Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Wellness – ne csak egy hétvégéről szóljon!

Reformáljuk meg életünket!

Balogh Renáta | Erdély Bálint Előd | 2010.06.03. |
Wellness – ne csak egy hétvégéről szóljon!
Nap, mint nap, sőt, egyre gaykrabban hallhatjuk a 21. század egyik legjobban hangzó mondatát: „a hétvégén megyek wellnessezni”. Ez sokak számára ismerősen hangzik, de mit is takar valójában ez a jól csengő kifejezés? Hozzásegíthet-e bárkit a nyugodt, stresszmentes, boldog és kiegyensúlyozott életvitelhez?
A wellness lényege a testi-lelki jólét, és ennek összhangja, valamint egy jobb életminőség elérése. Egy kellemes wellness-hétvégétől úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna, kiegyensúlyozottabbak, energikusabbak leszünk. Ez az érzés azonban a legjobb esetben is ideig-óráig tart, csak akkor válik hasznossá és tartóssá a hatás, ha egy ilyen kiruccanás után a hétköznapjainkba is becsempésszük ezt az életformát, és átalakítjuk eddigi egészségtelen szokásainkat. Fontos hogy rájöjjünk, a váltás csakis a mi érdekeinket szolgálja. Minden egészséges falatot, mozgást, relaxációt meghálál szervezetünk, de rengeteget számít a betegségek megelőzésében is. Egy hosszú, boldog élet reményében érdemes elgondolkozni rajta, vajon miben tudnánk változtatni.
Első lépésként, hogy megérezzük a wellness miliőjét, érdemes egy hétvégét eltölteni a kimondottan erre specializálódott központokban. A lazító napok után lelkesebben akarjuk majd átreformálni szokásainkat, hiszen saját testünkön fogjuk tapasztalni, mennyit számít az a pár nap, amit ebben a szellemiségben töltünk el. Lássuk, milyen szolgáltatások várnak ránk!
Masszázs
 
A masszázs számos formájával találkozhatunk a wellness-központokban. Legnagyobb előnye, hogy javítja a vérkeringést, és a felgyorsult életritmus miatt megterhelt szervezetünket relaxálja. Ellazít, élénkít és a belső szerveinkre is jótékony hatást gyakorol. A legközkedveltebbek fajtái: Thai-, Stone-, Shiatsu-, Yumeiho- és Cellulitisz-masszázs.
Szauna és infrakabin
Az egyik leghatásosabb méregtelenítő módszer, ami már több ezer éves múltra tekint vissza. A hő jótékony hatásának köszönhetően rengeteg méreganyagot izzadunk ki testünkből. Az infrakabin kicsit más elven működik, itt nem a melegségen van a hangsúly, hanem az infrasugarak gyógyító hatásán.
Aromaterápia
Az aromaterápia célja a test és a lélek megtisztítása, stimulálása. Olajokban való fürdésnél és masszázsnál alkalmazzák.
Akupresszúra és akupunktúra
Egy elven alapulnak, mely szerint, ha meghatározott pontokat stimulálnak, az megoldást jelenhet a panaszokra. Krónikus fájdalmakra és fáradtságra is ajánlják.
Body wrapping (testcsomagolás)
Ez egy kozmetikai eljárás, melynek lényege abban rejlik, hogy a testünket betekerik fóliába, vagy méregtelenítő anyagokkal átitatott vászonba. Ha le szeretnénk adni némi felesleget, vagy csupán csak feszesíteni szeretnénk bőrünket, akkor ezt a szolgáltatást semmi esetre se hagyjuk ki!
Peeling
Szokásos eltávolítása az elhalt hámsejteknek. Ezt a radírozós módszert a mindennapjainkban is használjuk, de egy wellness-szállodában a legprofibb kezelést kapjuk.
Algapakolás
Mint minden pakolás, ez is jótékony hatást gyakorol a bőrre. Az alga antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz, ami meggátolja a baktériumok elszaporodását, ezért sokszor a zsíros és achne-s bőrre javasolják.
Aquarobic
Ez a vízben történő torna köztudottan ízületkímélő. Túlsúlyosoknak is ajánlatos testmozgás, mivel a víz megkönnyíti a gyakorlatok végzését és leveszi a súlyt.

Most pedig következzenek azok lépések, amit a mindennapjainkban be kell iktatnunk, ha tényleg komolyan gondoljuk a „wellnessesdit”:
Egészséges táplálkozás – reform konyha
Hanyagoljuk a zsíros, fűszeres ételeket és helyezzük előtérbe a könnyed salátákat, gyümölcsöket! Fogyasszunk teljes kiőrlésű barna kenyeret és tejtermékeket! Az édességet amennyire csak tudjuk, iktassuk ki étrendünkből! Tartsuk be a napi négy-öt étkezést, ne feledjük, inkább többször keveset, mint egyszerre sokat!
Torna
Elengedhetetlen a mozgás, ha meg akarjuk őrizni fizikai jólétünket, kondíciónkat, ellenálló képességünket. Naphosszat lehetne sorolni pozitívumait, de úgy gondolom, nincs rá szükség, hiszen minden ember tudja, mennyire fontos sportolni.
Relaxáció, stresszmentes életmód
Találjuk meg az egyensúlyt a munkában, és ne hajszoljuk túl magunkat. Amikor úgy érezzük, tele a fejünk, ne sajnáljunk pár perc relaxációt magunktól. Ezután sokkal energikusabban fogunk dolgozni. A jóga bevitele a mindennapjainkba csodákra képes, végezzük otthon vagy járjunk el különböző foglalkozásokra. Számos betegség megelőzhető ezekkel az ősi mozgássorokkal, mely a testünket is jól átmozgatja. Hétvégén, pedig ha tehetjük, irány a szabad levegő és kiránduljunk egy nagyot!
Leszámolás a káros szenvedélyekkel
A függőséget okozó szerek kerülése létfontosságú, hiszen szervezetünket ezekkel a cikkekkel pusztítjuk legjobban.
Szépségápolás
Fontos szerepet játszik a szépségápolás abban, hogy megismerjük, elfogadjuk magunkat. Fedezzük fel szépségünket, ez olyan lelki töltést fog adni, amitől garantáltan harmonikusabb lesz az életszemléletünk.
 
Legyünk tisztában magunkkal és találjuk meg a lelki békénket, jöjjünk rá, hogy saját életünkért, egészségünkért csakis mi vagyunk a felelősek. Ismerjük meg pozitívumainkat, tanuljuk meg szeretni magunkat. Ha ez megtörtént az élethez való hozzáállásunk merőben meg fog változni. Jobban fogunk törődni társainkkal, környezetünkkel és nem utolsósorban boldogabbak leszünk. Számomra ez a wellness lényege.

 

Még nincs értékelve