Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hajtrend és hajápolás

Hogyan legyen szép és egészséges hajkoronánk?

Balogh Renáta | Erdély Bálint Előd | 2010.06.08. |
Hajtrend és hajápolás
Hajunk különös figyelmet igényel, hiszen egész személyiségünket képes meghatározni. Talán ezért is fordítunk rá annyi figyelmet, és emiatt tudunk hónapokat dilemmázni, milyen legyen új frizuránk. A 2010-es tavaszi-nyári hajtrend minden típusnak kedvez: lehetünk rövid vagy hosszú hajúak, biztos meg fogjuk találni az ideális választást, az idén majdnem minden divatos. Legelőször is kezdjük a hajápolás szabályaival, mivel bármilyen trendi frizurát tönkre tehet, ha fakó, sérült, töredezett a hajunk!
A hajápolás elengedhetetlen része a fejbőr ápolása, amiről sokan megfeledkeznek, és egyszerűen csak felkenik a sampont, felhabosítják, majd gyorsan lemossák. Ezzel a művelettel minden lehetséges hibát elkövetünk. Először is a sampont fel kell hígítani egy kevés vízzel, hogy ne irritálja a fejbőrünket a koncentrátum, majd alaposan masszírozzuk át a fejbőrt, így növelve a vérkeringést. Ezután következik a nagyon alapos öblítés, ami azért fontos, mert ha sampon marad a hajunkon, akkor az könnyen bekorpásodik.Presztízs Magazin Elengedhetetlen a hajunknak megfelelő kondicionáló használata is, mivel ápolja tincseinket, selymessé teszi és segíti a könnyű kifésülhetőséget. Majd jön a hajpakolás, melynek rengeteg fajtája létezik – lemosható, öblítést nem igénylő, tégelyes, spray formájú. Csak rajtunk múlik, melyik lesz a kedvencünk. Végül hajfénnyel tegyük ellenállhatatlanul csillogóvá fürtjeinket!
Nyáron a hajápolás sokkal körülményesebb, mint más évszakokban, mivel a Nap sugara, a klóros víz, nyaraláskor pedig a sós tengervíz tönkre tehetik hajunkat, ha nem vigyázunk kellőképpen. Használjunk speciális UV-szűrővel rendelkező termékeket, melyek védőréteget képeznek! Jó tanács: úszás után mindig mossuk át a hajkoronánkat, így hajszálaink nem szívják be a sós vagy klóros vizet. Havonta vágassuk le a hajvégeket, hogy meg tudjanak újulni, és ne szárítsuk forró levegővel tincseinket.
 
Trendek, fazonok
 
Hosszú haj
 
A hosszú haj örökérvényűen divatos, mert mindig szép és rengeteg variációt kínál számunkra. A nyár legtrendibb viselete a lágy esésű, nagy volumenű, hullámos haj, ami természetességet sugall, és sokkal naturálisabb, mint tavalyi elődje, a göndör. Az egyenes haj népszerűsége töretlen, nagyon szép hatást kelt, de most jobb, ha a hajvasalót pihentetjük egy kicsit (hajunknak is jót fog tenni), mert a hullámok felett átvették az uralmat. A fodrászok azt javasolják, mindig újuljunk meg, változtassuk, variáljuk frizuránkat. Nagyon jól mutat, ha felső tincseinket kicsit feltupírozzuk, és úgy tűzzük fel kontyba. Ha a rendezettség hívei vagyunk, akkor nekünk találták ki a copfot és a bájos fonatokat, ezek igazán illenek a laza, hippi style-hoz.
 
Rövid haj
 
A Bob-frizura tavaly robbant be, és azonnal a nők kedvencévé vált, népszerűsége idén sem változott. Lényege a hátul rövidre vágott frizura, úgy, hogy az első tincsek hosszúak maradnak, ezáltal nagyon könnyen kezelhető és nőies lesz hajunk. A rövid formát most megvadíthatjuk a punk-szerű stílussal, de ha konszolidáltabb külsőt szeretnék, akkor csak kössünk egy masnit hajunkba, vagy dobjuk fel a nagyon trendi pántokkal!
 
Színek
 
Presztízs MagazinSzínek terén most a sötétebb, aranybarnás, csokoládé és gesztenye árnyalatok a legdivatosabbak. A szőke haj népszerűsége sem áldozott le, hiszen évezredek óta ez a leghódítóbb szín a férfiak körében. Tanulmányok szerint a „blondiknak” hamarabb kérik meg a kezüket, mint más hajszínű nőknek, viszont gyorsabban is válnak el. Amit idén el kell felejtenünk, az a tűzvörös szín és a melírcsíkok, ezek az árnyalatok nem illenek a nyár lazaságához, természetességéhez. (New Yorkban viszont új őrület a zöldre festett haj, ami a helyi figarók szerint segít az önmegvalósításban. A színskálából a púderzöldtől a sötét erdő tónusig lehet válogatni.)
A legjobb hatást úgy érhetjük el, ha szem- és bőrszínünkhöz passzoló színt választunk. Sokszor esünk abba a hibába, hogyha megtetszik egy árnyalat, nem mérlegeljük, mennyire illik hozzánk. Rengeteg kutatás született már arról, a hajszín miként változtatja meg személyiségünket, ha új színárnyalatot választunk. Állítólag a vöröstől hevesebbek, a szőkétől gyengédebbek, a barnától kitartóbbak, míg a feketétől spirituálisabbak leszünk. Ez alapján a kutatók már az ideális munkacsoportot is összeállították: „a vörös hajú jön az ötleteivel, a barna kivitelezi a mesterművet, a szőke bemutatja a nyilvánosság előtt, a fekete pedig foglalkozik majd a bevétellel és kiadással”.
A színmisztikának azért nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani, nem törvényszerű előírások ezek. Olyanok, mint a horoszkópok – ha hinni akarunk bennük, úgyis belemagyarázzuk magunkat a történésekbe. Egy fontos dolgot azért semmiképp se felejtsünk el a túlzott újítások közepette! Kapcsolatunk érdekében kedvesünk ízlését is vegyük figyelembe!
Még nincs értékelve