Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Törd meg a rutint!

Balogh Mia | Profimédia | 2014.08.29. |
életmód
Törd meg a rutint!
Úgy érzed a hétköznapjaid egyhangúságba fulladnak, és már semmihez sincs igazán kedved? Akkor itt az ideje, hogy bevess néhány trükköt, amikkel búcsút mondhatsz az unalomnak – segítünk benne!

Írd le, miről álmodozol

Vegyél egy szép füzetet, amibe leírod, mi mindenre vágysz, mit szeretnél elérni az életben. Legyen szó akár arról, hogy végre megszervezitek az eljegyzést a barátoddal, vagy jogosítványt szerzel, elvégzel egy nyelvtanfolyamot, megsütöd egyedül is a nagymamád receptkönyvének legjobb sütijeit. Az álmodozásról ne gondold, hogy időpocsékolás lenne!    A pszichológusok is egyetértenek abban, hogy miközben felidézed a vágyaidat, és elképzeled, hogy ezek megvalósulnak, eltelsz pozitív érzésekkel. Ez már önmagában is jó dolog. Ha pedig felírod az álmaidat, és rendszeresen rápillantasz a listádra, az hatalmas löketet adhat számodra ahhoz, hogy tegyél is értük.

Maradj hálás

Ha unalmasabb időszakot élünk meg, mindannyian hajlamosak lehetünk a bosszankodásra – legyen szó akár a munkahelyünkről, az otthonunkról, vagy a kedvesünk viselkedéséről.       Az viszont nagyon fontos, hogy ezeken a napokon se felejtsünk el hálát érezni azokért a dolgokért, amik alapvetően jól működnek, és remekül sikerülnek az életünkben.

Gondold át te is, ma mit csináltál jobban, ügyesebben, mint bárki más!

Az újdonság varázsa

Ugye, te is ismered és használod „az újdonság varázsa” kifejezést? Akkor ideje, hogy a kissé beszürkült mindennapokban is eszerint kezdj élni: próbálj ki minden nap csak egyetlen új dolgot, amit eddig nem tudtál, vagy nem szerettél volna megtenni.

Nem kell mindjárt ejtőernyős ugrásra gondolnod, de mit szólnál egy újfajta kávéhoz, vagy ahhoz, ha végre betérsz a barátnőiddel az eddig csak messziről szemlélt cukrászdába?

Keress egy új hobbit

Az új élmények nyitottabbá és magabiztosabbá tesznek. De egy új, számodra érdekes hobbival is sokat tehetsz a személyiséged és a mindennapok színesítéséért: menj el gokartozni, vagy vedd elő a régóta rakosgatott spanyol nyelvkönyvedet.

A lényeg, hogy örömödet leld abban, amit szabadidődben csinálsz, és érezd, hogy felpezsdül az életed. Nem mellékesen így ismerkedhetsz a legjobban: a nyelviskolában leülhetsz a legszebb mosolyú srác mellé, vagy megkérhetsz egy sportos fiút a bringás klubban, hogy adjon pár tanácsot neked, mint kezdő biciklizőnek.

A legjobb benned

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogyan látnak téged mások, mit szeretnek benned legjobban a barátaid. Mit szólnál, ha ezt most megkérdeznéd tőlük?

A válaszaik segítenek elűzni a kétségeid és a félelmeid, az önértékelésed és az önbecsülésed viszont növelik. Arra is megkérheted őket, hogy írják le, szerintük mik a legjobb tulajdonságaid. A válaszaikból szerkeszthetsz magadnak egy listát, amit minden nap átolvasva tudatosíthatod magadban, milyen értékes ember és jó barát vagy. Ez pedig mosolyt csal majd az arcodra a legszürkébb, legunalmasabb napon is.

A cikk a Presztízs Style magazinban jelent meg.

Még nincs értékelve