Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Pussy Riot-ügy - Pénzzel jutalmaznák a nyomravezetőket

forrás: mti | 2012.09.26. |
Oroszország, színes
Pussy Riot-ügy - Pénzzel jutalmaznák a nyomravezetőket
Pénzzel jutalmazná a Pussy Riot punkegyüttes szabadon lévő tagjainak nyomára vezetőket a Nasi (Mieink), a Kremlt támogató orosz ifjúsági mozgalom vezetője - értesítette szerdán a szervezet az Interfax orosz hírügynökséget.

Konsztantyin Goloszkov 50 ezer rubellel (körülbelül 350 ezer forinttal) honorálná azt, aki hiteles információval szolgálna. Az orosz punkegyüttes azon tagjainak a tartózkodási helyét szeretné megtudni, akik részt vettek a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban februárban rendezett "punkimán", de elrejtőztek a felelősségre vonás elől.  
    A Nasi vezetője egyúttal gyűjtést hirdetett a világhálón, hogy minél nagyobb pénzjutalmat lehessen kitűzni a nyomravezetőknek.
    Az orosz ortodox egyház főszékesegyházában készült videofelvétel szerint a Putyin-ellenes akcióban legalább öt fiatal nő vett részt, akik közül hármat augusztus közepén nem jogerősen egyenként két év javító-nevelő táborban letöltendő büntetésre ítélt egy moszkvai bíróság "vallási gyűlölet által motivált garázdaság" címén. A fellebbviteli tárgyalást október elsejére tűzték ki.
    A Pussy Riot többi tagja ellen hetekkel ezelőtt körözést adott ki a moszkvai rendőrség. Egyes hírek szerint ketten külföldre menekültek.
    A Kremlt támogató mozgalmat, a Nasit 2005-ben hozták létre az elnöki hivatalban Vlagyimir Putyin politikai kurzusának támogatására, az ország alkotmányos rendjének védelmére. Célul tűzték ki, hogy Oroszországot a világ vezető hatalmává kell tenni.
    A Pussy Riotot kedden az Európai Parlament illetékes bizottságai az idei Szaharov-díj jelöltjei közé sorolták.
    A lépést Konsztantyin Dolgov, az orosz külügyminisztérium emberi jogi megbízottja az orosz igazságszolgáltatásba való beavatkozásnak minősítette.  
    Szerdán az orosz parlament alsóháza elé került az a törvénymódosítási javaslat, amely a hívők érzéseinek megsértését bűncselekménnyé nyilvánítaná. A javaslatot a duma mind a négy képviselőcsoportja támogatja.

Még nincs értékelve