Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Élet-módi – elsősorban férfiaknak

Élvezetté teszik az életünket

Benedek Attila | archív | 2013.03.11. |
életmód
Élet-módi – elsősorban férfiaknak
Extra italok, különleges tárgy- és formakultúra, időtálló megoldások, csodálatos nők. Ismét új sorozattal jelentkezünk, ezúttal azokat a különlegességeket gyűjtjük össze, melyek élvezetessé teszik mindennapjainkat. Gondolunk valamennyi érzékszervre, a különleges ötletek és megoldások iránti igényre – és persze a gyomorra is. A hírekben közös, hogy témájuk által nem vesznek bele a középszerűség és hétköznapiság mindent magába szippantó olvasztótégelyébe…
Presztízs Magazin

Rumrajongóknak – irány Miami!

Aki a vendéglátóiparban dolgozik, italokkal foglalkozik, vagy szimplán csak nagyon kedveli a rumot, annak Miami-ban a helye. A repülőjegyet úgy kell megváltania az érdeklődőnek, baráti társaságnak, hogy április 15. és 21.. között tartják az 5. Miami Rum Reneissance Festivalt.
A reptértől nem kell messze menni, mert a Doubletree Hilton Miami Airport kongresszusi központban tartják a rendezvényt. A rum napjainkban reneszánszát éli, ezt mutatja a kiállítás növekedése, ami a tavalyi 1850 négyzetméterről a duplájára emelkedik. A 2012-es fesztiválon nyolcezernél több rumrajongó tette tiszteletét, idén 15 ezer érdeklődőt várnak. A programok között két napos ízlelőverseny is szerepel.
A helyszín nem véletlen, dél-Florida a világ legfontosabb rum-piaca. Aki kereskedéssel foglalkozik, vagy szeretne képet kapni a piacról, az is váltson jegyet, mert számtalan forgalmazó, gyártó állít ki. Ötven dollárért váltható napijegy, 65-ért VIP jegy, 250 dollár megfizetése után, pedig minden zárt partira, kóstolóra be tud jutni a rumkedvelő.

Presztízs Magazin

Burger és csajok

Két, a férfiak által nagyon kedvelt dolgot elegyít a hamburger-naptár: a gyorsan elkészülő, egyszerű harapnivalót – és a szép nőket.
Aki véletlenül nem ismerné Burger Beastet, azaz Sef Gonzalezt, annak azt kell tudni az úriemberről, hogy az Egyesült Államokban az egyik legmenőbb gastro-bloggere. Nevéből adódóan jóban van a hamburgerekkel, mert a Terrybly Girly Photogaphy-nál dolgozó Jeanette Valentin-nal szövetkezve kihozták a tíz dollárba kerülő falinaptárjukat. Ezt valódi amerikai módon alkották: pin up stílusban.
Az ’40-50-es évekből eredő trend annyit jelent, hogy erősen sminkelt, nőies hölgyek szerepelnek rajta. (A pin up, azaz „feltűz” kifejezés, onnan jön, hogy ezeket a képeket anno férfiak rajzszöggel rögzítették a falon.) A pin up stílusra specializálódott fotós beleadott apait-anyait, és hamburgerrel a kézben fényképezte le a lányokat.
 

Presztízs Magazin

Űrhajós pizzaszeletelő

Aki igazán fel akar vágni ismerősei előtt, és máshogy akarja csinálni a dolgait, mint az átlag, ráadásul sci-fi rajongó, annak eljött a mennyország! Csak igyekeznie kell, mert 1701 példányban készült a 24 karátos arany bevonatú pizza szeletelő.
Aki valódi Star Trek-rajongó, a darabszámból már rég kikövetkeztette, hogy az eredeti U.S.S. Enterprise NCC 1701 Star Trek űrhajóról mintázták a mindössze 100 dollárba kerülő pizzaszeletelőt. Hogy a kifinomult stílus teljes legyen, lézerrel gravírozták a szeletelő korongjába a nevet. A legszebb az egészben, hogy mindez hivatalosan történt, ugyanis a készítő a CBS tévétárságtól megvette a jogot.

Előtérben a kalapkultúra

Nem meglepő, hogy a kalapkultúrának is létezik összefogó szervezete, amely célja, hogy a kalapviselést minél jobban elterjessze a világon. A Headwear Association ez a szerveződés, mely 1908 óta végzi a munkáját, és természetesen az Egyesült Államokban van a központja.
Minden esztendő elején beválasztanak néhány ismert kalapost, a halhatatlan kalapos hírességek csarnokába. 2013-ban hatan, közöttük három hölgy került be a Headwear Hall of fame-be: Josefine Baker musical-énekesnő volt az első nő, aki nagyobb mozgóképen szerepelt (Zouzou című film), ezen felül politikusként híresült el. Ő az egyik legenda, aki halála után került be a kiválasztottak közé. A másik Cary Grant, aki a cowboyfilmek sztárjaként és a megtestesült eleganciaként vált ismertté, így nem volt kérdés a megválasztása. Az élők közül Nicole Kidman filmsztár kapott helyet, mert rendszeresen népszerűsíti a nap ellen védő fejfedőt. Rachel Zoe neve már csak a divatban járatosaknak mond valamit, a hölgy hírességek stílusáért felel, és divattervező. Tom Waits énekest, a jellegzetes kalapja mellett különlegesen rekedt hangjáról és zenei stílusáról ismerik a rajongói. Még egy ausztrál is bekerült a halhatatlanok közé, Kidman honfitársa Hugh Jackman színész.

Napszemüveg-jubileum

Nagyszabású partival ünnepelte tavaly decemberben fennállásának 75. évfordulóját a Polaroid szemüveg gyár. A mindenféle visszatükröződést kiszűrő (polarizált) lencsével szerelt szemüvegek első gyártója New Yorkban ünnepelt, ahol az eseményen bemutatták a 2013-as modelleket is, amelyek Polaroid Plus néven keresendők.
A márka szemüveges műfajban betöltött szerepéről annyit, hogy a világhírű New Yorki Modern Művészetek Múzeumában (MoMa) is látható az 1946-ból származó napszemüvegük. A nagyszabású partin a múlt nagyszerű darabjai mellett a minimál dizájn jegyében és a városi stílusban (urban look) készített új kollekciójuk is bemutatkozott.

Presztízs Magazin

A viszki reneszánsza

A reklám kampányokért felelősek szerint az Egyesült Államokban reneszánszát éli a viszki- és a rumkortyolás.
A Dallas filmsorozatban mellékszereplőként futtatott ital különleges kivitelével lepte meg a rajongókat a Bulleit Burbon. A Tom Bulleit által létrehozott márka, az államokban az egyik legjobban fejlődő, és nemrég jöttek ki a Bulleit 10-zel. Ennek az italnak a különlegessége a nevében is benne van, ugyanis fehér tölgyfahordóban tíz évig érlelik, a tölgy aromája mellé csatlakozik némi vanília és szárított gyümölcs íz.. Ezekkel együtt lesz hihetetlen sima kortyolású, gazdag és mély ízvilágú az ital. A limitált példányszámban boltokba kerülő viszki 750 köbcentis kiszerelésben kapható 45 dolláros áron. A márka múltjáról annyit, hogy 150 évnél idősebb családi recept szerint főzik a nemes italt.

Még nincs értékelve