Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Pannon Presztízs Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Pannon Presztízs Magazint! Keresse az újságárusoknál a Pannon Presztízs Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Parfüm-mustra pasi módra

Bene Csilla | Presztízs-archív-123rf.com | 2013.10.31. |
parfüm
Parfüm-mustra pasi módra
Egy férfi számára többnyire egy nő választ illatot – és ez a nő nem más, mint a párja. Nyilván előtte már tájékozódott, hogy milyen illatok tetszenek a kedvesének. A férfi pedig akkor vásárol szívesen saját magának parfümöt, ha hódítani akar. Melyek azok az illatok, amikkel hódíthatunk, és melyek azok, amiktől egy pacsuliszagú, divatjamúlt palimadárra emlékeztetjük a körülöttünk lévő embereket, elsősorban a nőket? Mik azok az illatok, amiktől a hölgyek hátán végig fut a hideg, vagy a meleg? Mik azok az illatok, amikre csak ennyit bírunk mondani: „Hűha!”? Parfüm-mustránkon ennek jártunk utána.

Természetesen örök törvény, hogy nem ugyanazt az illatot permetezzük magunkra egy hideg téli napon, mint egy meleg tikkasztó nyári estén. Nem ugyanabban indulunk a teniszpályára, mint amiben egy fontos tárgyalásra, ugyanúgy, mint ahogy nem tornacipőben és bermudában megyünk megkötni életünk legfontosabb üzletét sem.
Először is szögezzük le, itt is, mint az élet megannyi más területén érvényes a szabály: a kevesebb néha több! Sohasem szabad átesni a ló túloldalára, nem kell azt a benyomást kelteni, pláne egy férfinek nem, amit a kislányok húsvéthétfőn.

A nyár forró csodái voltak

Presztízs Magazin

Az igazi nyári illatok magukban hordozzák a tenger frissességét, a homok melegét, az új kalandok utáni vágyat. Gyorsan hozzá is teszem, nem minden parfüm alkalmas arra, hogy nyáron magunkra permetezzük. Az intenzív, túl fűszeres és erős illatoktól megfájdul az ember feje, és a közérzetére is negatívan hatnak. Válasszunk könnyed illatokat!
A Versace márkáról nekem leginkább a hatalom és a fülledt erotika ugrik be elsőnek. Az összes reklámkampányuk erre a sémára épül. Legújabb parfümjük, az Eros esetében sincs ez másképp. A görög szerelemistenről elnevezett illatcsoda megjelenésében és tartalmában is páratlan és gazdag. A mentaolaj, az alma, a muskátli, a tonkabab és a citrom friss, fás gazdag keveréket egy laposüvegre emlékeztető üvegcse rejti. Mind az üveg, mind az illat roppantul domináns. Csak igazi férfiaknak ajánlott!
A Givenchy sem ma kezdte az illatpiac irányítását. Már 1974-ben piacra dobta a Gentlemant. Az illat hosszú évtizedekig töretlen népszerűségnek örvendett. Épp ezért igyekeztek valami hasonlóval előrukkolni, ami ugyan nyomokban emlékeztet a Gentelmanre, de mégis új, friss, mégis 2013-as. Így megszületett a Gentlemen Only. Ahogy a neve is sugallja, úriembereknek készült. A friss, fűszeres, roppantul intenzív fás és egyben füstös illat a letűnt korok lovagiasságát szándékozik újraéleszteni. Egyelőre úgy tűnik, sikerrel!
A Calvin Klein Eternity for Man 2013 Summer egybehangzóan a nyár, a strandolás, a tengerpart, a nyaralás illata. A márka amúgy is híres hihetetlenül friss, nyári illatairól, ez a parfüm viszont viszi a prímet. Egy fújás maga a felüdülés. Egy permetezéstől a forró nyári tengerparton érezheti magát az is, aki viseli és az is, aki egy pillanatra magába szippantja. Illatjegyei a tárkony, a tengeri hínár és a fa.

