Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Jöjj el, telefonember!

Élet a mobilon innen – és a mobilon túl

Szepesi Viktor | archív | 2013.10.26. |
mobiltelefon, telefon
Jöjj el, telefonember!
Zsebünkben, táskánkban az okostelefon, nélküle már nem megyünk sehova. Mobiljaink a mindennapok segítői, ugyanakkor megkeserítői is. A kis készülékek függőivé válunk, nem elég egy, legalább kettő kell. Játszunk, facebookozunk, filmezünk, végeláthatatlanul telefonálunk, mindig a legújabb mobil után sóvárgunk. Kíváncsiak voltunk a gazdasági-szociológiai helyzetre, mit is jelent az, hogy mobiltársadalommá lettünk. Teszteltünk is, és arra kerestük a választ, hogy kísérleti alanyaink kibírják-e egy napig telefon nélkül!

Függő digitális játszmák

Pár hónappal ezelőtt kiraboltak. Elvették a telefonomat, a pénztárcámat. Mélyen érintett a dolog, mivel az okostelefonom az életem lényeges része volt. Benne minden fontos ember telefonszáma, meg tudtam rajta nézni az emaileket, volt benne térkép és a híreket is elolvashattam. Munkám és magánéletem elengedhetetlen kiegészítője – volt, egyik pillanatról a másikra elvették tőlem, és ott maradtam pucéran, szinte meztelennek éreztem magam. Nem tudtam kapcsolatot teremteni a világgal.

Presztízs Magazin

Rajtam kívül sokan járnak hasonlóan, vagy hagyják el, esetleg otthon a telókat, pedig ma már elképzelni sem tudjuk a vezeték nélküli kagylók nélkül az életünket. Nagyon jó példa erre a kiegészítő alkalmazások tárháza. Parkolhatunk, autópálya matricát vehetünk, trafikot kereshetünk a hordozható miniszámítógéppel. Hazánkban pár hónapja elindult a mobilfizetés is, amivel kiváltható a bankkártyás fizetés és a hűségpontok gyűjtése. Jelenleg tesztelik a három fő mobilszolgáltató, egy vezető kereskedelmi bank, egy kártyakibocsátó és egy hűségprogram részvételével zajló programot, de jövőre bevezethetik kereskedelmi szinten is. Magyar fejlesztési támogatással email cím alapján mutatkozik be egy új utalási forma a piacon, aminek az a célja, hogy „élmény legyen a bankolás”. Valóban sokak életét megkönnyítheti ez a rendszer, aminek az alapja az egyszerűség, ugyanis egy-két kattintással lehetővé teszi, hogy több alkalmazást és beléptető rendszert nélkülözve kerüljön a pénz a megfelelő helyre.
Bárhogy is van, függünk, legjobban pedig az előbb említett alkalmazásoktól. Az egész bolygó lakosságán eluralkodott a legújabb kütyük utáni sóvárgás. Az Apple iPhone 5 készülékét is messiásként várták az USA-ban, sokan az üzletek előtt éjszakáztak, hogy elsőként jussanak hozzá. Az elektronikus eszközök távol-keleti bölcsőjében is hasonló a helyzet: a Google és az Ipsos MdiaCT kutatásából kiderült, hogy a tajvaniak használják a legtöbbet a telefonjukat. Meglepő, nem meglepő, de nem hívásindításra és hívásfogadásra, hanem filmnézésre és közösségi oldalak böngészésére. Plusz egy érdekesség a felmérésből: a megkérdezettek hetven százaléka vásárlást is lebonyolít a telefonjával.

Tényleg nem a méret a lényeg?

Már a trendek is követhetetlenné váltak, mivel szociálpszichológiailag kiszámíthatatlan a divat. Ezt jól támasztja alá, hogy a Samsung és a Balckberry sorra dobja piacra a sikeresen értékesített okostelefonok kicsinyített mását, így a szűkebb pénztárcával rendelkező fogyasztókat is lázba hozzák. Természetesen a nagy cégek magyarázata diplomatikusan szól a fogyasztói társadalomhoz: azok a célrégiók, ahol költségtudatosabbak a vásárlók.
Vannak eltántoríthatatlan gyártók, aki nem követik ezt a trendet.. Az Apple például készül egy kevésbé okos telefonnal. Igazi hidegháború dúl a cégek között, amire jó példa az előbb említett, almájáról híres cég. A Samsunggal óriási szabadalmi csatákat vívnak –ki mit talált ki hamarabb. Vádaskodnak, pereskednek, a vesztes pedig fizet.
Nagy a verseny a miniatürizálás terén is. Egyre kisebb helyen férnek el a technológiai megoldások, egyre nagyobb képernyőn élvezhetjük ennek előnyeit. A Nokia új terméke egészen meglepő, mivel 41 megapixeles kamerát épített a készülékbe, ami még a digitális fényképezőgépeket is lekörözi. A portéka értékesítésére pedig olyan reklámot készítettek, ami a telefonmániát figurázza ki.

