Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mert tetszik, mert megfogott

A fényképezés számomra nemcsak munka – hobbi és életforma is

Podmaniczky Endre | Podmaniczky Endre | 2014.10.07. |
fotózás
Mert tetszik, mert megfogott
Úgy gondolom, senki sem születik annak, amivé lesz, de az bizonyos, hogy minden, ami gyermekként éri, elkíséri felnőtt életében. Nem panaszkodhatom. Egy vidéki kisvárosban cseperedtem, de édesapám gondoskodott impulzusokról. Az ő révén került hét évesen kamera is a kezembe, egy Smena. Hogy, ne csak úgy nyomkodjon, lövöldözzön a gyerek, mindjárt elvitt a helyi fényképészmesterhez, mondván: Tanulj, fiam!

Így is maradt, mármint a kamera a kezemben – kisebb megszakításokkal. De amikor elérkezett a pályaválasztás ideje, már más irányba terelgetett, és mikor újra elérkezett egy iskolaválasztás ideje, már én fordultam harmadik irányba, de a kamera maradt. Ugyanakkor úgy gondoltam, hogy a sötétkamra nem az én szememnek való, így hobbi lett a mesterségből, amíg meg nem történt a világ nagy csodája – számomra – bitek kerültek a kristályok helyére, és a sötétszürkeségből színes fényességé változott a fotós laborja – beköszöntött a digitális korszak.

Presztízs Magazin

Ugyan a lencsék, a fény, és az exponáló gomb maradt, ám a többit tanulni kellett, amiben nagy segítségemre voltak korábbi elektronikai tanulmányaim. Nem vagyok művészlélek! Számok, szabályok és keretek között élem életem, szeretem mindazt, ami szép, megérint, ha beszél egy kép! Hosszan merengek gondolataimban, és boldog vagyok, ha másnak is tetszik a világunk ama nanométeres szelete, amit kiexponálok belőle.
Ilyen egyszerű ember lévén, mutatok néhányat azokból a törtmásodperces történetekből, amiket beengedtem az én kis dobozkámba.

Képgaléria

Átlag: 5