Örök, akárcsak a farmer

Presztízs Magazin

Vannak örök klasszikusok, olyan megszokott, isteni illatok, amik soha nem mennek ki a divatból. Jöhet tél vagy nyár, mindig, minden körülmények között megállják a helyüket a monoton hétköznapokon és a pezsgő hétvégéken.
A Paco Rabanne One Million jött, látott és győzött. Hatalmas népszerűségnek örvend az arany rudacska a mai napig fiatalok, középkorúak és idősek is egyaránt nagy előszeretettel választják. Hódíts, légy a nap fénypontja, az éjszaka középpontja, a nők kedvence, legyél milliomos! A parfüm gondosan megtervezett, ám mindenféle innovatív megoldást nélkülöz, így aki igazi különlegességre vágyik, az keressen tovább, de mindezek ellenére megállíthatatlan népszerűségnek örvend. Sokan a metroszexuális szóval jellemzik. Nos, az ő szaglásukkal valami gond lehet, hiszen az illat abszolút férfias.
Nem is lenne igazi a parfümkörkép, ha nem említenénk meg Armaniékat. Az Acqua di Gio maga volt a népszerűség. Megjelenése évében mindenki, aki élt és mozgott, beszerzett belőle egyet, használta, ha kellett, ha nem, igazi tömegterméknek számított. Ma sem csengett le a népszerűsége, hiszen számtalanszor érezni az utcán ezt a különleges, érzékiséget és erőt sugárzó illatot. Giorgio Armani a következőképp nyilatkozott alkotásáról: „ A tenger ereje és az ég fényessége Panelláriában mindig magukhoz rántanak. Az Acqua dio Gio-ban az erőnek és az érzékiségnek ezt a keverékét akartam megalkotni.” Nos, azt hiszem, ez sikerült neki.

Az olcsóbb nem biztos, hogy rosszabb…

Presztízs Magazin

Prémium kategóriás parfümöket viselni jó dolog, de vannak, akik az olcsóbbra esküsznek. Nem feltétlenül teszik ezt rosszul, hiszen egy öt- hatezer forintos parfüm lehet épp oly tartós és kellemes illatú, mint több tízezer forintos társa.
Vegyük például David Beckham illatait! A parfümériák és drogériák polcain már kevesebb, mint tízezer forintért megtalálhatók, épp olyan népszerűek, mint névadójuk.. A The Essence 2013-as megjelenésű, remek reklámkampánnyal bíró, remek eladást produkáló illat. A kimondottan férfias karakter olyan kellemes aromákat hordoz magában, mint a zamatos graferuit, az ibolyalevelek, a levendula, a lédús ananász, a friss alma, a kardamon és a tonkabab. Igazi illatkavalkád, igazi férfiaknak. Ebbe a kategóriába tartoznak a Mexx, vagy a Puma illatai is.


Alapszabályok

Presztízs Magazin

Sokszor már észre sem vesszük, hogy egyáltalán fújtunk magunkra parfümöt, hiszen az illathoz az orrunk és a bőrünk is hozzászokik, de a környezetünk korántsem így van ezzel. A túlzásba vitt parfüm-mennyiség zavaróan hathat. Óvatosan az adagolással!
Ne a ruhára, a bőrünkre fújjuk! A legjobb, ha a vékony bőrfelületekre permetezzük, hiszen ez javítja a hatásfokot. Ilyen például a nyak és a csukló.
…és ami a legfontosabb! A parfüm nem azért van, hogy megússzuk a fürdést. Nincs is annál rosszabb, mikor a választott illat összekeveredik a testszaggal! Akkor parfümözzünk, ha tiszták vagyunk, de ne közvetlenül fürdés után, mert akkor még túl intenzív a tusfürdő illata és ez könnyen megváltoztathatja a parfüm aromáját.


Uniszex illatot soha!
Ha igazi férfinak érzi magát valaki, ne használjon uniszex illatot!
Ahogyan az uniszex ruha, úgy az uniszex illat sem az igazi. Gondoljunk csak bele: sötét van… a férfi egy kellemes illatot érez a levegőben, megfordul, mert azt hiszi, esetleg álmai nője lesz az. Lelki szemei előtt látja hosszú szőke haját, karcsú alakját, majd hirtelen megfordul – és nem Heidi Klum áll ott, hanem Seal!
 Nem kis csalódás!

Válasszon mindenki az egyéniségéhez illő illatot, na és attól függően, hogy tél van vagy nyár. Hiszen télikabátban sem indul az ember strandra, és télen nem vesz fürdőruhát. Kellemes illatozást kívánunk!

Még nincs értékelve