Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Fenntartható környezeti nevelést célzó kampányt indít a Jane Goodall Intézet

forrás: mti | 2012.03.15. |
Fenntartható környezeti nevelést célzó kampányt indít a Jane Goodall Intézet
Egy éven át tartó kampánnyal csatlakozik a magyarországi Jane Goodall Intézet a világhírű angol antropológus és primatológus Rügyek és Gyökerek elnevezésű természet- és környezetvédelmi hálózatához, a fenntartható környezeti nevelést célzó, azonos elnevezésű magyarországi programba általános, szak- és középiskolák diákjait és tanárait kívánja bevonni.

Jane Goodall 1991-ben indította el a Roots & Shoots hálózatot, amelybe a magyarországi szervezet most egy országos kampánnyal kíván bekapcsolódni. Terveink szerint a 2012-2013-as tanév két félévében a közel 350 budapesti általános iskolából 70-et, a mintegy 160 szak- és középiskolából 30-at keresünk fel, több foglalkozással. Fontosnak tartjuk, hogy a program minden budapesti kerületbe eljusson - mondta el az MTI-nek Pogány Ákos, a program koordinátora.
    Az iskolai foglalkozásoknak két fontos eleme van: első körben az intézet mutat be egy környezeti problémát, amelyet a pedagógussal egyeztetve választunk ki. Ezt követi a csoport saját problémafelvetése és a megoldás közös keresése, amely már a frissen alakult Rügyek és Gyökerek csoport első küldetése lesz. A foglalkozások közös üzenete, hogy egészen apró változtatásokkal mennyi mindent lehet tenni a Földünkért, magunkért és a jövőnkért.
- magyarázta Pogány Ákos.
    Hosszú távú célunk az, hogy a fiatalok környezettudatos szemlélete gyakorlati tapasztalás útján alakuljon ki, és ehhez a kampány végeztével a program során szervezett csoportok saját célokat megfogalmazva, kevés koordinálással önállóan működjenek tovább - tette hozzá..
    A koordinátor elmondta, hogy a program fővédnöke Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa..

Átlag: 5