Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Karácsonyfadíszek házilag

Tancsa Ágnes | 2010.12.19. |
Karácsonyfadíszek házilag
Az adventi koszorú negyedik gyertyáját is meggyújthatjuk ma. Ne hagyjuk, hogy az ajándékvásárlási láz, a valami biztos kimaradt érzés hatalmába kerítsen minket, inkább szenteljük ezt a napot az ünnepi hangulatnak. Korábban már adtunk néhány tanácsot, mivel tehetjük kellemesebbé a készülődést, most saját készítésű ajándék és karácsonyfadísz készítéséhez nyújtunk segítséget.

Gyerekünknek a legjobbat akarjuk mindig, de nem biztos, hogy ennek a legdrágábbnak is kell lennie. Az óvodás korosztály előszeretettel játszik társasjátékokkal, memória kártyákkal. Ez utóbbit nagyon egyszerűen elkészíthetjük saját magunk is, akár a gyerekkel együtt. Természetesen nem a neki szánt ajándék gyártásába vonjuk be. Fotokartonból egyforma – körülbelül 5x5 cm – négyzeteket vágunk. Ezekre 2-2 egyforma, akár karácsonyi motívumot rajzolunk, amit a gyerekkel együtt kiszínezhetünk. Ha úgy érezzük, egy fenyőfa megrajzolása is komoly kihívás számunkra, akkor használhatunk matricákat is. Egy mutatós kartondobozba rakva igazi egyénre szabott ajándék is lehet belőle.

Papírmaséból is készíthetünk díszeket és akár ajándéktárgyakat is. Hulladékpapírt, tojástartót, puha kartont apró darabokra kell tépkedni, érdemes megáztatni kicsit, utána pedig egy régi turmixgépben kell pépesíteni és egy éjszakát kell pihentetni. Végül mielőtt formázni kezdenénk összekeverjük csirízzel (2 deci vizet és 3 teáskanál lisztet pár perc alatt sűrű krémmé főzzük). A gömböket, angyalkákat festékkel, csillámporral, tollakkal dekorálhatjuk.
 
Papírmasé helyett akár sógyurmát is használhatunk, igazán tartós karácsonyfadíszek készíthetők és a gyerekek is nagyon szeretik formázni. 20 dekagramm lisztet, 30 dekagramm sót 125 milliliter vizet és egy evőkanál ricinus vagy étolajat keverjünk össze csomómentesen. A kész, jól kikevert sógyurma olyan, mint a vajas tészta. Színezhetjük is, ha a liszthez kevés kakaót keverünk, akkor szép barnát, ha a víz helyett kávét, akkor kávébarnát, ha melegvízben feloldott pirospaprikát adunk hozzá, akkor narancssárgát kapunk.
 
Különböző alakú száraztésztából is készíthetünk díszeket. Angyalka: egy előre elkészített vattagolyóra csigatésztát ragasztunk (ez lesz az angyalka glóriája), majd az aljára egy masni tésztát, és erre keresztbe szintén masniból a szárnyát. Az egészet befújhatjuk ezüst vagy arany festékkel.
 
Papírból, szalvétából, maradék textíliából, hungarocell gömbökből, pingpong labdából is készíthetünk saját karácsonyfadíszeket, csak egy kis kézügyesség, és némi kreativitás kell hozzá. Jó munkát!
Még nincs értékelve