Teszt: ki bírja tovább?

A Pannon Presztízs szerkesztősége, maga mögött hagyva az unalmas számokat, a piaci trendeket és a szuperszonikus eszközöket, kíváncsi volt arra, hogyan állják meg helyüket honfitársaink mobil nélkül.


Egy nap mobil nélkül

Presztízs Magazin

A kísérleti alanyokat egy baráti összejövetelen toboroztam, ahol szinte lehetetlen feladat elé néztem.
Csaba: logisztikus, munkájához elengedhetetlen a telefon, ezért szinte egész nap telefonál.
Ádám: multinál anyagbeszerző, ő sem tudja nélkülözni a mobilját.
Máté: álláskereső, bármikor hívhatják munkaügyben.
Zsoltnak nagyon tetszett az ötlet, bár munkaidőn kívül folyton szüksége van a készülékére, ugyanis azon tartja a kapcsolatot a családjával és a barátaival.
Szilvia készséggel állt volna rendelkezésemre bármikor, amíg el nem gondolkodott rajta: vállalkozásával kapcsolatban nem teheti meg, hogy kikapcsolja a telefonját.

Tesztemet megingatta a kudarc szele, de ne higgyük, hogy ez lenne a történet vége! Már vannak csoportok, akik szándékosan nem használják a telefonjukat, sőt kikapcsolják, eldobják, és úgy élik az életüket. Kísérleti alanyaimat én is megkértem, hogy telefonjaikat ne használják. Független a magán, a céges vezetékes vagy mobil készülékektől, kivétel nélkül tiltott volt a használatuk. Azon kívül pedig nem kapcsolhatták ki a készülékeket. Végül kivétel nélkül megszegték a szabályt, mivel hétköznapokon képtelenek mellőzni a telefont.
Az a tény, hogy ennyire meghatározza a mindennapokat a telefon, szomorú. Mégis előreviszi a világot, ez pedig üdvözlendő. Lavinát indíthat el a telefon mellőzése. Ha nem vették volna fel, elveszthették volna a munkájukat, a megélhetésüket. Ha végiggondoljuk, nem dobhatjuk el egy napra sem a készüléket. Ha elérhetetlenné válunk, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Csaba és Ádám esete jó példa erre, akik egész nap telefonálnak, ők azonnal kiestek. Máté aktív munkakereső, s miután megbeszéltük, hogy részt vesz a kutatásban, hamarosan állásinterjúra hívták, ezért nem várhattam el tőle a részvételt. Szilviától sem kívánhattam, hogy ne vegye fel a mobilt, mivel alkalmazottaival és vásárlóival muszáj a kapcsolatot tartania. Zsolt egyébként kibírta volna, azonban a munkahelyéről keresték egy fontos ügyben, amit kénytelen volt felvenni. Magam is megpróbáltam részt venni a felmérésben, de a főnököm hívását kénytelen voltam fogadni. A kutatás megbukott. Na és Te? Meddig bírnád?


Dúskálunk a kártyákban

Presztízs Magazin

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság év eleji jelentése szerint 100 főre 116,1 SIM-kártya jutott, ami nem szorul magyarázatra. A három nagy szolgáltató részesedése stagnál, mindössze 1-2 százalékos differencia figyelhető meg a hívásfogadásra alkalmas kártyákat vizsgálva. Bár minden hónapban eltérő számokat tesznek közzé, a T-Mobile 45% körül kap, a Telenor egyharmad felett részesül, a Vodafone pedig az összbevétel egynegyedét birtokolja. Jól látszik, hogy Magyarországon az aktív telefonhasználatra képes lakosság – a gyerekeket és az időseket mellőzve – nagyjából több mint a fele büszkélkedhet több mobiltelefonnal. A hazai telekommunikációs viszonyokat nem bolygatta sem a másfél éve előlépő Tesco Mobile, sem a Lidl saját márkás (T-Mobile alapú) szolgáltatása. A legnagyobb áruházlánc hetvenezres ügyfélkörről számolt be egy év működés után, míg az utóbbi eltitkolja partnerei számát.

Még nincs értékelve