxációt meghálál szervezetünk, de rengeteget számít a betegségek megelőzésében is. Egy hosszú, boldog élet reményében érdemes elgondolkozni rajta, vajon miben tudnánk változtatni.
Első lépésként, hogy megérezzük a wellness miliőjét, érdemes egy hétvégét eltölteni a kimondottan erre specializálódott központokban. A lazító napok után lelkesebben akarjuk majd átreformálni szokásainkat, hiszen saját testünkön fogjuk tapasztalni, mennyit számít az a pár nap, amit ebben a szellemiségben töltünk el. Lássuk, milyen szolgáltatások várnak ránk!
 
Masszázs
 
A masszázs számos formájával találkozhatunk a wellness-központokban. Legnagyobb előnye, hogy javítja a vérkeringést, és a felgyorsult életritmus miatt megterhelt szervezetünket relaxálja. Ellazít, élénkít és a belső szerveinkre is jótékony hatást gyakorol. A legközkedveltebbek fajtái: Thai-, Stone-, Shiatsu-, Yumeiho- és Cellulitisz-masszázs.
 
Szauna és infrakabin
  
 
 
Az egyik leghatásosabb méregtelenítő módszer, ami már több ezer éves múltra tekint vissza. A hő jótékony hatásának köszönhetően rengeteg méreganyagot izzadunk ki testünkből. Az infrakabin kicsit más elven működik, itt nem a melegségen van a hangsúly, hanem az infrasugarak gyógyító hatásán.
 
Aromaterápia
 
Az aromaterápia célja a test és a lélek megtisztítása, stimulálása. Olajokban való fürdésnél és masszázsnál alkalmazzák.
 
Akupresszúra és akupunktúra
 
Egy elven alapulnak, mely szerint, ha meghatározott pontokat stimulálnak, az megoldást jelenhet a panaszokra. Krónikus fájdalmakra és fáradtságra is ajánlják.
 
Body wrapping (testcsomagolás)
 
Ez egy kozmetikai eljárás, melynek lényege abban rejlik, hogy a testünket betekerik fóliába, vagy méregtelenítő anyagokkal átitatott vászonba. Ha le szeretnénk adni némi felesleget, vagy csupán csak feszesíteni szeretnénk bőrünket, akkor ezt a szolgáltatást semmi esetre se hagyjuk ki!
 
Peeling
 
Szokásos eltávolítása az elhalt hámsejteknek. Ezt a radírozós módszert a mindennapjainkban is használjuk, de egy wellness-szállodában a legprofibb kezelést kapjuk.
 
Algapakolás
 
Mint minden pakolás, ez is jótékony hatást gyakorol a bőrre. Az alga antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz, ami meggátolja a baktériumok elszaporodását, ezért sokszor a zsíros és achne-s bőrre javasolják.
 
Aquarobic
 
 
Ez a vízben történő torna köztudottan ízületkímélő. Túlsúlyosoknak is ajánlatos testmozgás, mivel a víz megkönnyíti a gyakorlatok végzését és leveszi a súlyt.

Most pedig következzenek azok lépések, amit a mindennapjainkban be kell iktatnunk, ha tényleg komolyan gondoljuk a „wellnessesdit”:
 
 
Egészséges táplálkozás – reform konyha
 
Hanyagoljuk a zsíros, fűszeres ételeket és helyezzük előtérbe a könnyed salátákat, gyümölcsöket! Fogyasszunk teljes kiőrlésű barna kenyeret és tejtermékeket! Az édességet amennyire csak tudjuk, iktassuk ki étrendünkből! Tartsuk be a napi négy-öt étkezést, ne feledjük, inkább többször keveset, mint egyszerre sokat!
 
Torna
 
Elengedhetetlen a mozgás, ha meg akarjuk őrizni fizikai jólétünket, kondíciónkat, ellenálló képességünket. Naphosszat lehetne sorolni pozitívumait, de úgy gondolom, nincs rá szükség, hiszen minden ember tudja, mennyire fontos sportolni.
 
Relaxáció, stresszmentes életmód
 
Fotó:
Találjuk meg az egyensúlyt a munkában, és ne hajszoljuk túl magunkat. Amikor úgy érezzük, tele a fejünk, ne sajnáljunk pár perc relaxációt magunktól. Ezután sokkal energikusabban fogunk dolgozni. A jóga bevitele a mindennapjainkba csodákra képes, végezzük otthon vagy járjunk el különböző foglalkozásokra. Számos betegség megelőzhető ezekkel az ősi mozgássorokkal, mely a testünket is jól átmozgatja. Hétvégén, pedig ha tehetjük, irány a szabad levegő és kiránduljunk egy nagyot!
 
Leszámolás a káros szenvedélyekkel
 
A függőséget okozó szerek kerülése létfontosságú, hiszen szervezetünket ezekkel a cikkekkel pusztítjuk legjobban.
 
Szépségápolás
 
Fontos szerepet játszik a szépségápolás abban, hogy megismerjük, elfogadjuk magunkat. Fedezzük fel szépségünket, ez olyan lelki töltést fog adni, amitől garantáltan harmonikusabb lesz az életszemléletünk.
 
Legyünk tisztában magunkkal és találjuk meg a lelki békénket, jöjjünk rá, hogy saját életünkért, egészségünkért csakis mi vagyunk a felelősek. Ismerjük meg pozitívumainkat, tanuljuk meg szeretni magunkat. Ha ez megtörtént az élethez való hozzáállásunk merőben meg fog változni. Jobban fogunk törődni társainkkal, környezetünkkel és nem utolsósorban boldogabbak leszünk. Számomra ez a wellness lényege.
Még nincs értékelve