Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Együnk dinnyét!

Balogh Renáta | 2010.08.19. |
Együnk dinnyét!
A dinnyeszezon közepén járunk, ezért igyekezzünk minél többet enni az édes, lédús gyümölcsből, mert nem sokáig élvezhetjük már csodás ízeit.

Néhány jó tanács dinnyevásárláshoz: ütögessük meg a dinnyét, ha kongó hangot ad és az indája száraz, akkor nagy a valószínűsége, hogy finom, édes, érett árut sikerült kifognunk. A sárgadinnyét ne tároljuk hűtőszekrényben, mert elveszíti az aromáját, és átveszi az illatát a többi élelmiszer. A görögdinnyét fogyasztás előtt néhány órával hűtsük be.

A dinnye tökéletes alapja a fogyókúrának, és emellett nagyon egészséges is. Rendkívül gazdag C-vitaminban, a sárga és a piros gyümölcshús karotinoidokban, amelyek létfontosságú A-vitaminná alakulnak át. Ezenkívül a dinnyefélék tartalmaznak folsavat, mely fontos a vérképzéshez és a sejtek oxigénellátásához, valamint mangánt, amely az agynak és az idegeknek hasznos. Közismerten vízhajtó hatásúak, tisztítókúrához is remek választás, mert a dinnye kilencven százaléka víz, így kimossa a szervezetünkből a salakanyagokat. Ha huzamosabb ideig dinnyekúrát tartunk, akkor még a vér sav-lúg egyensúlyát is helyreállítja.
Átlag: 5