Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mitől nő egy nő?

Bene Csilla | 2012.02.08. |
Mitől nő egy nő?
Megértő társ, hűséges feleség, imádnivaló barátnő, odaadó, de mégis vad szerető, gondoskodó édesanya. Mindannyiunk életében vannak ilyen személyek. Van, hogy a sok-sok tulajdonság közül több, vagy akár mind megtalálható ugyanabban a valakiben. Kik ők? Ízig-vérig Nők (igazi, nagy betűs Nők!).

Mindent a szemnek

Ha azt halljuk, hogy tökéletes nő, mindannyiunknak más kép ugrik be. De az esetek nagy többségében egy kifogástalan alakú, hosszú combú, darázs derekú, szép arcú, ápolt, jól öltözött hölgy képe jelenik meg, akinek még csak a sminkjébe és a frizurájába sem lehet belekötni. Igen, ha a tökéletes nőt kell leírni, a külsőségek ugranak be először. Hiába, az ember vizuális típus. De ezektől lesz igazi nő valaki? Nos, koránt’ sem.

Igaz, először azt látjuk, hogy valaki milyen veleszületett, vagy mesterséges adottságokkal van megáldva. Milyen stílusú, esetleg milyen márkájú ruhát visel, van-e rajta smink, vagy sem. De mind ismerünk olyan hölgyeket, akár a személyes környezetünkben, akár a bulvár világában, akik ugyan tudnak öltözködni -stylist segítségével-, de ha értelmesen kell megszólalni, az már komoly problémát jelent számukra.
Természetesen sok férfinak ez sem probléma, hiszen minden csak attól függ, hogy épp miért keresik azt a bizonyos hölgyet. Csak egy kellemes kis szórakozásra vágynak, vagy egy olyan társra, akiben az értelem és az érzelem is megtalálható.  
    
Sári Évi (énekesnő, színésznő)

Presztízs Magazin

Semmiképp sem a külső az elsődleges. Természetesen ez az, ami mindannyiunknak először szembetűnik, így fontos az ápoltság, a kellemes megjelenés, de mégis a belső értékek azok, amik igazán nővé tesznek egy nőt. Mind ismerünk olyan hölgyeket, akik ugyan tökéletes külsővel rendelkeznek, mégis árad belőlük az üresség. Inkább legyenek valakinek apróbb szépséghibái, de minden mozdulatából sugározzon a nőiesség.
Amire egyébként születni is kell! Persze vannak apró trükkök, amik tanulhatóak, mint például egy csábos tekintet, vagy kecses mozdulat. Viszont nem szabad átesni a ló túloldalára. A rájátszás ilyenkor is, mint az élet más területein, visszatetszést kelthet, taszítóvá válhat.
A külsőre visszatérve én is, mint nőtársaim nagy része (van, aki bevallja, van, aki nem) megnézem a lányokat. Igenis elismerem, ha egy nő szép, csinos, ápolt. Szép a keze, jó a sminkje, vagy a frizurája, nem túlságosan hivalkodó. Nem vagyok ellene a plasztikának, de inkább a természetesség híve vagyok.
Hogy igazi nőnek tartom-e magam? Igen! Úgy gondolom, nem vagyok tökéletes, de mint azt már mondtam, szerintem nem is ez a lényeg, viszont tisztában vagyok az előnyeimmel és a hátrányaimmal is egyaránt. Az életben vannak helyzetek, mikor mindenképp nőként kell viselkedni. De hogy egy nő valóban nőnek érezhesse magát, arra is szüksége van, hogy a környezete, de leginkább a párja igazi nőként kezelje. Szerencsés vagyok, hiszen én ezt maximálisan megkapom!

Fogadd el önmagad!

A nőiesség csak úgy működhet, ha harmóniában vagyunk önmagunkkal. Egy nőnek minden porcikájából annak kell áradnia, hogy: „Kétségbevonhatatlanul és maximálisan vonzó vagyok!” Ezt hogy érheted el? Nézz bele a tükörbe és győzd meg magad! Minden kisebb-nagyobb szépség-, vagy jellemhibát félretéve is tökéletes vagy! Ha nem másért, akkor azért, mert úgy élsz, ahogy Te szeretnél, nem pedig úgy, ahogy ezt mások elvárnák. Ha elhiszed, hogy jó nő vagy, a világ is el fogja hinni ugyanezt.
Tehát ismét ugyanoda lyukadtunk ki: A kisugárzástól nő a nő! Mert ettől a kisugárzástól a férfi férfinek érzi magát. Egy ilyen nő mellett büszkék lehetnek mind önmagukra, mind a párjukra, egy ilyen nőt óvhatnak, védelmezhetnek és királynőnek tekinthetnek. 

Kis-Hegedűs Réka ( Playmate, Modell)

Presztízs Magazin

Idézném Csernus Imrét:

"Az igazi nő mosolygós, sugárzik. Ápolt, igényes. A kisugárzás a legfontosabb, de ahhoz belső béke kell. Sokan csak cipelik a nemüket, szinte teherként – én úgy hívom őket: nőneműek. Érdemes megnézni, mennyi hölgy jár görnyedten. Nem büszkék a mellükre, rejtegetik. A mell a nő egyik éke, ha erre sem, hát mire büszke? Nagyon kevés
a boldog nő. Nézzen csak szét a barátnői között, meglátja a megfelelő
arányt!"

Igaza van! Mellesleg a kisugárzás, csak úgy működik, ha jóban vagyunk magunkkal. A belső béke, amit említ... Szerintem az igazi nő érett. A harmincas éveiben jár. Tapasztalt, túl van már jó néhány csalódáson, szerelmen. Erős, de egyben törékeny is. Van önbizalma, energiával teli, amit képes átadni az őt körülvevő embereknek is. Úgymond azokat is feltölti pozitív energiával. Kiegyensúlyozott, harmóniában él önmagával. Jó ránézni! De egy nő mindenképp akkor válik igazi nővé, ha anyává válik! Még a kedvenc mondásom Gábor Zsazsától: Az igazi nő számára a férfi nem probléma, hanem megoldás.

Alanyi jog…

Persze senki sem tökéletes, így mi nők sem! Ha viccesen akarnék fogalmazni, egy idézettel tudnám leginkább leírni azt az aprócska hibát, amely mindnyájunkban ott rejtőzik. (Kiben mélyebben, kiben kicsit feljebb) „Mivel nőből vagyok, nem mondom ki amit akarok,de fenn tartom a jogot,hogy hisztizzek,ha nem kapom meg.”
Mindemellett minden férfinak meg kell tanulnia egy aranyszabályt: Mindig nekünk van igazunk!

Szóval mitől nő egy igazi nő?

Attól, ami a lényéből árad, attól a bizonyos kisugárzástól, amivel mindenkit levesz a lábáról, a humorától, a megértéstől, az odaadástól.
Attól, hogy megértő társ, hűséges feleség, imádnivaló barátnő, odaadó, de mégis vad szerető, gondoskodó édesanya, és miden helyzetben tudja, épp melyik arcát kell mutatnia.
Végül, de nem utolsó sorban a férfitől, aki mellett nő lehet.

(…és hogy mi a különbség férfi és nő között? Ezt a kérdést 10 úrnak tettem fel. Tízből 4 azt válaszolta: a magas sarkú cipő.)

 

Átlag: 5