Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nőktől nőknek

Kik azok a Masni lányok?

Gerber Petra | archív | 2013.04.30. |
Masni lányok
Nőktől nőknek
A Masni egy 2011 óta működő – főként, de nem csak kizárólagosan –, divattal foglalkozó blog, melyet két feltörekvő egyetemista, Meyer Eszter-Virág és Warga Krisztina szerkeszt. Álmuk egy olyan oldal létrehozása volt, ahol a divat mellett szerepet kapnak az érzelmek és a tapasztalatok is. A Masni egy valódi közösség, egy igazi oldal Tőlük, nekünk, Nőknek.

Mióta blogoltok?

Eszter-Virág: Tizenhárom és háromnegyed éves voltam, mikor elkezdtem blogolni. Hat évig vezettem az első blogom (http://meyereszter.b13.hu/), majd barátkoztam egy ideig a tumblr-rel, és végül kilyukadtam a blogspotnál (http://meyeresztervirag.blogspot.hu/). Októberben lesz bloggerségem hetedik éve.
Krisztina: Először naplót vezettem kiskönyvbe, hihetetlen nagy titokzatossággal. Majd az internet betörésével áttelepítettem gondolataimat egy személyes blogra, majd még egyre, és a legutolsót, amit három évig írtam, tavaly töröltem. A Masnit pedig 2011 novemberében kezdtük, most voltunk egy és fél évesek.

A blog megalakulása előtt is ismertétek egymást vagy a közös munka hozott titeket össze?

Eszter-Virág: A blog megalakulása előtt is ismertük egymást. Mindketten olvastuk a másik blogját, aztán egyszer találkoztunk, és azóta van ez a mi furcsa yin-yang párosunk. Kiegészítjük egymást, így belevágtunk a Masniba, a közös munka pedig valóban közelebb is hozott minket egymáshoz. Szóval mindkettő egyszerre.
Krisztina: Kicsit mindkettő. Nem igazán ismertük egymást a Masni megalakulása előtt, egyszer találkoztunk futólag, de csak az interneten beszélgettünk. A Masninak köszönhetően viszont barátok lettünk. 

Mutassátok be, kérlek, néhány szóban a munkásságotokat!

Eszter-Virág: A Masni nem csupán egy divat blog. Ez egy kifejezetten nőknek szóló közösség. Olyan lányoknak, hölgyeknek, olvasóknak írunk, akik átlagos, hétköznapi emberek, akik ugyanúgy szeretnek öltözködni, mint mi. Nem publikálunk semmi olyasmit, amit ne próbáltunk volna ki, nem rakunk ki olyan outfitet, amit mi nem vennénk fel. Ezen kívül foglalkozunk kultúrával, életmóddal, sporttal, lélekkel is. Szerettünk volna egy igazi kis „családot” létrehozni, és úgy érzem, a Masni lányoknak hála, ez sikerült is. Sehol nem lennénk nélkülük.
Krisztina: Nem volt egy kidolgozott tematikánk az elején, de időközben a legfontosabb szempontok kialakultak. Ilyen például a tudatos nő kialakítása, ebből is látszik, hogy a Masni nem csupán divat blog. Nem távolról mutatjuk be a divatot vagy adunk öltözködési tanácsokat, célunk, hogy mindenki számára elérhető stílust mutassunk. Természetesen mi is posztoljuk nagy tervezők ruháit és megmutatjuk a divatnak azt az oldalát is, de nem ez a fő irányvonalunk.

Mi motivál benneteket?

Eszter-Virág: Egyrészt, hogy szerelmesek vagyunk abba, amit csinálunk. Vannak hullámvölgyek és tetőpontok, de a Masni az állandó. Másrészt az motivál bennünket, hogy egyre többen írnak nekünk, kérnek tőlünk tanácsot. Nem csupán azzal kapcsolatban, hogy mit vegyenek fel, vagy milyen frizurát ajánlunk nekik, hanem lelki, párkapcsolati kérdésekkel is keresnek. Ez jó, hogy vannak, akik értékelik az erőfeszítéseinket, és számít nekik a véleményünk. Az olvasóink motiválnak minket.
Krisztina: Motivál a tettvágy, az, hogy olyat közvetítsek, ami másoknak segít vagy csupán csak jobb kedve lesz tőle valakinek, esetleg fordulatot vesz az élete. Emellett az újdonságok, hogy kíváncsian várom, mit lehet ebből kihozni. Még nagyon kezdetben vagyunk, de már úgy érzem, hogy jó úton haladunk.

A blogoláson kívül mivel foglalkoztok?

Presztízs Magazin

Eszter-Virág: Televíziós műsorkészítőnek tanulok, másfél év múlva diplomázom. Emellett szórakozóhelyen dolgozom, illetve különböző oldalaknak írogatok.
Krisztina: Tanulok és újságíróként dolgozom.

Ha három szóban jellemeznetek kellene magatokat, mi lenne az a három és miért?

Eszter-Virág: Dinamikus, agilis, rendetlen. Folyamatosan pörgök, dumálok, matatok, amivel rendszeresen mások idegeire megyek, de egyszerűen nem tudok lehiggadni. Ehhez kapcsolódik a második jelző is, mindig muszáj valamit csinálnom. Na és persze rendetlen is vagyok, folyamatosan tiszta káosz minden körülöttem, én pedig kapkodok a dolgok között.
Krisztina: Tudatos, változékony, makacs-szkeptikus. Utóbbinál csaltam egy kicsit, de tényleg ez a makacs-szkeptikus páros a legjellemzőbb. Már fejlődtem annyit, ha tudom, nem nekem van igazam, nem ellenkezem, csak csendben lenyugszom. Változékonyságom oly mértékű, hogy a párom, mielőtt vesz nekem például egy csokit, megkérdezi: „ezt még szereted?” Viszont nagy dolgokban mindig tudom, mit akarok, meddig, hogyan és mit szeretnék elérni, ezért is írtam elsőként a tudatos jelzőt.

Részt vesztek az aktuális divateseményeken? (pl.: Fashion Week)

Eszter-Virág: Igen, ráadásul nagyon sok kapu nyílt meg előttünk a szponzorunknak, Oravecz Nórinak köszönhetően.
Krisztina: Igen, egyre több eseményre hívnak minket, aminek nagyon örülünk. Jó megismerkedni a divatszakma részeseivel.

Mik a terveitek a jövőre nézve? Továbbra is a divat vonalon szeretnétek mozogni vagy egészen más pálya felé orientálódnátok?

Eszter-Virág: Nem tudom, mi lesz belőlem, és nem is hiszem, hogy egy szakma mellett állapodnék meg. Egyszerűen nem vagyok ez a típus. Ami biztos, hogy mindenképpen írni fogok. Ruhákról, emberekről, életekről, bármiről, csak írjak. És ez már egy elég jó terv a jövőre nézve. 
Krisztina: A Masni az marad, de továbbra sem csak a divatról fog szólni, hanem rólunk, nőkről. Bár a szívem szerelme, de továbbra is csak a hobbim, emellett mindketten építjük saját karrierünket is.

Átlag: 5