Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vacsora nálam?

Tancsa Ágnes | sxc.hu | 2011.01.09. |
Vacsora nálam?
Ez a kérdés, már közel sem tartalmaz annyi intimitást, mint pár éve. Olaszországban például egyre jobban terjed egy új gasztrodivat, mikor is idegeneket látnak vendégül saját otthonukban, ráadásul a meghívottak ki is fizetik a vacsorát. A vacsora társaság az internetes közösségi oldalakon szerveződik, és bárki csatlakozhat hozzá.

Az Egyesült Államokból érkező divat hamar elterjedt az olaszoknál is, a helyi éttermek nagy bánatára. Egy-egy ilyen vacsora során egymás számára teljesen idegen emberek is összejöhetnek, mindösszesen néhány szabályt kell betartani: az ételt ki kell fizetni, még a szakácsnak is, a felkínált lakásnak a városközpontban kell lennie, és megfelelő méretűnek kell lennie egy kényelmes vendéglátáshoz, tilos a késés, illik időben lemondani a vacsorát, előre kell jelezni az esetleges étel allergiát, és azt is, ha valaki vegetáriánus.

Fejenként 30-60 euró (8-16 ezer) közötti áron lehet étkezni, a fogások száma kettő és tíz között mozog. A házi éttermek listája kizárólag az interneten érhető el, az otthonukat megnyitók kerülik a nagyobb nyilvánosságot.
 
Hazánkban is egyre több gasztro-blog van, melyek tulajdonosai, és rajongóik között mind gyakoribbak a házi éttermekéhez hasonló vacsorák. Nem kell sokat várnunk, hogy nálunk is hódítson ez az új divat.
 
Még nincs értékelve